Boktips!



Nu är snart den första av fem praktikveckor avklarad. Barnen är så mysiga och det känns som att jag börjar "komma in" i verksamheten och barngruppen mer och mer nu. Denna veckan har jag mest haft som en lugn "lära känna" vecka. En mjukstart med andra ord. Nästa vecka ska jag börja ta över mer och mer. På onsdag blir det en skogsrunda med hela barngruppen och då har jag tänkt att vi ska ha med oss en hemlig påse där det finns massa olika uppdragskort där fokus ligger på olika lägesord. Idén (och uppdragskorten som följde med) har jag fått från boken som ni ser ovan. Leka och lära matematik ute/Förskola fick jag hem i brevlådan igår och jag är totalt förälskad i den. Den är fullproppad med väldigt många tips och idéer på hur man kan arbeta med matematik utomhus, allt anpassat till förskolan. Så köp den om ni pluggar till eller arbetar som förskollärare! Ni kommer inte ångra er :)

Nu ska jag dock bara ta det lugnt. Givetvis så blev jag förkyld redan tredje dagen på praktiken, så typiskt. Jag lyckas alltid bli det hur jag än gör! Det känns som att jag har lite feber på gång nu så jag får se hur jag mår på morgonen imorgon. I värsta fall så får jag stanna hemma vilket jag egentligen inte vill.


Så nöjd!

Idag har det varit fullt upp. Åkte in till körskolan för en körlektion halv tolv. Idag var det omkörning på landsväg som gällde, blev en lite längre lektion än vanligt. Vi var två bilar (två elever i varje bil) som turades om att köra om varandra. Det gick så bra! :) Jag var lite nervös för att det skulle gå dåligt eftersom jag skulle köra med en annan körlärare än jag brukar plus ny bil. Men det gick kanon! Vi fick även testa på att bromsa in (hårt!!) från 60-65 km/h. Det var riktigt roligt!

Efter körlektionen cyklade jag hem till Emma för att prata lite och fika. Därefter var det direkt till frisören. Idag stod det förändring på schemat, men jag är så nöjd! La in ljusa slingor i håret vilket blev riktigt snyggt. Om jag kommer ihåg det så ska jag lägga in en före och efterbild så får ni se :)

Nu är det dock plugg inför tentan imorgon som gäller. En del av teorierna sitter riktigt bra, och en del sitter lite sisådär. Hoppas på att det går bra på tentan imorgon, skulle vara så skönt om jag klarade den direkt istället för att göra om den.

Kram!

En skola för alla!



Idag har dagen ägnats till att sitta på högskolan och förbereda tisdagens gruppredovisning. Vi var väldigt effektiva och fick det gjort snabbt, tror redovisningen kommer gå jättebra! Dessutom handlar den om väldigt intressanta ämnen som man kan diskutera kring hur mycket som helst. Det vill säga en skola för alla. Har vi en sån skola (och förskola) där alla är välkomna, där alla utmanas och där alla får möjligheter att kunna utvecklas? Om inte, vad ska vi ändra på för att detta ska bli verklighet? Mer resurser, bättre utbildade pedagoger? Funderingarna är många och en sådan här diskussion blir ofta lång men väldigt intressant! :)

Det kändes i alla fall skönt att komma hem lite tidigare än vad vi har gjort de andra dagarna. Idag var jag hemma redan 13.15, en del dagar har jag inte varit hemma förrän vid halv sex! Men det är tyvärr nackdelen när man pendlar. Jag har bara tagit det lugnt. Gick ut på en promenad i det fina vädret med mamma. Ska städa lite här i rummet och sen ska jag plugga lite. Tyvärr känns det som om det är det enda jag gör nuförtiden. Men det är bara att ta en sak i taget så går det framåt, sakta men säkert. Och trots att en del saker inte är så roliga att läsa om så får jag tänka på hur mycket jag faktiskt lär mig ;) Dock fastnar ju inte allt men en hel del.

Efter plugget så ska jag bara ta det lugnt framför Idol. Det behövs!!





Jag hade ju inte tackat nej till en....


.... avkopplande simtur en sommarkväll.


Kärlek



Det här är nog något av det finaste som jag har sett <3 Gråtvarning!

RSS 2.0