Överkörd

Ungefär så känner mig just nu. Efter att ha jobbat (hoppade in som vikarie) på en förskola hela dagen, rättare sagt från 8.30-17.00, så är jag helt slut. Barn är underbara men att hålla deras tempo en hel dag kan ta slut på krafterna haha. Dessutom var det en avdelning som jag inte har varit på innan så jag fick ställa mig i hallen på morgonen och försöka plugga in namnen på barnen någorlunda. Men trots att det var en lång dag så ser jag redan fram emot att gå dit imorgon också. Ska vikariera både imorgon och på fredag.

Nu längtar jag efter sängen men jag får nog vänta lite till innan jag lägger mig. Har varit duktig och reserverat ett par böcker om genus nu som jag och Jenny B skulle kunna använda i vår b-uppsats. Och delprov 2 skriker mig i örat om att bli färdigskriven. Ska skriva lite på den ikväll. Väntar på att Denise ska ringa också, det känns som om det händer massa hela tiden och därför blir alltid våra telefonsamtal ganska långa haha. Men ikväll får det inte bli lika långt, behöver lägga mig någorlunda i tid:P

Puss och kram skumbanan.

Today


Det har inte hänt så mycket här på bloggen på sistone, av den enkla anledningen att jag har varit sjuk. Blää. Men nu är jag frisk och jag hoppas det dröjer ett tag innan jag blir sjuk igen. Dock är konditionen hemsk haha. Flåsar som en 90årig tant varenda gång jag ska göra något ansträngande. Som igår då Denise och jag gick en långpromenad i det fina vädret, och dessutom fotograferade en del. Resultatet blev en stor blåsa under foten. Suck. Så nu haltar jag fram.

Imorgon blir det skola, och på onsdag, torsdag och fredag så ska jag hoppa in som vikarie på en förskola. Wohoo! Ser fram emot det, fast jag är lite nervös eftersom det är en avdelning som jag inte varit på innan. Dock har jag varit på själva förskolan innan så det kommer nog gå bra.

Ska se om jag kan ta tag i den där boken om ungdomskultur nu. Känns ju lagom spännande och kanske inte jätte relevant för min del men jag ska se var det är för bok och se om jag hittar något intressant från den till delprov 2.

Kram!

Syskonkväll


Igårkväll blev det en filmkväll tillsammans med min syster. Riktigt mysigt blev det. Vi hyrde två filmer, Bröllopsfotografen och X-men Origins: Wolverine. Vi kunde inte enas om en film så vi tog båda två istället:P Båda filmerna var helt okej, och vi satt och mumsade på popcorn med ostsmak (som är riktigt goda!) och godis.

Och på tal om något helt annat så önskar jag att jag hade mer pengar. Jag hittar kläder, och andra saker också för den delen, som jag vill ha men ibland så räcker inte pengarna till. Sommarkläderna, särskilt de från H&M, är så fina i år!

Nog om det, nu ska jag fortsätta plocka lite här hemma. Blir nog lite fika snart också.


Värdefullt


Att ha personer omkring sig som bryr sig och tycker om en för den man är, det måste nog vara bland det finaste som finns! Ibland skulle jag bara vilja ge alla fina människor en stor kram och tacka dem för att de finns, sånt gör folk alltför sällan.

Nu ska jag läsa lite och sen sova, för jag är trött.

God natt!

Vårkänslor


Idag inledde jag dagen med en körlektion, därefter en sväng till förskolan för att fråga efter vikarielapp, och sen köpte jag en tidning och satt mig på stationen för att vänta på 10.30-tåget. På torget i kristianstad mötte jag upp resten av den nya basgruppen, och vi gick och satt oss på utserveringen på ett fik. Jag hade, som vanligt, ganska svårt för att bestämma mig. Det är ju så svårt när det finns så mycket gott! Men till sist blev det en bit jordgubbstårta som var helt underbart god så efter en stund så gick jag in och köpte en bit till. Haha. Men det var riktigt härligt att sitta där och prata om allt mellan himmel och jord. Vi gick igenom allt från Twilightböckerna (och filmerna) till att prata om det mångkulturella samhället (som egentligen var anledningen till att vi satt där..). Måste säg att det var kul att byta grupp och lära känna lite nya människor och höra nya åsikter och tankar! :)

Hela jag sprudlar av vårkänslor nu, hoppas det här håller i sig. Har känt mig lite nere på sistone men jag hoppas att det har vänt nu. Ibland ställer jag för höga krav på mig själv..

Nu ska jag parkera mig framför tvn hade jag tänkt mig.
Kram kram.

Lördag


Idag sov jag till elva, åt frukost och tog sen en lång dusch. Hur skönt som helst att börja dagen så:) Var ute och körde en ganska lång runda med pappa för en stund sedan. När vi var på väg hem så kom det en bil mot mig som blinkade och saktade in och jag började undra om det var något fel på personens bil eller om de ville något. När tjejen körde förbi mig så vinkade hon och såg helt förtvivlad ut. Och sen såg både pappa och jag vad som låg vid sidan av vägen.. En liten söt svart-vit katt som hade blivit överkörd (antagligen av tjejen i bilen) men fortfarande levde eftersom den låg och ryckte med ena tassen. Eftersom vi såg att det var ett par andra som stannade och skulle hjälpa henne så stannade inte vi. Men usch vad hemskt. Jag hade blivit helt förstörd om jag hade råkat köra på ett djur!

Nu ska jag plocka undan lite här och sen blir det middag. Senare ikväll blir det Millenium. Haha, jag är så nyfiken på vad som kommer att hända! Imorgon ska jag och syster cykla till farmor och farfar. Det är väldigt fin väg att cykla dit, ut på landet är det. På kvällen blir det troligen en filmkväll med Denise.

Kram!

Muntlig examination


Idag hade vi muntlig examination, från halv nio till tio. Den gick inte riktigt som jag ville eller trodde, mycket pga att vi hade fått veta att det endast skulle vara 7-8 studenter i varje grupp. Det blev 14 stycken. En viss skillnad! Kan vara en stor nackdel att vara så pass många då det är viktigt att alla kommer till tals i en diskussion. Men jag tycker ändå att det gick hyfsat, blev en del intressanta diskussioner. Men om vi ska ha en liknande examination hoppas jag verkligen att det inte blir likadant.

Nu ska jag äta kvällsmat, därefter blir det ett avsnitt av Vampire diaries. Jag har verkligen fastnat för den serien! Imorgon ska jag vikariera igen, på samma förskola som igår. 8-16 blir det :)

Kram!

Haha!


Jag upptäckte precis att min kära kusin hade lagt upp en massa kort, både gamla och nya, på facebook. Ungen lyckas ju minsann välja de bilderna där jag ser helmysko ut, med antingen röda eller lysande ögon. Haha, alienvarning! Vad säger du matilda, jag har en hel del kort på dig liggandes här hemma bland mina gömmor som jag har blivit tillsagd att aldrig visa *höhöhö* :P

Förutom den där lilla upptäckten så har det varit en hyfsat lugn dag. Hade ett seminarium idag som var ganska intressant. Och dessutom blev bilfärden både till och från Kristianstad intressant och händelserik.
Nu ska jag snart ta och äta lite. Vi har blåbärspaj kvar från igår så jag ska ta lite innan det tar slut. Det är tyvärr inte bara jag som älskar blåbärspaj.. Imorgon ska jag vikariera på min gamla praktikplats. Ska bli underbart att träffa alla härliga barn igen!

Kram!

Wind of change


Här hemma spelas det lite gamla godingar, just nu är det Wind of change. Den har jag sjungt ett antal gånger på Singstar. Vilken mäktig känsla det måste ha varit att stå där och sjunga, eller stå i publiken! Ibland kan jag önska att jag var född lite tidigare, så att jag var i tonåren under 80-talet. Då hade man kunnat gå på alla konserter. Som en Europe konsert, när de var som allra störst. Eller Michael Jackson för den delen.

Hursomhelst, nu ska jag fortsätta att skriva lite på delprov 4, och vänta på att duschen ska bli ledig. Jag har inte alltför mycket kvar på arbetet nu, vilket känns väldigt skönt! Fast jag är rädd för att jag kommer överskrida det teckenantal som man får ha som mest. Ska se om jag kan korta ner på något ställe.

Tjohej!

Underbart vårväder!


Vilket fint väder det är idag! Härlig sol och det ser ut att vara ganska varmt. Jag vaknade upp positiv och på ett härligt humör och än har det inte försvunnit. Kanske det försvinner sen när jag ska ta tag i moment fyra igen, men innan jag ska göra det så ska jag och hela familjen ut och gå en runda i skogen. Blir nog 5km-slingan idag. Vi har brett mackor också som vi ska ta med. Det ska bli riktigt mysigt, känns som om jag behöver en riktig långpromenad.

Min söta mamma fyller förresten år idag, grattis!!

Nehe, nu ska jag klä på mig, och sen ska vi ut och gå.

Kram!


Bort, bort, bort!!


Jag sitter här hemma och är snart gråhårig. Anledningen stavas moment fyra. Den skriftliga delen är ju helt knasig. Hur har de tänkt, de där lärarna? Jag har börjat på den nu, och skrivit drygt en sida. Har tänkt mig att imorgon så ska jag vara klar med första delen av arbetet. Sen är det andra delen som jag ska ta itu med och den verkar vara jobbigast, som det känns nu i alla fall. Och under tiden medan jag skriver detta ska jag försöka planera inför den muntliga delen.. Och givetvis verkar ALLT annat hända nu. Imorgon fyller mamma år, på söndag kommer släkten osv. Inte konstigt att jag försov mig idag. Jag hade ställt klockan på nio, och planerat upp dagen. Men givetvis försover jag mig, till klockan tolv !! Men jag behövde nog det. Känner mig ganska stressad.

Nu ska jag ner och äta, och sen fortsätta med arbetet.


RSS 2.0