Let us be who we are


Fullt upptagen med att måla slottskulissen!

Nästan färdigt.

Här är lite bilder från igår då jag och vfugruppen (vi är 5 personer) målade kulisser som vi ska ha med i teatern om Dummerjöns som vi ska spela upp. Kanske någon som har läst eller hört talas om Dummerjöns? Den är skriven av Hc Andersen men vi har gjort en egen version av sagan som är lite roligare. De kulisser som vi målade var slottet där prinsessan bor (som ni ser på bilden), gården där de tre bröderna bor och även två olika versioner av trädgården, en före och en efterbild. Det ska bli roligt att spela upp den! På måndag ska vi repetera och även ha med de kläder som vi ska ha på oss. Jag ska spela en av bröderna som jag döpte till Eugene. Haha, vi skulle ta det första namnet som dök upp i huvudet och Eugene fick det bli! ;)



Idag hjälpte jag till en stund ute i trädgården där en hel del behöver göras! Dock är inte pyssla i trädgården min favoritsyssla men när det är såhär fint väder så kan det vara ganska kul :)

Inför vfu!


Idag har jag varit trött trött och ännu mera trött. Jag hade dundersvårt att somna inatt, allt mellan himmel och jord snurrade runt i mitt huvud. Sånt som inte ska vara där när man ska sova. Något som kan vara grymt irriterande när man ska sova är att få en låt (och särskilt om det bara är en textrad på repeat..) i huvudet som vägrar att försvinna! Gah! Efter drygt fyra timmars sömn så ringde alarmet kvart i sex och jag hade mycket stor lust att stanna hemma. Dock hade vi handledningsmöte med vår lärare idag då vi skulle gå igenom inför vfun.

Så det var bara att ta sig upp ur sängen, ta på kläderna och givetvis upptäcka att det sista svarta paret leggins hade en stor maska längs ena benet. Tack för den. Varför ska alltid alla leggins/strumpbyxor gå sönder på en och samma gång?

Det var dock riktigt skönt att sitta på tåget och lyssna på musik. Underbart när man är trött och bara vill koppla av! Fast givetvis lyckades jag slå i huvudet när jag skulle sätta mig på bussen. Haha, en härlig start på morgonen har jag haft idag! ;)

Resten av dagen gick dock kanonbra! Under handledningsmötet med vår lärare fick vi träna på att spela upp vår teater samt träna på våra roller. Typ göra en rollfördjupning. Det var riktigt roligt! Det kommer bli roligt att åka ut till två olika förskolor och spela upp den här teatern, tror det kommer bli jättebra.

Imorgon är jag ledig hela dagen vilket känns skönt! :)



Bjuder på en bild på då vi åt blåbärspaj här hemma.
Är ett par veckor sedan den här bilden är tagen men oj vad gott det var!


Mästarnas mästare



Jag och familjen ska alldeles strax sätta på tvn för att se ett inspelat avsnitt av Mästarnas mästare.
En serie som jag har fastnat för, den är riktigt bra! :)

Knasigt..

Jag har precis städat i min strump/leggins/underklädeslåda. Sånt behöver man minsann göra ibland, fast det blir alldeles för sällan. Nu är håliga strumpor och gamla strumpbyxor slängda!

Och på tal om strumpbyxor.. varför hade jag egentligen 6 par vita strumpbyxor liggandes i den där byrålådan? Jag som aldrig använder vita strumpbyxor... Haha, konstigt!

Nu ska jag gå ner till köket och göra salladen till middagen! Kommer nog bli gott, blir potatis med lax och så salladen såklart :)




Mys!





Här kommer ett par bilder från igår. Det var så mysigt att sitta med små sovande valpar i knät. På den andra bilden så håller den lilla godingen på att somna! :)

Kalastajm!

Idag var det dags för kalas hos mina småkusiner, dock börjar de också bli stora nu. Anton fyllde 12år idag! :) Det var kanonfint väder så vi satt ute och myste i solskenet. Deras hund har även fått valpar så det var ju självklart för en hundälskare som mig att sitta och mysa med dem. Fem små söta taxvalpar på drygt fyra veckor! Jag har en del bilder som jag tänkte lägga upp, men det får bli en annan dag. Orkar inte leta upp sladden till kameran nu.

Glömde jag att säga att de serverade kanongod lax också? Har dock ingen bild på den, hade fullt upp med att äta den haha. Men god var den minsann!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen, väntar bara på ett samtal. Hoppas att hon ringer snart, jag är trött!

Hoppas ni också har haft en trevlig långfredag!

Ur en bokälskares gömmor....






Som ni ser har jag samlat ihop en mängd med böcker, rättare sagt 52 stycken. Jag ska sälja på loppis snart med ett par kompisar så jag håller på att leta för fullt här hemma efter sånt som jag kan sälja. Jag var uppe på vinden igår och hittade ganska många böcker. Jag hade en intensiv bokperiod från 10 år och ett par år framåt. Och ja, här se ni en del av resultatet haha. Ganska många av böckerna handlar om hästar, jag hade en hästperiod och dessutom var jag med i en hästbokklubb. De här böckerna har jag inte sett på många år, de har legat i påsar på vinden.

Nu kanske de här böckerna kan förgylla någon annans liv! Jag har fortfarande en mängd med böcker kvar här hemma, men det är såna som jag vill spara eller som mina barn en gång ska få :) Såna där fina barnböcker som är svåra att hitta och så.

Ledighet!

Idag hade vi litteraturseminarium hela dagen men jag kom ändå hem hyfsat tidigt, eller ja..vid halv fyra. Jag promenerade in till biblioteket från stationen, det är en bit att gå men det var så skönt i det här fina vädret! Det har varit riktig sommarvärme hela dagen, och jag satt till och med i linne när jag väntade på bussen. Och det är stort, riktigt stort (haha) för annars brukar jag vara ganska frusen av mig.
Tillbringade i alla fall en stund på biblioteket, och mötte även upp mamma och syster där. Ett par böcker följde med mig hem, äntligen ska jag få läsa lite andra böcker än kurslitteratur! Kanske dyker det upp något boktips här, får se hur böckerna är först.

Här kommer i alla fall lite härliga vårbilder från idag!


Jag, Emma och Lisa köpte glass på pressbyrån när vi ändå satt och väntade på tåget.
Härligt att äta glass ute i det fina vädret. Givetvis måste detta ögonblick förevigas så här har ni vår glassbild!











Nu ska jag läsa lite innan jag går och lägger mig. Och tack och lov ska jag inte upp tidigt imorgon för nu har jag påsklov resten av veckan. Härligt! :)

Plugg!


För tillfället sitter jag och försöker bli klar med det där arbetet som ska vara klart på måndag. Inte direkt roligt att göra på en lördag men eftersom jag valde att jobba på torsdagen och fredagen så får det blir såhär. Men snart är jag nog klar! :) Det blir en sväng in till stan lite senare också, det är så fint väder ute!

Helt slut efter en lång dag


Idag har jag vikarierat på en förskola här i närheten. Det var riktigt roligt att se hur det såg ut där, fint var det! Jag var på en småbarnsavdelning med nästan enbart ettåringar (det var någon som hade fyllt två år). Det var fullt ös, men väldigt roligt! Roligt nog så jobbade jag med en förskollärare som jag själv hade när jag var 1-3år. Det var länge sen jag såg henne! Kändes lite märkligt att jag själv har haft henne och nu så jobbade vi ihop.
Det blir dessutom jobb imorgon också, på samma avdelning. Ungefär samma tider, 9-17. Blir en lång dag! Tack och lov så har jag hunnit en bra bit på det där arbetet som ska vara klart tills på måndag, annars hade jag fått tacka nej. Hela "fallet" är skrivet, nu är det bara att analysera och lägga in lite litteratur. Jag har redan hunnit börja med den delen så det känns skönt.

Och ja, förutom jobb så har det inte hänt så mycket mer idag. Ska försöka lägga mig någorlunda tidigt ikväll så att jag är åtminstone lite pigg imorgon!

Kram!

Bildbomb!


Här kommer en del bilder från idag då vi hade en utedag. Det blev en dag (eller ja, förmiddag) fylld med lekar, skattjakt och choklad. Det var ganska mycket nostalgikänsla över det hela för vi till och med matsäck med oss. Men dagen blev faktiskt både rolig och jag fick med mig lite tips och idéer.






Ni kanske undrar vad den där "bananskals-bilden" föreställer för något? Vi fick, efter att vi gjort en annan grej där vi skulle samla in lite olika saker, göra en skulptur. Vår föreställer Ondskan Grankvist som här på bilden sitter i fängelset. Med sitt gula, långa hår så sticker han ut lite. Haha, sånt här sysslar vi ibland med på utbildningen, men det var faktiskt en rolig dag. Fast väldigt kallt!

Imorgon ska jag förresten jobba igen, roligt! Det blir på en förskola som jag inte varit på förut, precis som förra gången jag jobbade. Jag ska vara på en småbarnsavdelning, och det ska riktigt roligt. Det var länge sen jag var på en "renodlad" småbarnsavdelning, oftast har det blivit 1-5. Är ganska nyfiken på den här förskolan också, hur det ser ut och så :) Det blir en ganska lång dag, 8.30-17.00.

Nu ska jag alldeles strax krypa ner i sängen för att sova så jag är utvilad tills imorgon.

Godnatt!

-------------
äsch, upptäckte nu att bilderna ligger helt fel när ni ser dem på bloggen fast de inte gör det i inlägget. Orkar inte ändra det nu, det får vara så!

äsch

Nu får headern vara sådär stor, jag kan inte få den i en bra storlek samtidigt som den ska vara någorlunda bred och täcka upp hela "header-området". Det här med att göra en header är helt nytt för mig så jag lär mig hela tiden.

Vad tycker ni? Ser det heltokigt ut med en sån stor header? Någon som har tips och idéer? :)

Förutom att sitta och hålla på med headern så har jag haft grupparbete i skolan inför vfun plus lite prat om och försök till val av examensarbete. Det är så irriterande att det lyckas bli krångel när man ska välja inför nästa termin. Typiskt!

Och bilderna från vår cirkus har jag tänkt lägga upp. Det är bara så mycket annat som snurrar runt i huvudet just nu. Jag håller på att gå igenom en del saker här hemma som ska säljas på loppis/marknad om drygt två veckor. Det ska bli roligt, jag och två kompisar ska dit och sälja.


Igår så la jag ju upp en video av den här killen. Det var länge sen jag hade hört någon av hans låtar. Och som alltid då man stöter på någon artist som man inte hört på länge så kan man inte låta bli att lyssna på fler låtar. Och den här hade jag faktiskt aldrig hört innan. Efter att jag hörde den igår så har den gått på repeat i mitt huvud och det har varit omöjligt att få bort den. Ibland fastnar en del låtar (ibland t om låtar som man inte tycker om, irriterande nog).
Men till saken, lyssna på låten och särskilt på partiet vid ca 2.40 då han gör en grym tonartshöjning. Gåshud! Jag blir riktigt imponerad över vilken kontroll som han har på sin röst. Här är han bara 14år gammal och den här rösten hade han redan vid 8-9 års ålder då han började att sjunga.


Förändringar!

Som ni ser så håller jag på för fullt att försöka få in min header här på bloggen på ett någorlunda snyggt sätt. Just nu är den alldeles för stor men jag jobbar på det! :)

Back in the days..


Oj, det var länge sen jag hörde den här låten! Det var en ren tillfällighet att jag "trillade" över den här låten med söta Declan. Lägger upp den här, kanske det är någon som inte hört den förut :) Nu ska jag dock återgå till att plugga. Det är en del böcker som ska läsas, och uppgifter att göra.


-


Underbart!

Äntligen helg efter en intensiv, men rolig vecka! Jag har lite bilder från veckan som jag hade tänkt lägga upp men det får vänta till imorgon eller på söndag.

Idag har jag jobbat hela dagen, hoppade in som vikarie på en förskola här i närheten där jag aldrig har varit innan. Roligt med en ny erfarenhet, fast jag kände mig lite borttappad i början eftersom jag inte varit där innan. Men sen flöt det på riktigt bra, jag älskar verkligen det här yrket. En stor bonus är att det är flera utav av de barnen som jag hade i somras (under sommarstängningen) som går på den här förskolan. Det var verkligen roligt att träffa dem igen! Dessutom var det en väldigt mysig äldre förskola :)

Den här helgen lär bli ganska lugn, det enda som är inplanerat är en shoppingtur med min syster imorgon. Fast jag ska inte shoppa utan ska endast vara smakråd och sen blir det nog en fika också. Tror det kommer bli en mysig dag. Fast det får gärna sluta att blåsa, annars lär vi väl inte få några kläder med oss hem! Haha.


Bild tagen av mig.

Dag 10 - Ett favoritminne från 2010.


Det är så svårt att välja ett favoritminne så det får bli två!


Europe-konserten! Helt klart ett bra minne. Jag har alltid velat gå på en konsert med dem eftersom de är ett gammalt favoritband från tonåren. Kan säg att de var riktigt bra live!!


Härliga kvällsdop nere vid bryggan då vi var på semester på Gotland i somras. Solnedgångarna var helt otroligt fina! Jag ska definitivt åka till Gotland igen.



Hej våren!



Titta vad som har dykt upp i vår trädgård! "Hej våren, vad trevligt att du kom!" Det känns som att den verkligen är här för att stanna nu.
Nu är skinnjackan framplockad, och conversen också. Tror till och med att solglasögonen får följa med imorgon! :)
Och vad har annars hänt idag? Jo minsann, ganska trevliga grejer! Vi hade introduktion på barnkulturprogrammet idag och det kommer nog bli riktigt roligt. Klassen blev indelad i två grupper och varje grupp har fått ett tema. Min grupp har ny-cirkus och den andra grupper har sagor. Nu gäller det att börja planera för fullt, vilket vi kom en bra bit med idag. På torsdag är det examination och då ska det komma två stycken förskolor på drygt 14-20 barn i åldern 3-5 år och vara med om allt roligt som vi har planerat. En barngrupp ska besöka den ena gruppen och den andra barngruppen ska besöka den andra.
Vi som har cirkustema har planerat lite upplevelsegrejer där barnen får vara delaktiga på olika sätt. Det kommer bli allt från trolleri till akrobater! Kanske det dyker upp några bilder här, vi får se.

Nu ska jag krypa upp i någon mysig hörna någonstans och börja läsa i Arvet som är fortsättningen på boken Döden i dina ögon som jag läste för ett tag sen. Hoppas den här är lika spännande som den förra boken.

Kram!

Söndag!

Idag har det inte hänt alltför mycket, jag har varit lite söndagslat idag. Plockade upp lite bland alla papper som ligger här i rummet. Att jag aldrig lär mig! Men nu är det mesta insatt i pärmar osv så nu ser det lite finare ut.

Igår var det lite mer fart på mig i alla fall, det blev 20 årskalas för min kusin. Det blev massa mumsig mat, flygande Jacob faktiskt som jag inte ätit på evigheter men som jag varit dundersugen på ett par dagar nu. Sen så kommer jag dit och upptäcker att Matilda har varit lika sugen på den maträtten så att hon övertalat sina föräldrar att göra den. Haha, vi är allt lite lika vi två! Det blev lite allsång också - jag, matilda och min andra kusin Johan parkerade oss i hans rum. Han spelade gitarr (som han gör hundra gånger bättre än jag) och matilda och jag sjöng lite till. Trevligt! :)

Men nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon blir det en lång dag, 9-16. Vi har introduktion imorgon om ett barnkulturprogram som vi ska göra. Det kommer nog bli roligt!



Lite duktig var jag i alla fall idag! Läste en del i denna boken som vi ska ha i ett litteraturseminarium om ett tag.

-



Bjuder på ännu ett tänkvärt citat idag! Det här citatet hittade jag igår, och jag tycker det stämmer så bra! Ta hand om de äkta vännerna (och andra personer som står dig nära), de som alltid finns där. Helt enkelt de personerna som fyller din vardag med färg.

-


Dags för fredagsmys!


Idag är det fredag och det känns riktigt skönt, det har varit en intensiv vecka! Idag var jag dock ledig men tog ändå tåget till Kristianstad för att gå på teater med Samira och Katarina. Det var en riktigt bra och framförallt rolig teater för 3-5åringar. Den varade i enbart 35 minuter även fast det kändes som om den var mycket längre. Barnen tyckte den var väldigt rolig, både de och vi vuxna skrattade nästan hela tiden.

Efter teater tog vi en sväng in till stan och därefter åkte Katarina hem men jag och Samira gick och åt lunch. Det blev en mycket god varm macka med skinka och mozarellaost! Mums, det ska jag definitivt äta igen. Jag blev riktigt mätt också!

Därefter blev det tåget hem, dock blev vi något försenade och den sista stationen som tåget gick till var där jag skulle hoppa av,sen var det ersättningsbussar. Tråkigt nog hade det skett ännu en olycka, dock i Blekinge denna gången. Detta är 3e gången på två veckor. Det var två stycken som hoppade framför tåget förra veckan och idag var det en till. Dock sa de enbart att det var en person som hade blivit påkörd, men jag antar att det var någon som hade hoppat. Känns hemskt att en del väljer att avsluta sina liv på det viset.

Förresten, på tal om lite roligare saker, idag är det ju första april. Jag har själv inte blivit lurad men min kära kusin och hennes kompisar har utsatt ett par killkompisar för lite aprilskämt. Haha, det lät himla skojigt. De verkar ha det kul där på universitetet! Den ena killen hade fått hela sin bil täckt med färgglada postit-lappar!

Nu ska jag dock fortsätta njuta av fredagen, senare ikväll blir det ett avsnitt av Vampire diaries!

What hurts the most


En av de finaste musikvideos som jag har sett. Givetvis finns det många som är bra gjorda men den här berör mig verkligen. Det var ett par år sedan jag såg den första gången, men den är fortfarande lika fin (och sorglig!). Dessutom älskar jag låten!

RSS 2.0