Maskerad


Igårkväll blev en riktigt lyckad kväll! Började med att jag mötte upp Emma, Jonna, Sandra och Maria på stationen. Det var inte så jättesvårt att missa dem med tanke på att Emma o Jonna hade sina 80tals outfiter på sig, och de syntes. Därefter drog vi hem till Emma där jag bytte om, till troll! Haha, använde nog upp åtminstone halva sprayflaskan när jag skulle rufsa till håret. Lite senare gick iaf jag o Jonna ner till stationen igen för att möta upp lite till folk som kom med tåget. 
Resten av kvällen ägnades åt att sjunga Singstar, äta chips (haha, där var jag och Sandra bänkade under en del av kvällen!) och leka lekar! Vid tolvtiden drog en del av oss ut på Harry's där det blev dans. Mötte Denise där också =)

Idag blir det dock en lugn dag. Har bara en grej jag ska göra och det är att cykla hem till Emma och hämta en del grejer som jag lämnade kvar hos henne igår.

Kram!

Tandläkare och jobbdag


Idag var jag hos tandläkaren. Hoppades på att det var sista gången jag skulle dit men icke. De  vill tydligen ha dit mig en gång till.... Det är inte den "vanliga" tandläkaren utan man kunde få en billigare undersökning på högskolan där jag går, där de även utbildar tandhygenister. Undersökningen blir uppdelad på ett par gånger, och idag så var det dags för att ta bort tandsten. Fy satan vad ont det gjorde! Normalt vis så brukar det ju tydligen inte göra så ont men eftersom denna personen som gjorde det på mig är under utbildning så var hon väl inte riktigt van. Är hur öm i munnen som helst nu, och jag har fortfarande blodsmak i munnen trots att det var flera timmar sen jag var där.

Jobbade även idag, och det gick bra även fast det var lite ovant med nya rutiner osv. Ska jobba en del dagar nästa vecka också =)
Efter att jag slutat så blev det en sväng på stan med Emma. En ny parfym (som doftar underbart!), lila leggins och handkräm med olivdoft fick följa med mig hem.
Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen, för imorgon kväll så blir det maskeradfest hos Emma eftersom hon fyller 22! Grattis!^^

Kram!

Gamla minnen..

Här hemma spelas det Aqua för fullt! Sånt man lyssnade på när man var runt 10år. Förutom gamla minnen som dyker upp så gör deras musik mig väldigt glad. Sådär dansglad ^^ jag funderar starkt på att beställa hem alla deras cd, eller åtminstone deras första. Skulle vara kul att ha dem här hemma. Just denna, Aquarius, lånade mamma hem från biblioteket för någon dag sen.

Annars har det inte hänt alltför mycket idag. Jag hade satt mobilen på halv tio men lite över tio vaknade jag istället. Hade mobilen brevid mig i sängen och alarmet var avstängt. Jag måste på något sätt gått upp när alarmet ringde, stängt av det och sen gått och lagt mig igen - med mobilen brevid mig! haha, och jag har verkligen inte något minne av det xD
Rapporten är iaf färdigskriven nu så det känns jätte skönt. Nu är det bara redovisning på det nästa vecka, sen är det sommarlov! :D

Och jag blev uppringd idag på mobilen av en på en förskola här i stan. Hon undrade om jag hade lust att hoppa in som vikarie imorgon, och det gör jag ju mer än gärna! Ansökte ju för ett tag sen om att jag var intresserad av att hoppa in som vikarie på förskolorna här i stan.
Tandläkaren blir det också imorgon, direkt på morgonen halv nio. Ska inte börja jobba förrän kvart i två så det blir inte någon lång dag.

Kram!

Tisdag


Var ett par dagar sen jag uppdaterade här men jag har ärligt talat inte hunnit med det. Har suttit och skrivit på skolarbete, och det mesta är klart. Det är bara rapporten som jag ska skriva lite till på. Diskussionen och inledningen och ett par referat till, sen är den färdig! Skönt att det är det sista innan sommaren, ska bli skönt att bara koppla av och bara få "vara". Och njuta av solen! Det har inte jag haft tid med under ett par dagar nu. Har suttit inne och knappat på datorn som ett litet pluggmonster haha.

Idag hade jag svenska iaf, och lektionen ägnades åt att prata om flerspråkighet och hur vi ska ta tillvara på de barnen som har ett annat modersmål än svenska. Intressant faktiskt, även fast jag var ganska trött.
Vid halv tolv bar det av hemåt igen, och jag var så hungrig så jag ställde mig för att göra mat det första jag gjorde när jag kom hem. Pratade en del med Denise i telefon också^^
Har ringt till Optikern idag också, och fick en tid på fredag! Ska bli skönt att få det med linserna fixade, det har ju varit en del strul med det.

Ha en fin kväll!

Grillfest


Igår blev en lyckad dag måste jag säg. Började med att jag körde hem till Emma runt halv tolv för att plugga på rapporten. Efter en stund så ställde vi oss och började sjunga Singstar. Haha, blev en väldig blandning av låtar. Lite rap också men just den biten blev inte så..lyckad xD
På kvällen tog jag tåget till Catarina och efter en stund kom resten av gänget också. Blev grillning, massa prat och musik! Kom inte hem förrän runt ett tiden, och stupade då i säng direkt haha. 

Idag ska dagen ägnas åt att skriva på rapporten. Helst ska den hinna bli "halvfärdig" idag så att jag inte har så mycket kvar sen att skriva på den.


Kram!


En dag i skåne


Idag har jag tillbringat dagen i Skåneland. Satte mobilen på kvart över sex, bara för att jag skulle hinna duscha innan det skulle bli upptaget. Efter att ha gjort det så gick jag och la mig igen och sov drygt en timme till. haha, tur att man har lätt för att somna om!
Hittade inte alltför mycket på loppisen/marknaden som vi var på. Fint väder var det iaf, vi åkte ut till en jättestor äng vid havet för att fika sen. Mysigt^^
Nu ska jag snart äta middag. Är sugen på något riktigt gott, men riktigt vad det skulle vara vet jag inte haha. Något gott iaf! Får hoppas på att mamma o pappa fixar till något som jag gillar:P

Imorgon blir det plugg på dagen, och sen grillning med en del från den gamla klassen på kvällen. Det vanliga gänget med andra ord. Kommer säkert bli trevligt^^


Kram!

Om du lämnade mig nu

Låten Om du lämnade mig nu med Lars Winnerbäck spelas här hemma just nu. Underbar låt. En del låtar är såna som man kan spela om och om igen. Ibland beror det på texten, rösten, melodin eller för att man kopplar det till något som man varit med om.
För övrigt så har jag tillbringat dagen här hemma, har knappt varit utanför dörren. Lite trist egentligen med tanke på att vädret har varit jättefint idag. Tyvärr så var jag tvungen att ägna dagen åt att plugga. Är nästan klar med min Pedagogiska dokumentationsarbete. Dock måste jag koppla det till kurslitteratur och just den boken som vi ska använda har jag upptäckt att jag glömt att beställa.. Typiskt!! Men jag ska få låna boken av Catarina så det löste sig.
Måste börja på allvar med min vfurapport också som är ganska stor. Kom på igårkväll att den ska vara inne om en vecka!!  Började så smått på den idag men det är mycket kvar.

Imorgon blir det dock en hyfsat pluggfri dag. Ska åka med familjen till en marknad som vi alltid åker på, vartenda år. Har blivit lite utav en tradition ^^  hoppas vädret är lika fint imorgon också.

Kram!

Feels like home


Idag har det varit en skoldag med både föreläsning och två lektioner. Det var ett tag sen vi hade en "riktig" skoldag och inte bara en lektion. Dock gick jag bara på första lektionen och föreläsningen, den sista lektionen skippade vi i basgruppen och åkte hem istället. Den var inte alltför viktig i allafall så det gjorde inte så mycket.
Nu blir det inte några lektioner på hela den här veckan, och inte på måndag heller faktiskt. Fast jag måste ändå ta tag i en del arbeten som behöver göras imorgon så det blir inte en pluggfri dag iaf. En stor rapport ska skrivas, och den pedagogiska dokumentationen ska också blir färdigskriven. Och så redovisning på rapporten och dessutom kommentera en annan persons arbete. Suck..

Hade önskat att jag hade något roligare att skriva här i bloggen än bara en massa plugg. Men tyvärr så innehåller mitt liv mycket plugg just nu. Fast jag hörde idag att Aqua tydligen ska släppa en ny skiva. Ska bli kul att höra den med tanke på att man lyssnade på dem när man var liten:P

Och träningsvärken sen i söndags är förjävlig. Jag går som en 90årig tant hahaha.

Kram!

Förbättra konditionen

Idag har jag och pappa satt vår plan i verket. "Förbättra konditionen!" heter den och det innebär att vi ska springa slingan i skogen på 5km varje söndag (eller lördag). Vi höll på med det för drygt fyra år sedan, men det rann ut i sanden efter ett tag. Men nu ska vi sätta igång med det igen, och idag var då första dagen. De första 2,5km gick det riktigt bra. Hade en jämn och bra fart. Men sen ni, då var det inte lika kul längre. Fy satan, jag har glömt bort hur ont håll kan göra xD 41,11 sprang vi i "mål" på. Ganska dålig tid men så blir det ju i början när man inte sprungit (seriöst) på ett tag. Sen är det ju en del backar där också..
Nu ska jag och resten av familjen (minus syster) sätta oss framför tvn och fika och kolla på andra Arn filmen. Därefter ska jag göra lite skolgrejer som snart ska in. En uppgift i pedagogisk dokumentation, lite kapitel som behöver läsas och lite tillägg i mitt estetiska arbete.


Såg ni Eurovision igår förresten? Helt klart rätt vinnare, det blev ju rena utklassningen =)
Dock höll jag på att dö av skratt när jag såg Greklands lilla hunkkille och hans uppträdande. Jag låg dubbelvikt i soffan så mycket skrattade jag.

lördag

Usch, vad trött jag är.. Kom hem från matilda för ett par timmar sen och har mest suttit här hemma och bara slappat.

Gårdagen var riktigt kul, dock en aning stressig.
Började med att jag blev upphämtad 7.45 av Catarina, därefter hämtades Emma och Jonna upp. Åkte till skolan där vi satte oss utanför klassrummet för att invänta läraren. Dock var vi de enda där och det var ingen lärare som kom. Vi hade fått reda på att vi skulle möblera rummet osv till debattseminariumet men tydligen så var det någon missuppfattning eller liknande så vi drog in till stan och gick lite i affärer eftersom debattseminariumet inte skulle börja förrän halv ett.
haha, btw. Det är ingen idé att gå in på H&M om ni vet det råder ekonomisk kris i er plånbok. Jag såg en massa grejer jag ville ha men det var bara att hoppas på att de fortfarande är kvar när min plånbok börjar bli lite mer välfylld.
Halv ett började iaf debatten och det var faktiskt riktigt kul! Var en av dem som satt som expert på Waldorfpedagogiken och man blev ganska grillad med kluriga frågor. Men jag måste säg att jag klarade det ganska bra =)

Vid fyratiden var jag hemma och då var det bara att börja packa, äta och göra sig iordning inför en festkväll hos Elin. Kvart över fem kom pappa och så körde vi och hämtade upp Matilda. Sen släpptes vi av hos Elin. Där blev det en liten rundtur, kyckling med pasta och en liten visit hos ett par ursöta kattungar! Sen kom resten av festfolket och det blev en massa Singstar och även kubb. Det blev en lyckad kväll och det var en hel del trevligt folk som jag inte hade träffat tidigare.

Vaknade upp hos Matilda idag och fram till klockan halv 3 då jag blev hämtad så satt vi mest och slappade framför datorn. Och hoppade studsmatta. Och sjöng en massa låtar för att försöka få ut Goodnight Sweetheart låten ur huvudet xD

Ikväll blir det Eurovision! Håller på Norge och Island^^  Vilka låtar tillhör era favoriter?

Kram!


Måndag

Måndag igen, och denna dagen hade jag inga lektioner vilket var skönt. Dock var det plugg inplanerat hela dagen med mina Candy Queens (dvs basgruppen). Vi satt hemma hos Catarina och skrev färdigt vårt litterära tema arbete i svenska som för övrigt ska redovisas imorgon. Vi har vår utgångspunkt i sagan Bockarna Bruse vilket bl a innebär att vi ska klä ut oss och spela upp hela sagan. Jag är numera känd som Mellanbocken Bruse 8D haha. Hornen ligger på skrivbordet och bara väntar på att bli använda. Hm, jag hoppas att det här går bra och att jag inte gör bort mig alldeles. Fast det lär det nog göra, och om det nu skulle bli fel så lär jag väl ändå få mig ett skrattanfall när jag tittar mig i spegeln.

Nu ska jag nog skriva lite på mitt examinationsarbete i estetiken. Jag vill få klart det, helst innan helgen. För i helgen har jag inte mycket tid till att plugga..

Kram!

Underbar skrattdag med kusin


Idag tog jag tåget till kusins lilla stad för att möta upp henne och fixa lite grejer till en tjej som snart fyller 18. Vad det var vi gjorde avslöjar jag efter den 15e, vill ju inte att hon ska lyckas få reda på det innan :P Men lyckat kommer det nog bli iaf.. Både matilda och jag var riktigt nöjda!
Kusin och jag åt iaf en god kycklingsallad inne på Coffee house som var riktigt god innan vi åkte hem till henne. Vi hade tur och hann med halv ett bussen också. Annars hade vi fått vänta till kvart i tre och det hade varit mindre kul. Blev mycket skratt hemma hos henne, och framåt halv fem tiden så blev jag inskjutsad till stationen för att ta tåget hem. Matilda var duktig och övningskörde in dit, riktigt duktig är hon!

nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite innan jag ska sova. Imorgon blir det en del övningskörning =)

Kram!

pluggtorsdag


Idag har det varit en riktigt pluggdag. Som de flesta andra dagar den här veckan. Blev en del plugg med de andra i basgruppen på biblioteket inne i stan. Vi fick en hel del gjort, så det kändes skönt!
Annars har dagen varit ganska lugn, och enformig. Plugg som sagt, i princip hela dagen. Visst låter det kul?
Imorgon så har jag iaf inga lektioner utan det är läsdag och eget arbete som gäller. Tänker dock ta lite ledigt imorn och åka och möta upp matilda  i hennes söta stad^^ Vi har en del att fixa, kommer nog bli helt kanon när det är färdigt.

Kram!

en helt vanlig tisdag


Idag var jag uppe redan kvart över sex eftersom Catarina skulle hämta upp mig ute vid vägen runt kvart över sju.
När vi kom fram till skolan var det redovisning i lekpedagogik som gällde. Blev inte riktigt som jag trodde det skulle bli men det löser sig nog. Redovisningen gick bra iaf! Fick med allt jag ville och vid diskussionen som vi hade sen så lyckades jag koppla det mest till boken (som vi använde till arbetet) Haha, jag kände mig påläst:P
Därefter hade vi ett seminarium där vi diskuterade en del kring artiklar som alla i basgrupperna hade fått som uppgift att leta upp en varsin och ta med sig. Klockan 12 slutade jag, kändes skönt!
Lunchade med Jonna, Emma, och Catarina. Åt min mumsiga medhavda paj med kyckling i^^ Sen drog Emma med mig ner till Metropol eftersom det var Lärarnas dag, typ temadag. Men det var ganska ointressant så vi gick bort till ÖB istället och shoppade. Eller ja, Emma shoppade. Jag har ekonomisk kris just nu så jag sparar.
Sen blev det att möta upp Cissi för att gå till Metropol igen eftersom Emma skulle köpa märken att ha på sin ralle.
Därefter tog vi bussen in till stationen och det blev tåget hem för mig. De andra drog vidare in mot stan för en shoppingrunda. Jag kände mig helt slut så jag hade nog varit ganska osocial om jag följt med haha. Fick sällskap på tåget av Christoffer o två tjejer till iaf, vilket var trevligt^^

såg Ensamma hemma för en stund sen, fy vad spännande det var! Helt klart att jag ska se det imorgon:D haha.




övningskörning

Hej!
Idag blev det övningskörning med pappa! Jag fick träna på att växla, och även backa lite. Så nu går det ganska "mjukt och fint" måste jag säg. Skulle kunna hålla på att köra runt med bilen hela dagen, för det är så väldigt kul när man väl börjar fatta hur man ska göra.
Har suttit här vi datorn ett tag nu och skrivit på en inlämningsuppgift som ska vara inne imorgon, fast jag blev färdig för en stund sedan så nu är den inskickad. Skönt att den är klar nu, den var inte den lättaste. Ska se om jag kan skriva färdigt en till uppgift också innan vi ska äta. Det blir grillat idag, mumma!

RSS 2.0