Oh my..

Helt underbart väder har det varit idag! Riktigt sommarväder =)
Det har inte hänt alltför mycket idag, har duschat, pluggat och varit ute i det fina vädret. Haha, och dammsugat har jag också gjort. Med farmor och farfars dammsugare eftersom vår gick sönder igår. Det var som att flytta berg när man dammsugade med den, var helt slut efteråt xD

och på tal om ingenting, jag köpte Twilight filmen idag :D Ska kolla snart på den med syster, och även mamma. Får se vad de tycker om den. Syster är ju på den sista boken i serien nu så hon vet ju vad som kommer hända och så men ska bli kul att se vad hon tycker ändå.

Kram!

Shopping


Hej!
Har parkerat mig här framför datorn, känner mig allmänt slutkörd. Har precis tittat lite på Madagaskar 2. haha, riktigt rolig är den!
Annars har det varit en lugn och skön dag. Jag gick upp 9 imorse då alarmet gick igång, låg en kvart innan jag orkade ta mig upp ur sängen (så blir det när man har en jättemysig säng). Sen hämtade Catarina upp mig utanför huset kvart över tio, därefter körde vi och hämtade upp Emma. Därefter blev det studiebesök på Waldorfskolan här i stan. Dock var vi bara inne och kollade där de har förskolan. Det var mycket mer intressant än vad jag trodde att det skulle vara.
Efter att vi varit där i runt en timme så drog Emma och jag in till stan. Vi gick inom Accent bl a för att kolla efter en ny väska till mig. Och tänka sig, jag hittade en. Har varit där inne ett x antal gånger nu så det kändes skönt att äntligen hitta en väska som jag ville ha. Den väskan som jag har nu är väldigt sliten så var rent ut sagt tvungen att köpa en ny. Sen är det ju aldrig fel att de har 100kr rabatt för klubbmedlemmar, så jag plockade på mig ett diadem också och fick ändå det billigare än vad jag hade fått om jag bara hade köpt väskan:P
Blev dessutom en ny blus köpt inne på Vero Moda. Perfekt att ha till sommaren, den såg riktigt somrig ut.  En ny ögonskugga och ett medel för naglarna följde också med hem. Lite shopping kan behövas ibland tycker jag.

Vi mötte även upp Jonna i stan för att äta middag. Det blev Katrins. Det var verkligen länge sen jag åt där nu. Dagens blev det efter en del beslutsångest men gud vad gott det var! Kycklingfilé med pommes:D haha, så orginellt. 

Imorgon ska jag sitta hemma och vara en pluggis. Det behövs i och med att det är en del arbeten som ska lämnas in., och dessutom måste jag läsa klart en bok som nog är den tråkigaste boken som jag har läst....  

Kram!

090427

Dålig uppdatering här på sistonde, jag vet. Det har inte riktigt blivit av att sätta sig ner och skriva ett inlägg^^
Jag har inte direkt några häpnadsväckande updates iaf, det har varit ganska lugnt faktiskt.
I fredags mötte jag upp ett par stycken ifrån min gamla au1klass på högskolan. För er som inte är så insatta så går man med en klass/grupp på det allmäna utbildningsområdet/AU1 (det som alla olika lärarinriktningar läser tillsammans) sen splittras man och läser tillsammans med dem som också ska bli förskollärare tex.
Det blev som alltid väldigt roligt. Mycket skratt, konstiga samtalsämnen, god mat och goda drinkar! Jag hittade en ny favoritdrink, den lär jag definitivt dricka nästa gång jag är där.
Annars har det varit mest plugg som har gällt. Har lämnat in mitt lekpedagogikarbete, och det känns skönt att ha det färdigskrivet.
Idag var jag ledig hela dagen, men var ändå på högskolan en snabbis för att gå inom tandläkarmottagningen.
Och imorgon ska jag, Emma och Catarina på studiebesök på en Waldorfskola för att se hur den pedagogiken fungerar i praktiken så man vet lite mer om hur det fungerar när vi ska ha debattseminariumet.

Det var en snabb update om vad som hänt på sistonde.
Kram!

Lekpedagogik


Det har varit en lång dag, är helt slut om jag ska vara ärlig. Började med att jag åkte till dagiset för att observera lite, som har med ett stort arbete om lekpedagogik att göra. Var där till kl 11 och hade precis tänkt gå hem då en från en annan avdelning kom in och frågade om jag kunde vikariera för en som var tvungen att gå hem. Självklart sa jag ja, så jag jobbade till kvart i fyra då jag körde hem. Var ganska trött då, vilket är ganska självklart att man blir när det är en ny avdelning med nya barn (och namn!!) och andra rutiner. Men kul var det! =) 
När jag kom hem däckade jag framför tvn en stund. Därefter så var det bara att sätta igång att skriva på ett stort examinationsarbete om lekpedagogik som ska vara inne på måndag. Just nu vill jag bara slänga det där arbetet i sjön. Dessutom känns det jättekul att veta att när detta arbetet är klart så är det bara att börja på nästa arbete.
Varför måste alltid lärare lägga allt på samma gång för?

tussi tussi tussi tussilago!


Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit med pappa o handlat^^ Ska snart sätta mig och plugga lite, det skulle verkligen behövas men jag har inte alltför stor lust till att göra det. Men med tanke på att ett arbete ska vara inne om exakt en vecka idag så borde jag nog ta tag i det.. tyvärr är jag en sådan person som väntar in i det sista innan jag gör det. Kan sitta och plugga som satan dagen innan ett prov:P

Annars har dagen varit helt okej idag, med roliga lektioner. Dagen började kl 9 då vi hade bild. På eftermiddagen, fram till kl 3, så hade vi musik. Där sjöng vi en hel del låtar, bland annat en låt som gick tussi tussi tussi tussilago. Den har placerat sig i mitt huvud nu och vägrar att försvinna, därav rubriken. Tog iaf kvart i fyra tåget hem så var hemma här i stan halv fem så det var en ganska lång dag.
Imorgon börjar vi kl 9 igen så det blir att sätta alarmet på kvart i sex igen :(
På tal om mobilen förresten, i söndags så ringde Emma mig. Inget konstigt med det egentligen om det inte hade varit för att det var helt fel ringsignal.. Jag fattade ingenting så jag lät nog ganska konstig när jag svarade haha. Iaf så skulle jag ändra signalen tillbaka till den gamla, men då var den låten plus en hel massa andra borta från mobilen :O Letade igenom hela mobilen, men hittade inte dem så jag tänkte att jag helt enkelt fick koppla in mobilen till datorn och lägga över låtarna igen. Men då helt plötsligt var alla låtarna kvar och mobilen hade själv ändrat tillbaka till den ringsignalen jag hade innan (?!). Helkonstigt!

I helgen övningskörde jag också, och det gick bra! Riktigt roligt börjar det bli nu när jag börjar få kläm på det.

Och på tal om något helt annat, ni har väl sätt "vad fan är min revy"? Min gamla gymnasieskola var med i förra avsnittet^^

Kram!

De små mästarna

En bok som jag beställde för ett par dagar sen landade hemma i vår brevlåda idag. De små mästarna-om den fria lekens pedagogik heter den. Ska sätta mig ner nu ikväll och läsa i den hade jag tänkt, vill hinna läsa lite i den innan jag sätter igång med arbetet som jag ska använda den till.

För övrigt så har det varit en ganska lugn skolfri dag. Mötte upp de andra i basgruppen på bibblan inne i stan kl 10 för lite skolarbete, sen har det inte hänt alltför mycket mer.
Övningskörde igår med pappa förresten, det gick mycket bra även fast bilen dog ett par gånger men det var mest slarvfel från min sida. Vill köra snart igen, kul är det ju! :)

Nu ska jag iaf gräva ner mig i plugg lite. Trist men behövligt. Fast en postiv tanke är att vi bara går 13 dagar till innan det är sommarlov för vår del. 4 juni är sista dagen^^

övningskörning

Igår var det födelsedagskalas för matilda som fyllde 18 för ett litet tag sen. Alltid kul att träffa kusinerna, dessutom var det lite annat folk där som man inte sett på ett tag. En del hade verkligen förändrats!
Min kära kusin langade iaf lite låtar till mig och syster, tack för det! Sitter och lyssnar igenom lite av dem här, nyss var det James Morrison som hördes här i rummet =) 
Nu kunde jag inte låta bli att sätta på Joshua Radin- I'd rather be with you igen trots att jag lyssnat på den ett par gånger nu. Den lär ganska säkert bli en favorit!
Nu ska jag snart ut och övningsköra med pappa en stund, var ett tag sen sist.

Kram!

Sunshine!


Idag ska jag åka till farmor och farfar, sitter mest här och fördriver tiden i väntan på att de andra ska bli färdiga. Blir en heldag ute på landet, där de bor. Men först ska vi nog inom biblioteket inne i stan för att hämta en bok som min syster har reserverat och som nu kommit in. "När jag hör din röst" är det^^ Jag har fått henne att börja gilla de böckerna, haha.

Nu ska vi snart köra, men vi hörs troligen ganska snart igen!

spiderman!


1000 miles med H.E.A.T spelas här hemma just nu. Den eller Stay the night med Alcazar borde ha vunnit Melodifestivalen enligt mig. La voix var..euh.
Idag har det hittills varit ganska händelselöst, har mest tagit det lugnt. Funderar på att ringa till jenny och kolla om hon har lust att träffas =)
Satt förresten och ritade ett bra tag i onsdags kväll och det fortsatte jag med igår. Är ganska nöjd faktiskt även fast den är långt ifrån klar. Den ska färgläggas, en del ändringar ska göras och en hel del skuggor ska läggas till också. Dessutom måste jag teckna klart det där satans rutmönstret på hans dräkt också.. Var så länge sen jag satt och  ritade så det tar ett tag innan man kommer in i det igen. Bilden är ganska dålig, så man ser inte så bra. Men iaf, vad tycker ni om den? Spiiiiderman!
Ni kanske ser vad det är jag har fått min inspiration ifrån? Omslaget till Spiderman 3^^

wohoo


Och från och med idag är jag ledig ett par dagar framöver!:) Det känns skönt.
Idag hade jag bara fältdag, vilket innebär att man är ute på sin praktikplats hela dagen för att göra uppgifter som man fått. Fast just inför denna fältdagen hade vi inte fått någon uppgift alls så det var ganska lugnt. Jonna och jag var där ett par timmar och fick samtidigt vårt omdöme och närvarokort av vår handledare. Därefter körde jag till Guldfynd först för att se vad de fått inför något. Har ju fortfarande kvar ett presentkort där som jag vill handla upp men hittade inget som jag ville ha. Efter det så köpte jag blåbärsmuffins, halstabletter och Ben&Jerry's !  Tror ni inte att jag lyckas köpa just de halstabletterna som var "extra starka"? Haha, jag höll på att sätta den i halsen xD Och jag som behövde en påse halstabletter eftersom min hals gör ont så fort jag sväljer :(

Dessutom har jag suttit och ritat idag med mina nya pennor som jag fick i julklapp. De var helt underbara att rita med! Blev ett hyfsat resultat, kan lägga upp en bild imorgon =)
Nu ska jag sätta mig och fortsätta rita. Har en bild i huvudet som jag vill försöka teckna ner. Får se om resultatet blir bra^^

*Zzzzzz...*


Fy.vad.jag.är.trött.just.nu !  Alarmet var satt på 05.45 imorse, dock var jag som vanligt inte uppe förrän tre kvart senare. Jag måste verkligen göra någonting åt det för nu blir det att jag får stressa och det resulterar ibland i att jag glömmer ta med mig maten. Som jag gjorde idag. Kul att jag inte kom på det förrän jag nästan var framme vid resecentrum..
Första lektionen var svenska, kul lektion även fast jag var ganska trött. Därefter blev det drama, och där blev det rollspel. Lyckat att jag lyckas glömma en del av det jag skulle säga när vår grupp skulle spela upp vår scen xD

När skolan var slut 15.00 så var det bara att gå upp till bibblan för att sätta sig där och plugga. En uppgift ska nämligen vara inne imorgon, och varken jag, Emma eller Jonna hade boken. Eller jo, en viss person upptäckte att hon hade boken när hon kom hem tydligen. Och då menar jag inte mig själv, även fast det hade varit just likt mig haha.
Vi satt iaf där till 17.00 och då yrade jag mest om mat och olika lösningar på korsorden som vi satt och tokskrev under tiden (10 stycken på hela dagen, det ni!)
Eftersom mina pluggkompisar också var hungriga så tyckte vi det var en bra idé att dra in till stan och äta något. Efter noga övervägande så blev det Donken mat (dock var det nog mest magen som bestämde åt oss och det faktum att donken var närmast)
Halv åtta var vi hemma här i stan, och då kanske ni förstår varför jag är helt slutkörd. Ob-tillägg någon?

Nu ska jag snart gå och lägga mig, för det behöver jag. Ska bara avsluta den givande msndiskussionen med Emma först haha^^


like we were dancing our last dance


Idag har det varit gäster här för att fira mamma. Blev blåbärspaj till fika, mums!  Tyvärr äter vi det alldeles för sällan, men om vi hade gjort det så hade jag väl tröttnat på det tills sist. Fast när jag var mindre så åt vi det ganska ofta, särskilt på sommaren. Jag brukade envisas med att sitta på dynorna (till utemöblerna på altanen) ute på gräsmattan och äta blåbärspaj. Iaf, nog pratat om det :P
Imorgon är det skola igen, och jag har precis blivit klar med ett svenska arbete som ska vara inne imorgon. Fast det var inte så jätte svårt så det tog inte alltför lång tid att skriva. Har suttit och smsbombat med Emma idag också^^ haha.

Nu ska jag snart sätta mig framför tvn med de andra och kolla på Wipeout.

There's no stopping me

Igårkväll var det tvmys här hemma, vi såg på den första Arn filmen. Vanligtvis är jag inte alls så mycket för svenska filmer, jag föredrar de utländska. Men denna var bättre än vad jag trodde, mycket var pga att det var väldigt snyggt gjord, och hela miljön som den utspelade sig i var trovärdig. Dessutom var det bra skådespelare, och killen som spelade Arn passade i den rollen. Det enda jag satt och skrattade åt var Morgan, han är ju för härlig med sina ansiktsuttryck!
Ser fram emot att se tvåan. Den har vi här hemma också så vi ska nog ta en kväll snart och sen på den också =)

Annars har jag inte gjort mycket mer idag än att njuta av det fina vädret- Var i stan tidigare idag också och köpte lite sminkborttagningsprodukter inne på Lindex. Det borde jag egentligen ha gjort för länge sen men det har inte riktigt blivit av. Jag har för det mesta sköljt bort sminket med vatten, vilket jag vet inte är särskilt bra egentligen. Men nu är det inköpt iaf^^ Det finns mycket som jag vill köpa och skulle behöva men vad gör man egentligen när man är fattig student? Trots att jag får mer pengar nu än vad jag fick då jag gick på gymnasiet så försvinner pengarna snabbare.... dock har jag mer utgifter nu än då. Periodkortet kostar ju ca 1050, så där försvinner ju en hel del.. usch, jag blir ju rent deprimerad när jag pratar om pengar numera xD haha, vi pratar om något roligare! Hm, har jag sagt att det var fint väder idag? :P


Happy Birthday


Idag är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag, hurra hurra hurra! :D
Hon fick de båda Arn filmerna och en bricka med cupcakes på av oss i familjen. I helgen kommer det lite folk för att gratta =)
Annars har jag bara varit på praktiken idag och även njutit av det fina vårvädret, hoppas det håller i sig! Sista dagen imorgon förresten på praktiken, sen är det tillbaka till skolan igen nästa vecka. För nej, vi har inget påsklov.. Fast det blir ändå ganska korta dagar när man går på högskola ändå så det är ganska lugnt.

Igår mötte jag upp Jenny i stan efter att jag slutat på praktiken. Vi satt en stund på torget och njöt av det fina vädret och kollade på folk (det var nog ingen som satt inne, alla var ute). Därefter fikade vi och sen blev det en shoppingrunda. Köpte present till mamma, hårspray och jag hittade också en helt underbar jeansjacka. Jag är helt förälskad i den, tur var det också att jag hade ett presentkort just i den affären. Fick dock lägga till 200kr men det är ändå inte så farligt tycker jag. Den lär nog bli använd mycket i sommar. Kan visa en bild på den någon dag så ni får se^^

RSS 2.0