The secret circle



Den här tror jag kan bli en ny favoritserie! Även denna är baserad på böckerna av L.J Smith, vilket även serien Vampire Diaries är. Dock vet jag inte om den kommer hit till Sverige. Hoppas att den gör det!


Analys!


Just nu sitter jag och skriver på en sammanfattande analys som är det sista som ska göras den här terminen! Den ska vara klar idag för imorgon och på onsdag har vi examination. Då ska vi redovisa den kreativa delen av den här sista examination, det vill säga en portfolio som ska visa vad vi har lärt oss under den här terminen - vad estetik är för oss! Jag har redan gjort klart den så det känns skönt. Det blev inte alls vad jag hade tänkt mig från början utan jag ändrade det i sista stund. Men jag är nöjd och det är ju huvudsaken! :) Kan lägga upp ett par bilder här någon dag så får ni se vad jag gjorde.

Nu ska jag fortsätta att skriva den där analysen så att den blir klar någon gång!! Den ska vara på 3 sidor och jag har skrivit nästan 2 sidor. Inte alltför mycket kvar...


Wildberries

Ibland är jag allt en tidsoptimist, trots att jag visste att jag behövde ta bussen in till stationen 12.14 för att hinna med tåget så står jag ändå drygt 30 minuter innan jag ska åka och börjar göra pastasalladen som jag ska ha med mig (phuuu, lite för lång mening där ja!). Hur smart är det? Mötte i alla fall upp resten av klassen lite utanför parken runt tvåtiden. Dock var det inte så många som kom men vi hade det riktigt skojigt i alla fall. Fast när vi satte oss ner i parken för att äta så upptäcker jag att jag inte har någon Rhode Island dressing med mig. Och att äta pastasallad utan det, det går minsann inte. Så jag promenerade in till stan för att köpa det! Kan säg att det var riktigt gott att äta sen, jag var hungrig!

Vi satt där i ett par timmar, drack lite gott, grillade och lekte "jag har aldrig...". Det var riktigt roligt, var ett härligt gäng! :)


När jag promenerade in till stan för att få tiden att gå (jag lyckades nämligen missa mitt tåg hem med ett par sekunder, och de går bara en gång i timmen) så såg jag att Sveriges radio, rättare sagt P4, hade en minikonsert på torget!



Imorgon tänkte jag pyssla lite med portfolion. Här är några av de bilder som jag tänkte använda! Jag har tagit ganska många bilder under terminen så jag har en hel del att välja mellan.

Kram!


Onsdag!



Här kommer lite bilder ifrån måndagens lektion då vi hade en utedag på fälten som ligger precis vid högskolan. Det var väldigt fint väder, dock inte jättevarmt. Det blåste ganska kyligt. Dagen var i alla fall rolig och jag fick med mig en del tips kring hur man kan arbeta med musik, bild och drama/berättande ute i naturen. Sånt som man inte tänker på, oftast så behöver man inte en massa instrument eller färgpennor utan det går att ta tillvara på ganska mycket som redan finns ute. Tillsammans med barnen så kan man skapa en egen orkester där alla få leta upp ett eget instrument (te x två pinnar att slå mot varandra, stenar som i en sluten hand blir en maraccas osv). Därefter spelar man tillsammans! Man kan även få in bild genom att man gör en egen väv som är något som vi gjorde. På bild nr 1 och 2 så ser ni två olika vävar som vi gjorde. Drama och berättande kan man få med genom att tillsammans komma på olika saker som har hänt på den platsen där man är. Kanske har en prinsessa bott där? Vad är det för träd vi har jämte oss? Kanske är det magiskt osv.

Igår jobbade jag på en förskola här i närheten. Det var en småbarnsavdelning som jag var på och jag hade aldrig varit där innan. Men det gick jättebra!

Idag har jag fixat lite grejer inför portfolien som är det sista som ska göras innan den här terminen är slut. Jag har verkligen gillat den här kursen så det kommer kännas lite konstigt när den är över.

Och förresten, gissa vad? Jag fick reda på att jag har fått ett sommarjobb! Jag ska arbeta på samma förskola som förra sommaren, det blir i 4 veckor. Det ska blir riktigt roligt!
Ett annat plus idag är att jag fick mina pengar. Min stackars plånbok är helt salig av lycka, det har varit bra tomt i den ett tag. Nu är det inte ekonomisk kris längre, inte för tillfället i alla fall ;)


-

Lördagskvällen spenderades tillsammans med vänner. Det blev kubbspelande och det gick ju rakt åt skogen om man säger så. Det var killarna mot tjejerna och vi var totalt övertygade om att vi skulle vinna. Förra gången så vann vi ju ;) Men icke! Trots att vi var en person mer i vårt lag så blev vi rent ut sagt utklassade (och det 3ggr i rad!). Men vi skyller på att det var alldeles för mörkt! Nästa gång kör vi i dagsljus, kanske vi har större tur då?! Haha. Det blev även lite dricka, prat, frågesport och en och annan dans. En trevlig kväll helt enkelt :)
Dock blev det inga bilder, jag glömde alldeles bort det.

nu har jag precis hunnit göra klart pastasalladen som jag ska ha med mig på utedagen imorgon. Dock råkade jag hälla ut hälften av all pasta rakt ner i diskhon.. Haha, typiskt mig! Men nu är allt förberett i alla fall, hoppas på att det blir fint väder imorgon. Enligt smhi så ska det tydligen blir 19 grader. Jag hoppas de har rätt!

Nu ska jag alldeles strax krypa ner i sängen. Jag har en plan om att somna tidigt ikväll men det känns redan nu som om den kommer att misslyckas. Jag är inte ett dugg trött trots att jag har sovit dåligt ett par dagar nu. Vi får se hur det går!


Istället för bilder så bjuder jag på den här videon. Jag och Denise tittade på den igår och det är sjukt hur duktig han är, bara 11år gammal. Och sen är han ju ursöt också, vi ville adoptera honom båda två!

-


Ladda energi


Idag har jag varit hemma - igen. Åh, vad jag är trött på att vara sjuk! Jag hade så gärna velat gå till skolan idag för att se de andra gruppernas vfu-redovisningar men det var lika bra att stanna hemma. Den här examinationen är nämligen uppdelad på två dagar, ett par grupper redovisade sitt vfuprojekt idag och ett par andra grupper ska göra det imorgon. Imorgon är det dags för min grupp därför var det lika bra att stanna hemma idag. Är rädd för att jag hade varit ännu sämre imorgon om jag inte hade stannat hemma. Och att agera och gå in i roll när man är sjuk...nja, inte roligt! Men oj, vad sugen jag var på att få se de andras teaterprojekt. Blääää på jobbiga förkylningar. Men det är bara att inse, är man helt slut efter att ha gått bort till affären som ligger 2 min ifrån där man bor...ja, då är man nog inte frisk nog att pendla till skolan.

Men imorgon.. då ni, då SKA jag till skolan. Då är det dags att gå in i rollen som Eugene för sista gången!

Kanske dags att kolla så allt är med i väskan? Det kan nog vara en bra idé.


-


Även idag är jag hemma för att ta det lugnt och hoppas på att den här förkylningen försvinner snart. Jag undrar vem jag egentligen fick den här förkylningen av? Personen måste i alla fall ha väldigt starka baciller.

Förresten, gissa vad som trillade ner i min brevlåda igår? Förlorad ängel av Becca Fitzpatrick, uppföljaren till Fallen ängel. Den kom ut på svenska i måndags och igår låg den då i min brevlåda :D Den första boken var enormt spännande och väldigt bra skriven så jag har sett fram emot den andra boken. Och jag blev inte besviken, även den här var väldigt spännande och beroendeframkallande. Eftersom det inte finns mycket annat att göra när man är sjuk så läste jag ut hela boken, på en dag haha. Svårt att låta bli när en bok är så bra! Dock slutade den med en riktig cliffhanger så nu får jag sitta och se fram emot nästa uppföljare!

  

Invisible friend

Jag gick nyss in och läste på en väns blogg om ett projekt som vill uppmärksamma alla de "osynliga" barnen ute i världen. Jag tyckte det var så fint och står för en väldigt bra sak att jag ville tipsa om det här också.



Du köper två invisible friend dockor men behåller enbart en utav dem. Den andra dockan skickas till ett 2osynligt barn" som kanske bor i ett fängelse eller på ett barnhem. Du blir detta barns osynliga vän. Varje docka står även för något ur FN's barnkonvention. Vid försäljningen av de första 1000 dockorna kommer även 50kr/dockpar gå till uppbyggnaden av ett barnhem i Kolkata.

"Det kommer vara väldigt konkret. I dockans hand hänger två identitetsbrickor med samma nummer. När du handlar dockan får du lämna kvar en bricka I butiken och den andra behåller du för att inom 1-3 månader kunna få ett brev som har följt upp vart just din Invisible Friend-docka har hamnat. Beställer du från hemsidan kommer en docka hem med en bricka, den andra brickan fäster vi på den dockan som sänds iväg.   

För att säkert veta att dessa produkter hamnar där vi vill, kommer de att sändas från hand till hand med kända organisationer. Men också genom missionärer som tar sig till platser dit där du och jag som vanlig turist aldrig kan sätta vår fot.
 När vi har hittat en plats att sända just din Invisible Friend-docka kommer du att få ett intyg i form av en bild på den plats, barnhem eller fängelse där du fått en Invisible Friend."  (taget från hemsidan).

För mer info, gå in HÄR! 

Öppet hus för sjukdomar


Jag vaknade upp imorse och kände mig allt annat än bra. Ni kommer kanske ihåg den där förkylningen som jag hade förra veckan? Den som försvann väldigt snabbt? Den verkar ha kommit tillbaka igen. Trots det så tog jag mig iväg till tåget eftersom vi skulle förbereda inför redovisningen som är på fredag. Ibland kan det ju faktiskt vara så att man känner sig lite risig på morgonen men efter någon timme så känns det bra igen.

Men inte den här dagen. Hittade inga platser i tågvagnen där man åker framlänges, utan fick ta en plats i vagnen där man åker baklänges. Och jag som aldrig har några problem med det annars blev ju såklart åksjuk. Ordentligt. Inte alls trevligt att behöva sitta trekvart på tåget med att försöka tänka på allt annat än att man mår illa (gånger 10). Och sen tio minuters bussfärd på det, jag kan säga att jag var ganska mör när jag väl kom fram till högskolan. Tack och lov så blev vi färdiga med den där power pointen väldigt snabbt så jag var hemma redan vid halv tolv! Nu har jag bara suttit och tagit det lugnt.

Givetvis ringde de och frågade om jag kunde jobba imorgon och jag var tvungen att tacka nej. Det som är irriterande är att jag är ledig både imorgon och på onsdag så jag hade ju kunnat jobba. Men samtidigt måste jag prioritera att bli frisk nu, det blir inte bättre av att köra på och ignorera att man är förkyld och inte mår bra. Hälsan går först!

Nu ska jag trycka i mig echinagard (ett hett tips för alla sjuklingar!) och sen ska jag bara ta det lugnt. Kanske titta på ett avsnitt av Brottet och straffet på svtplay? Vi får se.


I brist på annat bjuder jag på en typisk dagens outfit för decembermånad. Alla poser behöver minsann inte se likadana ut :P

-


Det är kanske det här som man kallar för beslutsångest?  

Jazzbandsmusiker och jordgubbsdrinkar


Igår blev det jobb 9-16.30 på en småbarnsavdelning. Det gick bara bra! Är så glad att jag har valt det här yrket, jag älskar det!

Efter jobbet var det direkt hem och fixa till sig inför kvällen som tillbringades hemma hos Cicci med två andra tjejer som också heter Emma. Haha, sen jag började på högskolan så tycker jag att jag stöter på hur många som helst som har samma namn som mig. Vi lagade i alla fall middag, det blev potatiskroketter, kyckling, sallad och rödvinssås. Riktigt gott! Därefter blev det prat, lite kortspel, och en massa dans till olika låtar som kom på radion. Och vi bildade band till någon jazzlåt som kom! Och ett par cider slank ner tillsammans med en jordgubbsdrink.
En trevlig kväll helt enkelt, dock var jag sjukt trött efter en jobbdag.

Idag blir det lite lugnare. Jag ska in till stan en sväng snart och ikväll blir det eurovision. Jag hejar inte direkt på någon speciell. Jag är mest förundrad över vilka låtar som folk väljer att rösta vidare. Men ja, det är ganska typiskt för den här tävlingen egentligen.


De här killarna från Lettland borde ju helt klart gått vidare vilket de inte gjorde. Den här låten har jag gått runt och nynnat på ett bra tag :)

Solskensväder!

Idag har det varit härligt väder igen, jag älskar att det är så fint ute! Grönt på träden, och blommor i rabatten. Och solglasögon, jag lever i dem nu. Så var det minsann inte för ett par år sedan då jag inte lyckades hitta ett enda par som jag trivdes i. Men nu har jag ett par som jag stortrivs i så jag håller alla tummar jag har så att de inte går sönder.

Idag har jag varit ledig hela dagen. Har bara tagit det lugnt, och även träffat en vän. Blev en massa prat och så lockade hon även mitt hår. Jag älskar hennes locktång (eller vågtång som den här heter). Håret blir så fint och det håller ganska länge. Denna månaden får jag lite extra pengar eftersom jag har jobbat en del så jag tror nog att jag ska beställa hem en sån vågtång! En bra investering inför sommaren :) Kan se om jag kan ta en bild imorgon så får ni se.

Ikväll blir det en lat kväll framför tvn. Tänkte kolla in om den där Saade går vidare eller inte. Imorgon blir det jobb på en förskola här i närheten, 9-16.30.




Conviction


Typiskt nog så att jag gått och blivit sjuk så det var bara att stanna hemma från skolan idag. Hoppas att den här förkylningen försvinner snabbt, det är ju så fint väder ute! Jag har bara varit ute en liten stund, blev så sugen på att hyra en film (som dock blev två stycken eftersom man kunde hyra två för 30kr!) så jag cyklade bort till affären som ligger drygt två minuter från där jag bor.



Det här är en av filmerna som jag såg. Jag chansade när jag valde den, för jag har aldrig hört talas om den tidigare. Men oj, vilken tiopoängare jag fick tag i! Conviction är en film baserad på den sanna historien om Betty Anne Waters och hennes kamp för sin bror Kenny som blir oskyldigt dömd för mord. Trots att hon inte ens gått ur grundskolan bestämmer hon sig för att utbilda sig till advokat för att på det viset slåss för sin bror. Hon går ut grundskolan plus gymnasiet och utbildar sig sen till advokat. En otrolig historia om syskonkärlek och att slåss för rättvisan. Se den, se den, se den!


Ett fint citat!






"Family is not necessarily the actual family you have at home, family is people who are there for you when you really need them."



It's like a drug

Idag var det en lång jobbdag som började kl 9 och slutade 16.30. Men det var roligt, även fast det var en ovanligt intensiv dag. Jag kom till en förskola (där jag själv har gått, roligt!), var där i drygt tre kvart innan rektorn kom in och frågade om jag kunde vara på en förskola som ligger precis intill istället för det var lite kaos där eftersom det var brist på personal. Så det var bara att springa över dit, som tur var så var jag och jobbade där för någon vecka sen så jag kände barnen någorlunda. Det är en väldigt mysig förskola också :)

Efter att jag kom hem så har jag bara tagit det lugnt, har varit så trött! Och så har jag ju tittat på Vampire diaries som har haft uppehåll i två veckor men nu äntligen är tillbaka igen. Jag kan inte beskriva med ord hur bra jag tycker att den serien är. De lyckas alltid avsluta varje avsnitt med en oväntad vändning som gör att man knappt kan vänta till nästa avsnitt. Herrejisses! Se den!

Men nu blir det i alla fall snart sängen för min del. Imorgon ska min syster konfirmeras, och det börjar redan klockan elva vilket innebär att jag måste stiga upp någorlunda tidigt.

Trevlig helg!

Premiär för vår teater!

Idag var det dags för premiären av vår teater. Jag har ju skrivit lite om den här innan då vi har tränat och förberett inför den i ett par dagar. Och idag var det då äntligen dags. Jag var ganska nervös ska jag väl erkänna men det gick faktiskt riktigt bra! Eftersom barngruppen som vi skulle spela upp för var väldigt stor (drygt 40 barn) så delade vi upp det så att vi hade två föreställningar istället. Den första gången gick väl inte direkt dåligt men vi var alla lite osäkra och agerade inte så pass mycket som vi kunde ha gjort. Därför blev andra gången så mycket bättre! Då använde vi hela kroppsspråket och byggde ut vår dialog med varandra ännu mer och det var så roligt!! Jag är riktigt stolt över mig själv. Ibland gäller det att bara våga hoppa, efteråt är man så jädra glad över att man vågade! :) Imorgon är det dags för den sista föreställningen! 

Tänkte att jag skulle ta och förbereda lite inför helgen då det händer en del grejer. Både konfirmation och förhoppningsvis även loppis!


 

Snart dags för...




Harry Potter and the Deathly Hallows part 2. Den 13 juli rättare sagt är det Sverigepremiär för den allra sista filmen om Harry Potter. Jag ser fram emot premiären, det ska bli intressant att se hur de har byggt upp hela historien utifrån boken. Och sen är jag ju lite av en nörd när det gäller Harry Potter haha. Första gången som jag hörde talas om Harry Potter var när jag var runt 10-11 år och vår lärare hade den allra första boken om Harry Potter som högläsningsbok. Jag blev sugen på att läsa den själv..och ja, sen var jag fast. Alla böckerna står här hemma, allihopa är lästa flera gånger om, dock var det ett tag sen nu. I klippet ovanför får ni alla fall en liten sneak peak från filmen! :)

Ser fram emot att....


...Förlorad ängel (den svenska översättningen) av Becca Fitzpatrick kommer ut. Det är uppföljaren till Fallen ängel som jag föll för direkt. Den 16e går den att beställa! :)

RSS 2.0