Monday


Idag har jag varit helt ledig från skolan, inga lektioner. Dock har vi en tenta snart som jag känner att jag behöver ta tag i. Tänkte att jag skulle sätta mig med det snart.
Dagen har varit ganska lugn, hade bara en körlektion vid tolvtiden, och den gick bra. Känns som om jag börjar få mer och mer koll, och körvana. Det är bara att kämpa på nu, så kanske jag har körkortet snart! :) 

Jag fick precis en väldig lust att se något på bio någon dag snart. Någon som vet någon bra film som går nu?
Nej, nu ska jag ta tag i mitt skolliv och fortsätta med lite plugg och samtidigt ha lite Takida på i bakgrunden.

Kram!

AJ AJ..!


Min arm gör ont ont ont! Gud nåde den som råkar röra den.. Förutom det så har jag inte känt av några biverkningar, inga stora i allafall. Bara lite huvudvärk och en aning ont i halsen. Men det kan jag stå ut med.
Jag var inne i stan en stund på förmiddagen med Emma och hennes mamma. Och tänka sig, ett par högklackade skor (jaja, ett par stövletter heter det. Så att ni vet vad jag pratar om haha) fick följa med mig hem! Jag älskar dem! Jätte sköna att gå i, trots att de var ganska höga. Eller ja, i allafall för mig som annars mest springer runt i ett par converse. Men de här lär bli använda. Snygga att ha både till ett par jeans eller en kjol.

Den nya byrån står på plats här i rummet också. Tänka sig så aktiv man kan vara bara man tar tag i det. Men nu lär det dröja innan jag kommer bära något tyngre uppför vår trappa. Den gamla byrån var värst att bära ner. Den nya var något bättre, eftersom man fick ett bättre grepp om den. Men åh vad nöjd jag är nu! Byrån passar så bra härinne:D

Nu är det middag, och sen ska jag bara ta det lugnt ikväll. Jag har ett marabou digestive som ligger och väntar i kylskåpet..

Kram!


Vaccinering


Dagen började med att jag tillbringade ett par timmar på förmiddagen, fram tills klockan ett, hos Jenny. Hon fyller 20 år idag. Grattis vännen, hoppas du fick en toppendag! <3 Därefter tog jag en fika inne i stan innan jag cyklade vidare till parken där det skulle pågå vaccinering idag. Och folk var det där, mycket (!!) folk. Jag fick stå en bra stund i kön innan det kom en sköterska som delade ut vaccinationslappar där man skulle fylla i personliga uppgifter, om man var allergisk mot något - såna saker. Och därpå stod även vilket nummer i kön man hade (dvs, hur många som varit före). Jag hade nummer 887. Kön tog lång tid, rättare sagt 2 timmar och tjugo minuter. Drygt var det, men på något vis så gick ändå tiden fortare än vad jag trodde. Halva tiden så fick jag sällskap av mamma som precis hade tagit den då. Vi skulle egentligen ha köat tillsammans, men efter ett litet missförstånd så hamnade hon längre fram i kön än jag haha. När det var dags att ta sprutan så fick vi sitta på långa rader av stolar, och flytta fram allt eftersom någon hade tagit. Till sist var man framme hos sköterskan som skulle ta (det var många sköterskor där, alla hade en varsin rad stolar). Det gjorde inte alls så ont, jag var lite nervös innan. Det erkänner jag. Men efter att ha stått så länge och väntat så var det mer som att "jaja, men TA den där förbannade sprutan nu så att jag kommer hem någon gång!" haha.

Nu är det gjort iaf. Dock börjar jag känna av en stelhet i armen, kan inte lyfta den så högt. Så jag är lite funderingar nu kring hur jag ska få av mig min långärmade tröja. Den är lite krånglig i vanliga fall att ta av.. och nu kan jag inte riktigt lyfta armen. Hm, få se hur det ska gå! ^^

Imorgon blir det kanske något som får följa med mig hem. Få se bara vad min personliga rådgivare säger om det :P

Kram!

Att bara ta det lugnt


Idag började dagen ganska tidigt, redan tio i sex så ringde mobilen och det var dags att stiga upp. Halv åtta gick tåget ifrån stationen, och både jag och Jonna var trötta så vi satt och halvsov hela vägen till kristianstad. Skön start på morgonen faktiskt - att sitta och halvslumra, känna hur tåget rullar fram och ha någon bra låt igång på mp3n.

Idag har jag förresten varit riktigt duktig. Den första julklappen är inköpt! Haha :P Nu ska jag bara köpa resten också, men jag vet ganska säkert vad jag ska köpa till alla. Är väl egentligen bara min syster som jag är lite osäker på. Men det löser sig nog. Jag köpte födelsedagspresenter till Jenny också, för hon fyller 20år imorgon! Imorgon är jag ledig hela dagen så jag ska komma till henne på förmiddagen, ge henne presenterna och umgås lite innan hon ska börja praktiken klockan ett. Därefter hade jag tänkt mig att möta upp mamma, för vi ska vaccinera oss imorgon. Emot svininfluensan. Hoppas på att det är vaccin kvar när vi kommer och inte alltför mycket folk så att vi måste stå i kö en hel evighet.

På tal om något helt annat så har jag bestämt mig för att ta det väldigt lugnt i helgen, det är bara att vila upp sig och ladda energi som står på schemat. Känns som om det behövs. Dessutom blir det väl antagligen en del plugg som måste göras också men det är sånt man får ta. Är ledig på måndag och tisdag också så det blir en extra lång helg :)

Kram!

Favoriter går att se om och om igen


Ni kanske kommer ihåg att jag var och såg New Moon i fredags? Igår träffade jag Jenny, och vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord när jag helt plötsligt får för mig att vi ska se New Moon på bio! Haha, så vi kollade om det fanns biljetter kvar inne på bion i stan och någon däruppe hade tydligen ett gott öga till oss den dagen för det fanns 2 platser kvar..och dem knep vi. Jenny hade inte sett filmen innan, men det slutade med att hon tyckte lika mycket om den som jag gör. Trots att jag hade sett den en gång innan, bara två dagar innan, så satt jag som fastklistrad i stolen precis som förra gången. Enda skillnaden var att jag hade ett stort leende i hela ansiktet när jag visste att en favoritscen eller favoritreplik skulle komma :)

Idag har jag haft matematik, och där redovisade vi en gruppuppgift. Det gick skapligt även fast det kändes som om man inte fick ut så mycket ifrån lektionen. Efter att vi kommit hem igen så följde jag med Emma hem för att plugga inför Idrottstentan som vi ska ha snart. Det är så mycket som vi ska kunna, jag har ingen aning om hur allt det där ska få plats i huvudet. Det blir väl något som kallas ytinlärning som kommer ske, vilket egentligen är synd. Det mesta kommer ju försvinna sen.
Dessutom så lär något roligt hända i februari! Det kommer bli något att se fram emot. Men jag ska hålla tyst, i allafall till att är klart och de små godingarna har trillat ner i brevlådan.

Nu ska jag sova, för jag är ganska trött. Eller okej, inte jätte trött men jag borde sova nu. Kanske jag ska ta och rensa ut lite till i byrån innan jag går och lägger mig? För imorgon så ska vi troligen hämta min nya byrå:D

Kram!

En mysig lördagskväll


Igår såg jag, Matilda, Elin och Sarah New Moon. Och vad kan jag säga mer än att jag inte alls förstår den kritik den har fått, och att jag bara vill se den om och om igen! Den har en självklar plats i min filmsamling.

Annars var kvällen igår helt klart godkänd. Hade dock varit trevligt om jag hade varit lite mer vaken. Jag kände mig ganska trött och slö av olika anledningar. Kanske inte så konstigt egentligen med tanke på att jag var på praktiken (sista dagen igår!) hela dagen, och inte alls hann hem innan jag tog tåget till Matilda. 
Jag och Jonna var med på personalens APT på förskolan. Vi delades in i två samtalsgrupper, sen fick vi olika saker som vi skulle diskutera och gå igenom. Det var kul att vara med och jag deltog ganska aktivt i diskussionerna. Särskilt den om förskollärarnas status:P Sen beställdes det Thaimat som var god (men stark!). Och därefter blev det fika med kladdkaka och en god äpplepaj. Haha, och sen blev det smörgåstårta hos Matilda, och därefter godis på bion (och den påsen glömde jag såklart på bion. Typiskt mig.). Inte konstigt att jag var väldigt mätt igår när jag väl kom i säng.

Idag har hela familjen varit på äventyrsbad, och pappa och jag kollade även på byrå till mig. Och äntligen har jag hittat min byrå! :D Blev inte exakt en sådan som jag tänkt från början, men det var inget att göra åt. Jag blev förälskad i byrån så fort jag såg den. Dock köpte vi inte den idag, utan pappa ville att vi skulle mäta hemma först så att den får plats. Det är ganska trångt i mitt rum så det är nödvändigt. Men det första som vi ska göra på måndag morgon är att ringa dit och säga att vi vill ha den. Sen blir det att hämta den i veckan :) Hoppas nu bara inte att det händer något som gör att jag inte kan få den byrån. För jag vill verkligen ha den.

Nu blir det snart tv tittande. En lugn lördagskväll helt enkelt :)

Kram!


Hemma hos Matilda


Just nu sitter jag hemma hos Matilda, och väntar på att hon ska bli klar i duschen. Sen blir det smörgåstårta, deras är jättegod!
Och senare ikväll blir det New Moon. Jag ser fram emot det eftersom jag gillade boken så mycket när jag läste den. Ska bli kul att se hur de gjort filmen, vad de har tagit med osv.

Kram!

Förkyld


Idag var alarmet satt på 05.50, och det var inte alltför roligt att vakna vid den tiden. Fast jag låg kvar en stund extra i sängen, bara för att jag visste att jag skulle hinna ändå^^
Hur som helst så hade jag en körlektion inbokad klockan 08.15 idag på morgonen och det gick faktiskt riktigt bra. En del misstag, men sen får man ändå tänka på att det var många saker att tänka på, och en del hade jag inte ens provat på innan. Får se hur det går imorgon eftermiddag för då är det körlektion igen, fast på eftermiddagen. Jag hoppas att det inte är lika mycket dimma då som det var hela eftermiddagen idag.

Efter körlektionen så cyklade jag direkt till förskolan och var där ända tills 15.40 då Jonna och jag begav oss in till stan för att fika och förbereda inför nu på onsdag då vår lärare ska komma. Hoppas det går bra!

Och som rubriken antyder så har jag gått och blivit förkyld. Usch, inte alls kul. Näsan bara rinner hela tiden och jag känner mig ganska trött så det blir sängen snart! =)

Kram!

En kväll tillägnad gamla favoriter


Jag hittade en gamla cd som jag rent ut sagt lyssnade sönder när jag var runt 9-10år. Hits for Kids 2 haha! Jag sitter och lyssnar igenom den nu, har inte lyssnat på en del av de där låtarna på evigheter! Nyss var det Backstreet Boys- I want it that way och innan det var det Martin som sjöng Du är så yeah yeah wow wow. Haha, någon som kommer ihåg den låten? :P Det är kul att lyssna igenom såna låtar som var hela  ens musikvärld på den tiden.

Hur som helst, idag hade jag praktik som vanligt. Fick gå lite tidigare så jag hann i god tid till körskolan för en lektion. Som började bra, men sen gick totalt utför. Varför blir det ibland så att ALLT som kan gå fel gör det? Sånt som man faktiskt KAN. Usch, var inte alls kul men det är bara att ta nya tag och hoppas på att det går bättre på måndag. Jag har en lektion på morgonen så får hoppas att jag lyckas få in linserna. När man är trött så kan det vara lite kämpigt ibland.

Nu ska jag fortsätta lyssna igenom gamla låtar, sen ska jag kolla lite på tv. Imorgon hoppas jag på att vi hinner besöka några möbelaffärer så att jag äntligen hittar en byrå!

Kram!

Lalala


Snart borde jag gå att lägga mig, om jag ska vara pigg och redo för aktiviteten som Jonna och jag ska hålla imorgon på förskolan. Efter att vi slutat kl 15.00 idag så hamnade vi på ett fik inne i stan och tog tag i att skriva planeringsmål (mål, syfte och hur vi ska gå tillväga imorgon). Egentligen har vi ju sagt det mesta till vår handledare, men allt ska ju ner på papper också så nu är det gjort. Var lugnt och skönt att sitta där på fiket också, vi satt där ett bra tag.

Förresten, det var körlektion igår. Gick lite sisådär ibland men det tar sig måste jag säg. Känns som om jag får mer och mer koll nu. Få se om det går lika bra på fredag för då ska jag köra igen =)

Dessutom är jag lite småorolig inför nästa fredag. Hoppas det löser sig, men.. det ska det göra. För jag SKA se New Moon, så är det bara.

Nu ska jag krypa ner i sängen, dra täcket långt upp till näsan och inte röra mig en centimeter därifrån förrän klockan är minst sju imorgon.

Kram!

En fullbokad helg


Det har varit fullt upp i helgen (egentligen hela veckan). I fredags så var det Ladies night. Mycket bättre än förra året, och det berodde till stor del på Mikael Tornving. Jag älskar hans humor, verkligen ironi. Sen blev det autografer också, alltid kul att ha^^
Igår så åkte pappa och jag iväg redan vid klockan elva för att kolla efter en byrå till mig. Vi hittade ingen denna gången heller, suck. De olika byråerna (hur böjer man egentligen det där ordet?) i den stilen som jag vill ha var för små. Tyvärr. Men det är bara att fortsätta att leta! Hursomhelst, senare på dagen så blev det filmkväll hemma hos Emma med god middag, godis, singstar och en bra film som fick oss båda två att hoppa till i soffan. Och det var verklighetsbaserad också. En mycket bra lördag måste jag säg.

Idag blev det middag hemma hos farmor och farfar eftersom det är fars dag. Spelade kortspel, och hittade även massa gamla kort.
Imorgon blir det praktik igen! =)

Kram!

New Moon


Jag fick dagens bästa sms runt 9 och tolv idag. Biljetter är bokade till New Moon den 20e. En väldigt härlig överraskning måste jag säg. Det var ju redan bestämt att filmen måste ses men dag, tid och plats var det inte. Skönt med folk som tar initiativ (nu har jag säkert stavat ordet fel, men jag är trött!). Så klockan 21.00 den dagen så kommer jag sitta bänkad i en biosalong med tre andra tjejer. Det kommer bli perfekt tror jag!

Dagen tillbringades på förskolan, och jag trivdes som fisken i vattnet som vanligt. Jag gjorde även en uppgift som vi fick i matematiken. Känns skönt att ha den klar. Nu ska jag bara skriva ner allt, och analysera lite.
Imorgon blir det ännu en dag på förskolan, därefter hem och göra sig i ordning för på kvällen så blir det Ladies night! =) Det ska bli kul!

Kram!

jag borde sova nu


Egentligen borde jag ligga i sängen nu och sova, för jag vet att jag kommer vara väldigt trött imorgon och då kommer det bli precis som det var imorse, jag kommer ha väldigt svårt för att komma upp och då blir det stress.
Men..jag har ingen annan att skylla på än mig själv. Imorgon ska jag börja mitt nya liv som en aktiv friskis som lägger sig tidigt om kvällarna och är först uppe på morgonen (eller i alla fall som andra person, det räcker).

Det känns som om jag har tusen grejer att göra, men alltför lite tid. Vart tog dagarna vägen egentligen? Det hade gärna fått mörkna något senare än vad det gör nu..

Kram!

Dags för praktik


Nu är helgen över och imorgon är det praktik som gäller, i tre veckor framöver. Det kommer med all säkerhet bli roligt. Visst kommer man att vara trött ibland, en del långa dagar osv men det är värt det för barnen är helt underbara.
Helgen har varit helt godkänd också. I fredags så sov jag över hos Jenny. En myskväll med rostade mackor och prat, sånt behövs ibland! Filmtittande har också hunnits med i helgen. The Reader hyrde jag med familjen, och den var riktigt bra. En annorlunda film måste jag säg. I början var jag väl lite skeptisk men den tog sig. Jag förstår varför Kate Winslet blev Oscarsbelönad för rollen, för hon spelade riktigt bra.

Jag har även hunnit med lite övningskörning idag (helgen har innehållit en hel del haha). Ska köra lite med pappa imorgon, och helst på tisdag också. På onsdag så är det körlektion och jag hoppas på att det kommer gå bra! =) Nu ska jag snart krypa ner i sängen så god natt.

Kram!


RSS 2.0