Vi ses om en vecka!


Dagen har mest ägnats åt att packa. För imorgon styr jag (och familjen) bilen mot Härjedalen där vi ska tillbringa en vecka i en stuga som vi hyrt. Kommer nog bli riktigt roligt. Har dessutom aldrig varit så högt upp i landet innan. Men det kommer bli en lång resa. Runt 10-11 timmar räknar vi med (och då är raster inräknade). Därför har jag laddat upp med tidningar(korsordstidning och en annan), böcker och musik =)

Nu ska jag kolla så att jag har allt med mig. Skulle inte vara kul om man lyckas glömma något.

Kram!

Harry Potter och halvblodsprinsen


Nu har även jag varit och sett den nya filmen om Harry Potter. Jag, mamma och syster såg den på bio i måndags. Jag hade hört mycket om filmen innan- om att den skulle vara bra gjort osv. Och inte blev jag besviken! Jag har ända sedan böckerna kom varit ett Harry Potter fan och därmed är det lätt att bli besviken när det görs film av böckerna. Men det mesta var med i filmen, dock var det en del smådetaljer som jag hade velat ändra på men man kan ju inte få allt :P
Satt och skrattade ganska mycket under filmen, den innehåller en hel del humor. Rubert Grint som spelar Ron i filmerna är en av mina favoriter. Han lyckas tolka karaktären Ron precis så som jag föreställer mig honom när jag läser böckerna. Helt klart en film som jag kommer köpa och se fler gånger!!

Nu ska jag äta en sen middag. Det blir Currykyckling som är en av mina favoriträtter ^^

Kram!

Festival


Det har varit fullt upp med att gå på festivalen här i stan de senaste dagarna, så har inte varit så mycket hemma. Mycket folk, musik, festivaltåg och soligt och varmt väder har det varit. Jag har alltid tyckt att det är så kul när det är festival här eftersom det blir mer "liv" i stan och dessutom en härlig stämning. Annars händer det inte alltför mycket här eftersom stan inte är så stor. Detta året var det dock jobbigt med folk som inte visade någon hänsyn överhuvudtaget. Närmast slaktar ens fötter med sina barnvagnar och dessutom knuffas, tränger sig och håller på. Lite hänsyn tycker jag faktiskt att man visar genom att te x be om ursäkt när man knuffar till någon. Men en del folk tänker tydligen inte alls på sånt utan de bara går vidare.
Imorgon ska jag sova ut, sen blir det att åka iväg med pappa på eftermiddagen neråt Skåne. Det blir även detta året att jag följer med honom på en marknad för att sälja lite böcker och annat. Det är ganska kul faktiskt. Man träffar mycket folk. Skillnaden detta året är att vi ska stå där två dagar istället för bara en som vi tidigare har gjort. Men det kommer nog gå bra tror jag^^

Kram!

Utrensning


Idag har vi varit duktiga här hemma och rensat ut i klädkammaren som är fylld med massa skit som man säger att man ska rensa ut men som man aldrig gör. Känner ni igen er? Mamma, jag och syster tog i allafall tag i det idag och rensade ut en hel hylla. Sen tog vi och rensade ut alla gamla filmer som man har haft i en evighet men som man nästan aldrig tittar på numera, men som man ändå inte vill göra sig av med. Typ alla gamla Disney filmer osv. Nästan hela hyllan fylldes av dem, så i vår andra hylla med massa filmer är det ganska snyggt och prydligt nu:P Hittade en hel del saker också som jag knappt inte ens hade sett innan.
Annars har de inte hänt så mycket. Var lite prat om att träffa en kompis men efter lite prat så bestämde vi oss för att ta det en annan dag. Hon ska snart utomlands och har haft lite otur med förkylningar och vill därför inte bli sjuk igen. Och jag är ju fortfarande lite småförkyld så därför skulle det inte vara någon bra kombination.

Kram!

Farmor & Farfar


Idag tillbringade jag och syster större delen av dagen hemma hos farmor och farfar. Det blir tyvärr inte så ofta som vi är där hemma numera. När vi var yngre så var vi där ganska ofta men det blir mindre och mindre ju äldre man blir vilket är synd. Men idag så det blev det i alla fall att vi var där vilket var trevligt. Jag och syster hittade en jätte söt och go katt på tomten. Var en grannes katt skulle jag tro men han trivdes bra hos oss haha. Väldigt kelen var han, låg och spann hela tiden. Syster och jag gick igenom massa gamla vykort och kort också och hittade ett gammalt kort på pappa! Det kom fram att han bara var 14 där. Riktigt roligt att hitta ett sånt kort^^ hittade massa kort på hans bröder också, och avgångsbetyg också. Haha, man kan hitta en hel del när man letar i gömmorna :P
Sen kom mamma och pappa för att hämta upp oss, och då blev det lite fika och prat. Väl hemma övningskörde jag med pappa. Det gick bra, förutom några små slarvfel. Imorgon ska vi övningsköra också, och då blir det i lite högre hastigheter.

Nu ska jag fortsätta på en film som jag började på igår hade jag tänkt mig ^^

Kram!

Glassträff


Hejhej!
Det var ett tag sen man skrev här nu men jag har inte haft alltför mycket att skriva om faktiskt.

Dagen började idag med att jag låg och slötittade på Mysteriet på Greveholm som syster hade satt på. Det var länge sen jag såg det nu men jag kan inte låta bli att älska den serien. Pappan är ju för härlig haha.
Framåt eftermiddagen tog jag bussen in till stan för att möta upp Emma eftersom vi hade en "glassätarträff" idag. Ta med dig dina fickpengar och ett glatt humör var temat. Och på den biten blev det lyckat tycker jag men vädret var det sisådär med. Vi gick till glassbåten, ute i hamnen, och där blåste det och var ganska kallt. Men gott med glass var det och sen så tackar man ju aldrig nej till en pratstund med Emma. Alltid lika trevligt =)
På kvällen så blev det familjepizza, och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Har en förkylning som jag dras med (igen, jag vet) så jag ska ta det lite lugnt nu i helgen för nästa vecka är det festival och då vill jag helst vara frisk!

Igår var förresten jag, mamma och syster i Kristianstad för att se Johan Palm. Min syster tycker jätte mycket om honom och jag lovade för ett tag sen att om han skulle komma någonstans här i närheten så skulle vi åka och titta på honom. Han var helt okej och det märks att han har utvecklats sen Idol. Synd bara att syster inte fick någon autograf. Han skrev autografer innan spelningen men tyvärr så hann han inte riktigt med alla.

Nu blir det nog lite tvtittande för mig^^

Kram!

En heldag med kusin


Som jag skrev i förra inlägget så var jag och Matilda i Malmö. Det blev en tidig morgon för mig eftersom jag skulle ta tåget halv åtta. Men det gick och iväg kom jag. Matilda hoppade på i Bromölla och sen resten av resan så satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord, skrattade och tog en del kort (en del seriösa och andra väldigt oseriösa, haha!) När vi kom fram så var klockan bara halv tio och affärerna hade inte öppnat så vi fick stå och vänta lite. Men vi var bland de första in på H&M när de öppnade.. Dock hittade jag inget där, konstigt nog. Jag som alltid hittar kläder där, oftast när jag inte har några pengar.. Efter H&M blev det en massa andra affärer och det blev en del köpt =) Klockan halv sex var jag hemma, och då var jag riktigt trött i fötterna!!

*Tröja från Monki
*Blå klänning från Gina Tricot
*Mörkblå jeansshorts från Vero Moda
*När jag hör din röst, andra boken i Twilight serien
*Kalender till skolan
*Solglasögon

Kram!

Malmö


Idag har jag tagit det relativt lugnt. Har spelat spel med mamma och syster, skrattat, spelat musik och varit ute en del.
Fick ett sms av Matilda idag också som undrade hur det var och sen skrev "Malmö snart? Kanske till och med kan ta det imorgon om du inte har annat för dig?=)"  haha, givetvis var jag på! Så halv åtta imorgon tar jag tåget härifrån, och matilda möter upp mig i Bromölla. Sen blir det en heldag i malmö med massa shopping inplanerat. Ser redan fram emot det.

Kram!

Friday


Har inte så mycket att skriva om faktiskt, om jag ska vara helt ärlig. Det har inte hänt alltför mycket idag. Kollade bara upp utslagen som jag skrev om i förra inlägget och det visade sig vara soleksem (tack och lov för att det inte var allergi!) Fick en salva mot det så det förhoppningsvis borta snart! =)

Imorgon blir det marknad, dvs Killebom!

Kram!

It's hot!


VAAAAARMT!
Jag har öppnat fönstret helt och hållet men ändå är det jätte varmt här i rummet. Visst, svalare än förut men fortfarande varmt.
Idag har jag inte gjort alltför mycket faktiskt. Orkar inte göra så mycket eftersom det är så varmt. Och det ska tydligen bli varmare imorgon..

På tal om något helt annat. Jag har fått ett par jätte konstiga utslag på mina fötter. Stora och röda med massa prickar. Kliar gör det också, och nu börjar det komma utslag på ovansidan av händerna också.. Trodde först att utslagen på fötterna kunde bero på att jag för ett par dagar sen smörjde in dem med en fotsalva. En del salvor är ju så att om man har använt dem och sen är ute i solen så får man utslag. Mamma fick det för ett par år sen under sommaren. Men jag har ju inte smörjt mig med den salvan på händerna. Dessutom har jag inte någon allergi så det kan ju inte vara det heller. Om jag nu inte har gått och fått någon allergi när jag snart är 20. Skulle kännas väldigt typiskt att få det nu i såfall eftersom jag sluppit det innan. Känner mig i alla fall tvungen att ringa in till vårdcentralen imorgon för så här kan jag ju inte ha det.

Kram!

RSS 2.0