Gott nytt år!

Att 2009 redan är över.. Jag kan inte säg att det var det bästa året som har varit, men heller inte det sämsta.
Nu ska jag snart äta nyårsmiddag här hemma, göra mig i ordning och sen ska jag till Emma. Får se vad vi hittar på för något :)

Gott nytt år!


Shopping!


Idag var det en heldag på stan med Emma som gällde. Jag fick en hel del köpt, såsom en massa strumpor, en stor mysskjorta, mascara, påslakanset och lypsyl! Hum, var det något jag glömde? Haha visst ja, besöket på systemet får jag ej glömma! :P Det blev middag på stan också, på det vanliga stället. Gott var det, men det kändes som om jag gått upp sisådär trettioåtta kilo efter det. De där pommesen är farliga.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli tio. För då börjar den nya säsongen av Medium och det ska jag inte missa. Därefter blir det att mysa ner sig i sängen, läsa en stund och sen sova. Imorgon har vi planerat för en mysfrukost framför tvn. Vi ska fortsätta att se på Törnfåglarna, en ny serie som jag har upptäckt. Eller mamma och pappa har egentligen sett den innan och så skulle de visa den nu under mellandagarna och den är faktiskt riktigt bra. Men sen gillar jag ju lite äldre serier. Synd att det är många som aldrig upptäcker charmen med dem, och aldrig ger dem en chans. 

Kram!

Lussekatter


Idag blir det troligen lussekattsbak! :) yummie!
Innan dess så har jag en hel del att fixa med här hemma. Först ska jag och syster en sväng till Coop. Sen står städning av rummet på schemat, jag har en massa saker som ska upp på vinden och kläder att hänga in i garderoben. Konstigt egentligen att kläder oftast inte kommer längre än till att ligga i en hög på stolen.. Suck. Men nu ska jag ta tag i det och förhoppningsvis så håller det ett bra tag. Pappa fyller år snart så släkten kommer hit och då är det ju roligt om det är snyggt här. Sen blir det övningskörning idag också. Och imorgon är det en dag på stan som gäller! Jag har presentkort att göra av med haha :)

Kram!

091225 - Dagen efter


Så var julafton redan över. Fick många fina saker i alla fall. Presentkort på Vero Moda, termobyxor (behövs verkligen när man ska bli förskollärare), mp3, Absolute 80's (tre skivor med alla godingarna från 80 talet), två filmer, tidningsprenumeration, godis.. Tror det var allt :) Sen blev det julklappsspel, och det var första gången jag spelade det. Vann en julklapp i alla fall, blev en pannlampa haha.

Nu blir det snart middag, sen troligen någon film ikväll och sen middag och ett par julklappar till hos mormor imorgon.

Kram!

God jul!

Julgranen är klädd, och julklapparna är inslagna och väntar på att få bli öppnade. Imorgon blir det att öppna en första julklapp på morgonen (det är tradition) sen framåt eftermiddagen så bär det av till mina kusiner för att fira jul där! :)

God jul!!


Snart, snart, snart, snart!!

Höhö, snart får jag öppna mina julklappar:D För er som inte vet det så är jag ganska nyfiken av mig, och jag älskar att få julklappar. Två av mina julklappar har jag absolut ingen aning vad det kan vara i dem. Har funderat och funderat men det är bara att vänta till julafton. Ska bli så roligt att se familjen när de öppnar det de får från mig.

Idag har det snöat ännu mer. Mysmys! Hur mycket har jag använt det ordet i bloggen på sistone? Men ni får stå ut, det ordet sammanfattar julen så bra.
Jag hade ännu en körlektion idag också, och den gick bra. Känns som om jag tillbringar en stor del av mitt liv där just nu men det gör absolut ingenting för den körskolan är hur underbar som helst. Så trevliga och hjälpsamma är de!!
Nu ska jag äta kvällsmat och sen njuta av kvällen. Hemtentamen är inskickad och det känns skönt!

Kram!

Hemtentamen


Jag sitter och skriver för fullt på hemtentamen som ska lämnas in imorgon. Den är nästan helt klar nu. Jag ska bara skriva mer på de två sista frågorna som handlar om lekpedagogiken -  sen är jag klar! :) Jag tog till och med tag i vfu uppsatsen (som också ska skrivas under julen) igår kväll. Skrev upp lite punkter i blocket om vad jag vill ha med och lite tankar och åsikter. Är så mycket lättare då när jag ska börja skriva på den om jag har lite att utgå ifrån.

Annars har det inte hänt alltför mycket idag. Jag hade tänkt mig att gå upp redan vid åtta imorse men när alarmet på mobilen ringde så kände jag inte alls för det. Istället så somnade jag om och vaknade klockan tio. Haha.
Jag hade en körlektion kvart över tre idag också. Var lite nervös på grund av att det är ganska halt ute och en hel del snö. Men det gick faktiskt riktigt bra!! Jag ska in till körskolan imorgon också, så hoppas på att det går lika bra då också :)

Nu ska jag snart äta kvällsmat. Jag tror att det blir pannkakor, och det passar mig utmärkt! :)

Kram!

"Tomten jag vill ha en riktig jul, en sån som man har när man är liten"


Det har kommit massa snö, både igår och idag. Mysigt!! Jag hoppas verkligen att detta stannar kvar tills julafton. Idag är det förresten redan 4e advent. Vart tog tiden vägen? Det känns som om jag inte hinner med överhuvudtaget. När jag var mindre så var det nedräkning, och tiden gick jätte sakta. Det var ungefär hundra år tills 4e advent och nu känns det som om vi hoppar över 1a,2a och 3e advent:O Jag vill ha tillbaka julen som den var när man var mindre, då man räknade julklapparna varje dag och somnade med en härlig känsla av att det var en dag närmare jul.

Jag sitter just nu och försöker skriva klart det sista på hemtentamen. Jag är inte så motiverad, men det ska bli skönt när den är klar. Ska se om pappa och jag hinner övningsköra lite också. Lite nervöst med tanke på all snö som det är ute men det kommer nog gå bra. Nu ska jag fortsätta skriva så att jag blir klar någon gång.

Kram!

God natt!

Nu ska jag snart ta och krypa ner i sängen, vilket jag inte direkt tackar nej till för jag är ganska trött.
Dagen har inte varit alltför innehållsrik så jag har inte direkt något intressant att skriva om här. Psykologiseminarium på förmiddagen (som inte var något att hurra för direkt) därefter hem och sen tog jag bussen in till stan för att klippa mig framåt eftermiddagen. Så nu är jag som en liten välfriserad pudel. Haha!

Imorgon blir det en lång dag. Hoppar på tåget halv åtta och tar sen tåget hem kvart i fem vilket innebär att jag är hemma halv sex. Eller nej, hemma är jag inte förrän framåt sex eftersom jag inte bor alltför nära stationen. Suck. Men jag hoppas på att föreläsningen som vi har på eftermiddagen, till fyra, kommer att vara intressant. Det verkar som om den kan bli ganska bra så jag vill gå på den.

Och det snöade idag. Mycket. Mysigt när det ser ut som ett fint vykort när man tittar ut. Mindre mysigt att traska fram i slask och få snö i ansiktet på grund av att vinden ligger helt fel. Men det är såna smällar man får ta. Fint är det i alla fall! :)

God natt!

Snö!


Idag kom det ännu mera snö :D Tråkigt bara att det blir brun äcklig gegga efter ett tag.

Blev en körlektion idag också, klockan kvart över fyra så det var ganska mörkt då och dessutom snö och lite halt. Men det gick riktigt bra. Kanske mörker och lite snö på det är min grej? Haha.
Imorgon blir det psykologi och sen framåt eftermiddagen så ska jag klippa mig. Det behövs, mitt hår växer som ogräs och jag börjar märka att det är ganska slitet på en del ställen.

Kram!

21 jump street


Gav serien en chans idag när den gick på tv4 guld, mycket därför att Depp är med där (serien han slog igenom i för övrigt) och den var helt klart värd att se!


Idag har jag varit ganska aktiv faktiskt. Eller okej, aktiv och aktiv - det kan vi väl diskutera men jag har hunnit göra en del ärenden idag i alla fall trots att jag har varit som en zombie. Vet inte riktigt varför jag är så trött men tror att det beror på att den stressen som man har gått runt och burit på börjar släppa.
Blev basgruppsträff hemma hos Emma klockan tio imorse och vi gjorde färdigt psykologiarbetet. Skönt att ha det avklarat. Därefter drog jag till körskolan för lektion. Gick sådär, men det är sånt man får ta. Gjorde ett ärende på banken också, och dessutom är en röd fin "kofta" inköpt som jag ska ha på julafton. Irriterande nog så upptäckte jag att expediten hade dragit av larmet så fort att det har blivit ett hål i ryggen.. Har inget annat val än att gå in och byta den imorgon. Suck.

Sista julklappen är i alla fall inhandlad! :) Känns skönt att ha det ur världen.

Kram!

En mysig söndag


Det snöar fortfarande lite ute. Blev ganska paff när jag såg att det snöade för ett par timmar sen! Hoppas att det kommer åtminstone lite snö på julafton, hade varit så mysigt om det gjorde det. Kommer ihåg när jag var mindre och det brukade komma ganska mycket snö på julafton ibland.

Mamma och pappa är i alla fall iväg hela dagen idag för att köpa julklappar. Höhö, hoppas de hittar något fint :P Syster och jag är hemma själva och vi fikade för en stund sen framför tvn och såg Natt på museet 2. Jed är definitivt min favorit! Och de söta änglarna haha. 

På tal om något helt annat så funderar jag på om jag ska beställa hem två julklappar till pappa och en kompis nu? Hm, jag tror nog att jag gör det. Ska kolla igenom psykologiboken efter några bra teorier att koppla till också, så att man är lite förberedd inför imorgon.

Kram!



..


Jag trodde mer om dig, men jag antar att det inte är som förut.

Övningskörning


Idag blev det övningskörning med pappa. Jag körde hem till farmor och farfar. Blev en del körning på vägar som var väldigt slingriga och med massa kurvor och så. Men de bor ju på landet så:P

Nu blir det snart Curry kyckling och antagligen ris till det. Mums! En av mina favoriträtter:)
 

Kram!

..

Idag hörde jag något som gjorde mig väldigt upprörd(vad det var behöver vi egentligen inte gå in på). Som ni kanske har förstått så pluggar jag till förskollärare. Det har ibland blivit mycket prat om vår status, och att det vi gör ibland tas för givet eller att det endast ses som "barnpassning". Det är så fel tycker jag för om många av er som har den åsikten hade tillbringat en vecka (eller t om en dag) så hade ni snabbt märkt att det är långt ifrån någon barnpassning som vi sysslar med. Det är så mycket mer än det.
För att återgå till det som gjorde mig upprörd är att en del som jobbar som förskollärare klankar ner på sitt eget yrke och på det sättet som en del uppträder mot barnen visar att de kanske inte alls borde jobba inom det yrket. Min åsikt är att vi är där för barnen och inte för att bara sitta av tiden och småprata om allt annat som inte rör det man egentligen är där för.

Hur ska vi kunna höja vår status när en del av våra egna sänker den?

Hemkommen


Precis hemkommen ifrån Emmas place. Åkte hem dit direkt efter skolan tillsammans med Jonna. Blev lite singstar, träning på danskan och efter en stund så dök Sandra upp. Sen åt vi mat, mumsigt god mat måste jag säg. Dock stinker jag vitlök just nu, haha. Det blir att hålla munnen stängd resten av kvällen annars gasar jag antagligen ihjäl resten av familjen. Och det vore inte trevligt.

Vi fick förresten ut hemtentan i matematik/lekpedagogik idag. Det här fixar jag lätt. Ska nog se om jag kan skriva det mesta i helgen till och med.

Hursomhelst, det blev en härlig flumdag med underbara tjejer. Sånt kan behövas!
Nu ska jag gå på jakt efter ett par halstabletter eller något som kan ta bort åtminstone lite av smaken i munnen. Vitlök är gott att ha i mat, men fy satan vad man stinker efteråt!

Kram!

Onsdag


Det kändes som om tentan gick bra idag! Hoppas på att det verkligen gick bra och att det inte bara var en känsla jag fick. Inte mycket jag kan göra åt det nu i alla fall, bara att vänta och se om jag blir godkänd eller inte.
Direkt efter skolan gick i alla fall Emma och jag in till stan. Kollade runt en del i affärerna och åt god mat på Katrins. Trevligt! =)

Nu sitter jag och läser i psykologiboken. Vi har fått en del i psykologin som vi ska göra i basgruppen. Blir att ta itu med det på fredag så därför tänkte jag att jag skulle försöka läsa det mesta i boken inför det men det är ju inte lite som man ska läsa. Det är inte helt ointressanta saker utan det är mer att det blir för mycket på en gång.
Ska snart äta kvällsmat, dock blir det inte något alltför mättande för min del för jag är fortfarande ganska mätt efter det jag och Emma åt i stan. Nej, nu får jag återgå till boken!

Kram!

Tentaplugg

Varför känns det som om det enda min blogg innehåller just nu är en massa tjat om plugg och andra skolsaker? Kanske för att det är just så som mitt liv serut de närmaste veckorna. Tråkigt men sant.
I brist på annat (eller okej, jag har inte brist på annat men just nu har jag en paus ifrån pluggandet) så snodde jag en lista ifrån Emma =) 

A är för den bästa ASTRID LINDGREN filmen
Usch, sånt där är svårt ju! Jag älskar alla på olika vis. Men Emil är en favorit!
B är för antalet BARN du vill ha
Två! Eller kanske t om tre ^^
C är för ditt favorit CITAT
Det går inte att bara välja ett. Jag älskar citat så jag har en hel del som jag gillar. Men okej "Vi förlorar en stor del av oss själva när vi försöker bli som alla andra".  
D är för DRYCK du inte kan leva utan
Multivitamindryck!
E är för EGENSKAP din partner måste ha
Humor, kunna stå för sina åsikter, ärlighet osv.
F är för dina FOBIER
Att ta blodprov, och sjukhus överhuvudtaget. Usch!
G är för det som gör dig GLADAST
Familjen,vänner och människor med härlig humor!
H är för din favorit HOCKEYSPELARE
Hockey är inte riktigt min grej så någon favoritspelare har jag definitivt inte haha.
I är för den viktigaste INREDNINGSDETALJEN hos dig
Just nu är min nya byrå en favorit är inne i rummet, men den viktigaste.. Hum, sängen får det bli:D
J är för den personen du JÄMFÖR dig själv med
Mina underbara föräldrar som alltid ställer upp. 
K är för din KÄRASTE ägodel
Usch jag har så svårt för att bestämma mig för en sak. Sängen och mobilen får det bli! :P
L är för något du vill LÄRA dig
Sån där moonwalk!
M är för dina MÅL i livet
Att ta examen är väl det målet som ligger närmast. Sen brukar jag tänka på att jag alltid ska stå upp för den jag är, och alltid gå min egen väg. Fast det kanske inte direkt är ett mål i sig utan mer något som man bör tänka på vägen till målet.
N är för NAMN du helst velat ha
Emma funkar bra för mig!
O är för dina största OROSMOMENT
Om man bortser från det vanliga med skolan osv så har jag väl inte direkt något orosmoment.
P är för ditt mest utmärkande PERSONLIGHETSDRAG
Att jag för det mesta är glad, och att jag alltid ställer upp för mina vänner.
Q är för det ord på Q du kan komma på
Quit kanske? Haha.
R är för RÅD du brukar ge andra
Hur många gånger har jag inte sagt att det ordnar sig alltid. Det kan kännas förjävligt ibland men det ordnar sig.
S är för den mest överskattade SPORTEN
Curling är väl kanske inte det roligaste jag vet.
T är för det vanligaste TIDSFÖRDRIVET
Att zappa på tvn haha.
U är för den roligaste UTOMHUSAKTIVITETEN
Pass på den, det står still i huvudet just nu.
V är för den tråkigaste VARDAGSSYSSLAN
Att städa och diska.
W är för WEBSIDA du dagligen besöker
En hel del bloggar och first class.
X är för din favoritkaraktär i XENA
Det tittade jag på när jag var yngre! Och Xena var faktiskt min favoritkaraktär, då i alla fall. Har inte sett det på evigheter.
Y är för hur YTLIG du är på en skala 1 - 10
Jag är inte jätte ytlig, försöker att fokusera mer på insidan än utsidan. Men visst händer det att man är ytlig ibland, det kan jag inte förneka. Så 4-5 ungefär.
Z är för vad du helst vill se på ZOO
Ovanliga djur som jag annars inte brukar se.
Å är för din ÅLDER
20!
Ä är för vad du vill ÄNDRA på i Sverige
Hur de behandlar de arbetslösa!!
Ö är för ÖGONGODIS du inte kan äta dig mätt på
Någon som sett Twilight? :P Då kanske ni vet vad jag svarar där. Sen finns det ju fler godingar som man kastar både en, eller flera blickar på. Bl a en av skådespelarna som är med i serien Veronica Mars. Självklart minns jag inte vad han heter nu^^

Nu ska jag återgå till att kolla igenom anteckningarna inför tentan ännu en gång. Hoppas på att det går bra imorgon!

 

Kram!

 


Plugg, plugg, plugg


Just nu sitter jag och skriver för fullt på min filmanalys. Jag har hunnit skriva en del nu, ska bara ta och leta upp lite som jag kan koppla till i kurslitteraturen, och sen skriva ytterligare lite till och sen är den färdig :) Hoppas på att det går bra imorgon, alltid lite nervös när andra ska kolla på inspelningar och komma med synpunkter på vad man kunde gjort annorlunda osv.

Jag hade förresten körlektion efter skolan idag, och det gick bra! Lite småmissar mot slutet, men det är sånt där som jag egentligen kan men som ibland blir fel bara för att man tappar fokus eller är lite trött. Blir i allafall att gå vidare nästa gång, och höja svårighetsgraden ytterligare.

Och jag kan informera er om att den där psykologiföreläsningen som vi hade idag.. den var inte alls som jag hade hoppats på. Jag gick in och försökte se på föreläsningen positivt, och i början satt jag och verkligen ansträngde mig för att hänga med, anteckna osv. Men efter drygt tjugo minuter så var det kört. Så synd egentligen, det ämnet hade man kunnat utveckla så mycket mer. Det är ju något som vi verkligen skulle ha nytta av när vi sen kommer ut i verksamheten och ska jobba.

Nu ska jag återgå till filmanalysen. Blä, kommer kännas skönt när den är färdigskriven!!

Kram!

God natt!


Sängen ser lockande ut, med nytt påslakan, örngott och lakan. Sitter här med pyjamas och en stor mysig morgonrock över. Och raggstrumpor, det får inte glömmas. Jag tror bestämt att det är dags att krypa ner i sängen, läsa en liten stund och sen sova. Imorgon blir det en föreläsning i psykologi. Jag hoppas på att det blir en bra föreläsning, ämnet är ju intressant. Jag hoppas bara att vi får en föreläsare som faktiskt kan göra ämnet rättvisa.

Men nu, sängen!

Sov gott!

RSS 2.0