Gott nytt år!


Idag är det nyårsafton, så snabbt tiden har gått! Känns konstigt att det redan är ett nytt år på ingång, det var ju inte längesen 2010 började? Ibland vet jag inte riktigt vart tiden tar vägen.

Den här nyårsaftonen tillbringar jag tillsammans med min familj. Inte på någon stor nyårsfest eller tillsammans med vänner ute i vimlet. Visst, det är hur roligt som helst men just i år så känner jag bara för en mysig hemmakväll såsom det var när man var liten. Att vänta in det nya året med de allra närmaste, det känns viktigt efter allt som har hänt. Jag hoppas verkligen att det nya året innebär nya äventyr, glädje och skratt för det behövs! Det lär givetvis även bli ett år av saknad, det blir ju så många dagar och högtider där en person kommer saknas och tomrummet märks extra tydligt. Men jag ser även fram emot det nya året. Jag hoppas att det blir bra! :)

Gott nytt år!

Hemligheter och överraskningar


Jag håller på för fullt här hemma med att fixa med en försenad julklapp/födelsedagspresent. Det blir något personligt och till viss del egentillverkat. Jag vågar inte avslöja här vad det är för något för då lär säkert den personen som ska få det gå in här och se det. Och då blir det ju ingen överraskning. Jag tror att hon kommer bli glad i alla fall! :)

Och på tal om överraskningar, hemligheter och spännande avslut så är det något som serien The Vampire Diaries är experter på. Jag såg precis det senaste avsnittet, och det slutar alltid lika spännande. Man vill bara se mer och mer, det är rent ut sagt beroendeframkallande! Har ni inte sett den serien så bör ni göra det, dock kan det vara svårt att hoppa in mitt i serien nu eftersom det har hänt så mycket. Men får ni chans att komma över den första säsongen som nu går att köpa ute i affärerna (jag fick den i julklapp!) så gör det! Ni lär inte ångra er ;)


Återföreningsfest!


Hej hopp!
Idag är jag gladare än förra gången jag skrev här, haha såna här tekniska saker kan minsann göra en galen ibland! 

Hur ofta träffar ni egentligen de som gick i er klass under låg och mellanstadiet? Vet ni vart livet har fört dem?
Jag kan helt ärligt säga att jag inte hade en aning om vad de flesta i min gamla klass gör nuförtiden. Därför var det riktigt roligt att få en inbjudan till en återförening/klassfest från en gammal klasskamrat på facebook (den där sidan är banne mig bäst när man ska ta kontakt med gamla vänner/bekanta). Först var det en hel del prat om var vi skulle vara, till sist slutade det med att en tjej som heter Sara sa att vi kunde vara hemma hos henne.
Igårkväll var då dagen inne (haha, det börjar minsann låta som en dålig b-film..) för klassfesten. Det bästa var att de flesta faktiskt kom, det var bara ett par stycken som saknades pga sjukdom och annat. En del av dem har man ju inte pratat eller sett på väldigt länge så det var roligt och lite nervöst att träffa alla igen! Men det blev en riktigt trevlig och framförallt rolig kväll med prat, skratt, gamla minnen och uppdateringar om vad vi hittar på nu. En del hade hamnat i Norge, Norrköping, Linköping, Malmö osv så det är ju inte så konstigt att vi inte har sett varandra på ett tag. Vi plockade även fram kameran och tog lite gruppfoton! :)

Hoppas på att det här görs om, innan hemgång var det prat om en sommarfest. Får se hur det blir med det:)


Datorn från helvetet!

Tänkte bara upplysa er om att jag har en skitdator, och den gör aldrig som jag vill. Nu har den stängt ner internet två gånger då jag suttit och skrivit på ett blogginlägg. Och varje gång har det inträffat då jag skulle ladda upp ett par bilder. Men okej, då får det väl vara en tråkig blogg utan fina snöbilder från kvällens vinterpromenad. Det blir väl att försöka få hit ett datorsnille som kan fixa datorn. Eller så köper jag en massa lotter, vinner (förhoppningsvis) en miljon och så slänger jag ut datorn i kylan, kör över den med bilen och sen köper jag en ny lyxdator med alla finesser som man kan tänka sig. HAAAA! Vad säger du om det då, skitdator?!


GOD JUL!

God jul allihopa!

Hoppas ni har haft en fin julafton! :) Själv har jag haft det ganska mysigt, även fast det har blivit en annorlunda jul jämfört med andra år av olika anledningar. Fick en hel del fina saker (även fast det inte är det viktigaste med julen), kan lägga upp ett inlägg om det någon dag.

Tänkte att jag snart skulle krypa ner i sängen, är ganska trött. Men först tänkte jag göra en liten återkoppling till ett inlägg som jag la upp här för ett tag sen. Det var ett boktips, rättare sagt Frost (och efterföljande böcker i serien) av Maggie Stiefvater. Jag läste precis på en blogg att det ska göras en film baserad på boken. Den är beräknad att ha premiär 2012. Ett tag till men den som väntar på något gott... För er som har läst boken är det kanske en rolig sak att veta! Även Melissa Marrs bok Mer än ögat ser (som jag själv inte har läst än) ska filmatiseras.




Julklappar!


Idag har jag och min syster minsann varit aktiva! Vid elvatiden tog vi tåget till Kristianstad för att handla julklappar. Det blev en riktigt mysig dag, med en hel del snö (och oskottade trottoarer), lunch på subway och fullt av folk. Det var dock lite jobbigt med alla människor som var överallt, och alla köer i affärerna, men det är sånt man får ta när det börjar närma sig jul. Alla är ju ute för att handla julklappar nu!

Både jag och syster hittade en hel del, jag har bara lite kvar att köpa men det ska jag handla imorgon hade jag tänkt. Lite över tre var vi klara och då tyckte vi att det var perfekt att ta tåget vid halv fyra. Men så blev det minsann inte, tåget var såklart försenat en timme så vid halv fem tog vi tåget. Det var lite tråkigt (och kallt!) att vänta men tiden gick ändå ganska snabbt.

Imorgon ska jag, mamma och syster in till stan och köpa lite julklappar. Sen måste jag packa också, för framåt kvällen ska jag möta upp Matilda. Jag ska följa med henne till hennes studentlägenhet och bo där ett par dagar. Det ska bli roligt :)

Kram!

Helgen

Det har varit så skönt med en helg då man bara kan ta det lugnt. Det enda dagen som egentligen har innehållt något är i fredags då det var 21 årsfest hemma hos en vän. Det blev en kväll full av blandade känslor, det är otroligt egentligen hur en del kan bete sig!

Lördagen och idag har varit väldigt lugna, vilket jag har behövt. Jag var lite rädd att jag höll på att åka på en dunderförkylning, jag nös säkert 25ggr innan jag skulle gå och lägga mig igårkväll. Men idag när jag vaknade så var det borta. Stort tack för det, hoppas bara att det inte kommer tillbaka! Nästa helg vill jag inte vara förkyld. Då är det lite mer som är planerat. På lördagen ska jag och min syster åka iväg och julhandla (det är verkligen dags för det nu, har inte köpt en enda julklapp..). Sen är det lite planer på att åka iväg till min kusinvitamin och besöka hennes skola ett par dagar! Vi får se hur det blir, är nog lika bra att kolla upp hur bussarna går.

Kram!


Examinationer


Idag har jag minsann varit duktig när det gäller att plugga. Skrev färdigt det sista och skickade in arbetet Genus i politiska dokument. Sen har jag även suttit och skrivit på ett annat arbete som ska in imorgon. Jag har en del kvar men jag tänkte ta och skriva klart det imorgon. Jag har skrivit hälften nu och det andra har jag någorlunda i huvudet. Har avsatt fyra timmar till det imorgon så jag hoppas att jag hinner. Eller rättare sagt, det måste jag göra. Varför är man alltid ute i sista minuten? Dock är det inte så konstigt med det här arbetet, det har verkligen stått helt still. Har kört fast hela tiden. Men nu börjar det gå mot sitt slut i alla fall.

Imorgon har vi ännu en examination. Varje basgrupp ska hålla i en föreläsning och vi har fått ett varsitt område/rubrik som vi ska prata om. Den är examinationen är jag inte alls så pigg på, mycket på grund av att den känns väldigt onödig.

Nu ska jag sova så att jag orkar upp imorgon. Jag måste ju orka med kvällen också, för då blir det 21årsfest för en vän.

Godnatt!

Be You!


Jag kunde inte låta bli att reservera Isabella Löwengrips (aka Blondinbella) bok Egoboost! för ett tag sen. Var lite nyfiken på boken och idag kunde jag hämta den. Boken vänder sig till unga tjejer och handlar om att ta hand om sig själv, att tycka om sig för den man är trots alla dumma komplex som man kan tyckas ha. Jag är inte något jätte fan av just Blondinbella men den här boken har hon lyckats bra med. Riktigt vettiga tankar och åsikter måste jag säg. Som hon skriver "Men jag skulle vilja säga att en tjej utan självkänsla är precis lika strandsatt i sitt eget liv. För man kommer ingenstans om man inte tror på sig själv (..) Kom ihåg att du är den viktigaste personen i ditt liv!"

Jag tycker det är så otroligt synd att se alla tonåringar (och även folk i andra åldrar) som oroar sig över sånt som egentligen är oviktigt. Det är ju egentligen inte livsviktigt att stå i trekvart och göra i ordning sig för att kunna (vilja) gå ut. Eller att må dåligt över finnar/tjocka lår osv som om hela livet hänger på det. Jag har själv haft mina komplex (vem har inte haft det?), och fått kämpa med en del saker. Men trots det så har jag alltid haft en inre trygghet, en tro på att allt alltid ordnar sig till slut. Ett exempel på komplex som jag har haft är det här med finnar. Jag har inte direkt den bästa hyn och det är något som jag har haft ett komplex över. Att gå osminkad var det inte tal om ett tag. Men de senaste åren har jag börjat att tänka "vad gör det egentligen att folk ser att jag har finnar? Det är ju inte så att jag är den enda på jorden som har det. Om de nu lägger märke till det så skitsamma, då gör de väl det! Jag är jag. Visst är jag inte perfekt men jag är mig själv och det är det viktigaste". Visst finns det fortfarande dagar då jag önskar att jag hade en hy som var helt slät och fin men nu är det ju så här det är.

Att våga vara sig själv i en värld där det finns så många krav, det tycker jag är starkt!



Du är vacker precis som du är med alla skavanker. Ingen är perfekt.

Måndag


Jag tycker att veckorna går fort nu! Redan måndag igen.

Idag har jag tagit det ganska lugnt. Det var ingen skola idag, däremot blev det grupparbete hemma hos Emma. Vi har förresten besök av hantverkare här hemma, hela veckan, så det var fullt ös här när jag kom hem. Man vet knappt vart man ska ta vägen, de är ju överallt. Ett stort plus är i alla fall att de är väldigt trevliga och har bra musiksmak =)

Nu har jag suttit och skrivit på en examination som ska lämnas in på torsdag. Den muntliga delen har vi dock imorgon men det känns skönt att det skriftliga inte behöver lämnas in då. Jag har kommit en bra bit på vägen nu, har bara en sida kvar att skriva. Skönt!

Tror jag ska ta och läsa lite nu innan det är dags för sängen. Klockan sju imorgon kommer hantverkarna så det blir då ingen sovmorgon för mig trots att jag inte börjar förrän klockan ett. Lite trist men ett plus är ju i alla fall att jag inte behöver stressa iväg till tåget som jag annars brukar göra.

Kram!

Jobb och plugg!


Det har blivit lite tomt här på bloggen på sistone men det beror på att det har varit fullt upp. Tänkte skriva ner en liten snabb uppdatering.

Till att börja med.. Oj, vad mycket snö det har kommit de senaste dagarna! Idag har det snöat hela dagen och det har inte slutat än. Det blir en riktigt vinter i år.

Idag har jag varit vikarie på en förskola inne i stan. Riktigt roligt men intensivt! Jag jobbade från 9-17.15 så det blev en ganska lång dag. Imorgon blir det att jobba från 9-13. Egentligen var jag lite tveksam till att jobba imorgon också men de frågade idag och det var ju inte någon längre dag så då funkar det. Jag ska plugga imorgon också men det lär jag hinna med ändå. Har förberett och skrivit en massa anteckningar till uppgifterna/arbetena så det känns som att det kommer gå ganska smidigt. Imorgon kommer dessutom hantverkare hem till oss runt sjutiden på morgonen för att slita ut element. Och då hade det ändå inte gått att plugga, i alla fall inte under förmiddagen.

Nu ska jag försöka få tag på en vän för ett snabbt samtal sen blir det sängen. Jag är trött!!

Kram!

RSS 2.0