Nattuggla


Dagen har ändå varit ganska okej idag. Jag var tillbaka på praktiken, tänkte att jag skulle testa hur det gick. Som tur är har jag en underbar handledare som sa att jag skulle gå hem om jag mådde det minsta dåligt. Men det gick bra. Visst, jag mår inte 100% bra psykiskt just nu men det var en av de bättre dagarna. Dock kan man väl inte förvänta sig att må bra bara någon dag efter att man har mist någon. Men det går upp och ner, värst är egentligen kvällarna.

På tal om något helt annat så såg jag Idol ikväll. Jag hoppas på att Sassa ska gå vidare. Hon är lite av en favorit hos mig, dock kan jag inte påstå att det var hennes bästa framträdande ikväll. Men jag gillar att hon är sig själv och står för det. Sen ger hon ju alltid 100%. Bland killarna kan jag inte riktigt bestämma mig. Hm, får se hur det går!

Och på tal om rubriken, jag har gått och blivit något utav en kvälls/nattuggla. Hur jag än gör så kommer jag aldrig i säng i tid!


Tomhet


Jag saknar dig.

Vi har inte vågat öppna påsen ännu. Bara tanken att dina kläder ligger däri, blusen uppklippt. Dina fina kläder, du som var så noga med att alltid vara fin. Sen att se dig ligga där, som en dålig kopia. du som var så full av liv, av glädje och skratt. det gör ont. det känns tomt, så tomt.

Vi som skulle firat julen ihop i år!

jag älskar dig <3

Praktik


Just nu pågår praktiken, eller vfun som det kallas, för fullt! Det känns härligt, nytt och spännande. Alltid roligt att få komma till ett nytt ställe, och nu är det ju nytt på ett annat sätt eftersom vi är i en förskoleklass. Egentligen riktar jag ju mig till förskolan men det är roligt att se hur de jobbar i en förskoleklass. Och barnen är ju helt underbara och det är alltid en härlig bonus. En trevlig och hjälpsam handledare har även jag och min kära kompanjon Jonna fått så vi ska nog ro det där temat i land ;)

Det här två första dagarna har vi ägnat åt att lära känna barngruppen, lokalerna och förbereda oss inför vårt tema. Imorgon ska vi sätta igång, jag hoppas att barnen kommer gilla det!

Nu ska jag kolla lite i olika skolböcker och se om jag hittar något vettigt, senare ikväll så är det Idol som gäller!

Kram!

Val 2010


Idag har jag varit och röstat. Ska bli spännande att se hur det går, vilken som ska få styra Sverige. Hoppas nu att det går som jag vill :)
Sassa Bodensjö - Weak
Jay Smith - Black jesus
Alice Hagenbrant - Samson

Mina favoriter från Idol, de är solklara finalister för mig. De gick rakt in i hjärtat allihopa, särskilt Sassa!


Torsdag


Ibland får man en sån där härlig start på dagen. Idag var en sån dag. För visst är det härligt att vakna, kolla på klockan och tänka "fanfanfanfan, tåget går om en kvart?!". Såna där dagar rycker man åt sig väskan, slänger på sig kläderna (och hoppas på att man lyckades ta ett par kläder som faktiskt är rena och matchar någorlunda), struntar i frukosten även fast magen protesterar. Sen tvingar man sin pappa att tokköra till stationen och ibland har man sån tur att tåget faktiskt står kvar. Och då sjunker man ner i ett säte, försöker blinka bort en massa trötthet ur ögonen och låta bli att skela. Slutligen plockar man upp sitt kort, ler mot tågpersonalen och hoppas på att dagen inte ska fortsätta som den började.

Där har ni min dag i ett nötskal, plus ett trevligt regnoväder med tillhörande vindar då vi väntade på bussen till högskolan.

Även om dagen blev lite tokig idag, så kan jag meddela att kvällen igår blev väldigt rolig. Idol plus Wii-spelande, och så en massa ostpopcorn och godis. Och detta trots att det var mitt i veckan. Men det skadar inte att lyxa till det emellanåt ;)

Nu ska jag fortsätta att plocka lite i rummet, skriva klart min del av opponeringen som vi ska hålla imorgon och sen tror jag att det blir Idol senare ikväll. För det är väl ikväll? Jag hoppas på det, för jag är lite Idolsugen!

Och renbäddat är det i sängen också, kommer bli skönt att krypa ner i sängen ikväll. Det finns inget skönare än att sova i en renbäddad säng med ett stort mysigt täcke!



Idolkväll

Idag var det som vanligt skola, lekpedagogik var det som stod på schemat idag. Ganska intressant men alldeles för lång lektion!! Dock fick jag en del idéer och anteckningar med mig därifrån, så den gav i alla fall något vilket en del lektioner inte alls gör. Jonna och jag var dessutom duktiga, direkt efter skolan blev det bl a att förbereda inför vad vi ska göra när vi ska ut på vfu nästa vecka. Nu har jag en tung kasse fullproppad med böcker som jag hade tänkt titta igenom och läsa. Det gäller ju att vara uppdaterad med fakta kring vårt ämne när barnen kommer med sina frågor ;)

Nu väntar jag bara på att maten ska bli färdig, för jag är jättejätte hungrig. Därefter är det tänkt att jag ska cykla hem till Denise och Abbe för vi ska titta på Idol tillsammans. Och kanske testa hennes nya träningsvideo.. det beror i och för sig på om jag orkar. Haha, det återstår att se!

Två gamla bilder från en sån där fin sommardag då allt tycks vara möjligt!


tjohej


Idag har det varit full fart på mig hela dagen. Började morgonen med att ta tåget till högskolan tillsammans med Jonna. Första (och enda) lektionen var Idrott, vilket jag verkligen hade sett fram emot. Vår lärare är jättebra, och just läraren kan göra väldigt mycket. Är han/hon bra så kan det höja vilket ämne som helst.
Halv tolv slutade vi och då bar det hemåt igen och in till stan för att prata, och ta en efterlängtad baguette! Dock var vi till en början lite osociala båda två, men så blir det om man är vrålhungrig och rent ut sagt trycker i sig maten. Haha. Sen kunde jag bocka av mitt livs första veterinärbesök tillsammans med Jonna, David och deras två katter. Jag har aldrig varit hos veterinären förut, och det var då en ny upplevelse. En lite kladdig sådan med massa skabb^^

Därefter, när vi var hemma i deras lägenhet, så hände det. Plötsligt händer det (som en reklam så träffande säger). Vi satte oss vid datorn och skrev non-stop i två timmar. Planeringen för vårt tema som vi ska ha under praktiken är nu avklarad! Vi ska bara detaljplanera den och förbereda allt praktiskt annars är den klar, vår idé om hur vi vill genomföra det. Känns riktigt skönt att ha kommit igång.

En runda på stan blev det därefter, som en liten belöning. Jag var tvungen att hitta en ny skolväska eftersom min gamla har börjat att gå sönder mer och mer. Igårkväll var det nära att hela axelremmen ramlade av helt, så jag fick paniklösa det med en häftapparat. Haha, det höll åtminstone ihop det en del. Men nu har jag hittat en ny väska i alla fall, en svart Converseväska. Även en ny svart mössa fick följa med mig hem.



 Accent, 449 kr.


Nu ska jag inte handla mer på ett bra tag, det har blivit en hel del den senaste månaden. Jag försöker se det som investeringar, det mesta har jag ju faktiskt behövt ha :)
Hursomhelst, nu blir det snart sängen. Jag ska försöka att komma i säng lite tidigare ikväll.

Kram!

New


Idag struntade jag och Jonna i skolan och tog en vända på stan. Blev en sväng inom lite skoaffärer och älskade H&M där jag alltid hittar något. Lite synd för plånboken min men så är det.


H&M, 99kr.

Sen fick även ett par boots/kängor från Skopunkten följa med mig hem. Jag är redan förälskad i dem, de kommer att användas flitigt nu i höst/vinter. Jag ska visa er en bild på dem sen, tyvärr fanns de inte på hemsidan. 



 

Skolstart


Idag började skolan igen och jag var sådär lagom taggad. Det var mest på grund av att jag var så hemskt trött. Inte konstigt när jag vände och vred på mig i sängen igårkväll och verkligen inte kunde somna. Tyvärr gör få timmars sömn mig till en väldigt osocial människa så ja..jag pratade inte alltför mycket idag. Introduktionen som vi hade idag från 9-11 var väl ungefär så som de brukar vara, det vill säga röriga. Men jag har ändå en mycket mer positiv inställning till den här terminen än vad jag hade till den förra. Tack och lov att den är avklarad säger jag bara.

Idag blev jag även tilldelad min vfu-plats och det känns skönt att veta vart jag ska vara och vilken jag ska ta kontakt med. Tänkte att jag skulle sätta mig ner och skriva ett mejl till henne, eftersom mejladressen var det enda som stod som kontaktuppgift. Föredrar egentligen att ringa för det känns lite mer personligt, eller ännu bättre göra ett besök. Dock känner jag inte alls till skolan och att dyka upp där oplanerat känns inte som en bra idé. Då är det bättre att skicka ett mejl, presentera sig och bestämma en tid då man kan komma och besöka, och ge personen ett ansikte på vem jag egentligen är. Hoppas den här praktiken blir bra, men det tror jag nog.

Klippning har jag också hunnit med idag, och nu är jag snygg och fräsch i håret! ^^

Nu ska jag dock traska ner till matbordet och äta pannkakor. Mums! Sen blir det Fångarna på fortet, och så ska jag läsa klart det häftet som vi ska ha läst till imorgon.

Kram!

RSS 2.0