Skogspromenader!


Igår var jag ute och gick en lång skön promenad med familjen. Vi åkte upp till ett naturområde som ligger ganska nära oss där man kan välja olika "slingor" att gå. Det finns te x 4, 5 och 8 km. Vi tog 8 km idag för vädret var riktigt skönt och vi hade även gjort en pastasallad att ta med. Mina kusiners hundar, som farmor och farfar för tillfället passar, fick även följa med. Att gå långpromenader med hundar är riktigt mysigt så jag är glad att vi tog de med oss.


Platsen där vi valde att stanna och äta var så fin! Guna tyckte det var riktigt skönt att pusta ut lite.


Vi stannade även och fikade i slutet av rundan. Lilla Axa var så söt och hoppade självmant upp brevid mig när vi skulle fika. Hon satt så under hela fikastunden, tätt intill. Mys! :)

Nu ska jag sätta mig en stund framför tvn och titta på Teen mom 2.

Kram!


Midsommar

Midsommarfirandet blev väldigt lugnt i år. Men jag är fullt nöjd i alla fall, är man med folk man tycker om och har roligt med så blir det toppen i alla fall :) Större delen av dagen spenderades med familjen. Det blev traditionell midsommarmat (jag blev dundermätt!), en cykeltur till ett närliggande midsommarfirande och sen jordgubbar med glass! Mums. Framåt kvällen blev jag upphämtad av vänner. Det blev filmtittande, godis (i massor, haha), barndomsminnen, bland annat disneylåtar, och en hel del skratt!

Idag har det varit ganska lugnt. Imorgon står dock en långpromenad med familjen på schemat. Vi hade tänkt ta med mina kusiners hundar som farmor och farfar passar för tillfället. Blir att göra en pastasallad som vi ska ta med. Jag hoppas verkligen att det blir fint väder!




Äntligen!



Hur har jag kunnat missa det här? Äntligen ska en ny bok av Camilla Läckberg komma ut, den 8e (om jag inte minns helt fel) i hennes Fjällbackaserie. Releasedatum är 5 september!

Bråttom!

Jag ska alldeles strax börja röra mig in mot stan. Har ett ärende till banken bland annat och eftersom den stänger klockan fem så får jag nog skynda mig. Det är ganska fint väder ute så planen är att cykla. Haha, vilken tidsoptimist jag är egentligen!


Meh, vad är det som har hänt med att kunna ladda upp bilder?! Det går ju inte alls. Irriterande! Äsch, skitsamma. Nu måste jag köra!



Onsdag!

Idag har dagen spenderats på ett ganska lugnt sätt. Jag tar det bara lugnt nu innan jag börjar jobba, det behövs!

Men en sväng till em möbelaffär blev det i alla fall, mamma och pappa skulle leta efter en ny soffa. Hade inte något bättre för mig så jag hängde med!


De här två tavlorna av Audrey Hepburn stal mitt hjärta direkt, de hade gärna fått följa med mig hem.
Jag SKA ha en sådan tavla i mitt framtida hem. Jag tycker de är så fina, dessutom är Audrey så vacker!


I brist på andra bilder så blir det två på mig då jag var på kalas hos min kusin som fyllde 10år.

Syskonkväll!

Ikväll blir det en filmkväll med syster. Det är bara vi hemma eftersom mamma och pappa är på 50årsfest. Vi har varit och hyrt film nu och det tog sin lilla tid. Jag och Sara gillar väldigt olika sorters filmer men vi hade varit duktiga och kommit på vad för sorts film vi skulle sen denna gången. Vi hade siktet inställt på alla skräckisar men det tog sin lilla tid ändå eftersom vi inte var riktigt överens ändå. Till sist vann filmen The unborn. Jag var dock inte jättesugen på att se den men vi får se..förhoppningsvis är den bra!

Nu måste jag springa ner och plocka ut potatisskivorna ur ugnen så att de inte bränns alldeles!





Gaaah!

Ikväll visades sista avsnittet av Vampire diaries säsong 2. Tack och lov ska det spelas in en säsong 3, dock har jag sett på lite olika sidor att denna inte börjas spelas in förrän i juli och säsong 3 börjar visas i USA först den 8 september. Därmed lär det väl dröja ett tag innan avsnitten kommer till Sverige. Givetvis slutade avsnittet oerhört spännande. Jag vill ha säsong 3 nu!

   
Och ni som är nyfikna på den här serien har ju nu gott om tid att hinna se de två första säsongerna ;)

Glass och jordgubbar!


Idag blev det jordgubbar med glass till fika! Dock blir det bara en bild på jordgubbarna, den andra bilden lyckades jag tydligen radera haha. Men gott var det!!



Och så blev det en kvällspromenad med syster. På vägen fastnade vi vid gungorna på en lekplats där jag brukade leka när jag var liten. Det är så härligt att gunga under sommarkvällar så vi stannade där ett bra tag :)


Sommarböcker

                     

Den här serien har blivit väldigt populär. Jag kan inte annat än hålla med när folk beskriver dem som de ultimata sommarböckerna. Sommaren jag blev vacker är den första boken i serien och följs av Ingen sommar utan dig. Serien handlar om Belly och hennes sommarpojkar Conrad och Jeremiah. Om kärlek, relationer, döden, hur det känns att förlora någon och att bli vuxen. Uppföljaren och den avslutande delen i serien har redan kommit ut, dock på engelska. We'll always have summer heter den. Dock väljer jag nog att vänta till den översätts till svenska.

"What are words if you really don't mean them"

Kanske är det någon mer än jag som totalt har lyckats missa den här fina låten? I så fall rekommenderar jag er att lyssna på den här låten. Jag hade hört talas om den här killen tidigare då han var med i American Idol. Jag kommer tydligt ihåg hans audition då han berättade om sin fästmö. Han friade till henne men de bestämde sig för att vänta i två år innan de skulle gifta sig. Två månader innan bröllopet, när han hade fullt upp med att skriva sina löften, så råkar hans flickvän ut för en bilolycka och blir hjärnskadad. Livet ändras totalt men trots det så stannade Chris kvar vid sin flickväns sida. Nu tar han och hennes mamma hand om henne och den här låten handlar om deras kärlek. För som han både sjunger (i låten) och säger i intervjun i American Idol; "Cuz what kind of guy would I be if I was to leave when you need me most?".

Lyssna, lyssna, lyssna! (men var beredd på att er mascara lär förstöras totalt)
Skriv gärna en kommentar om vad ni tyckte!





Och här är hans audition till American Idol.

Sommar!


Jag har precis kommit hem från en dag med Denise, Abbe och Emil. Vi grillade, tittade på en film (som dock var ganska långtråkig..), lyssnade på musik och satt ute i det fina vädret!


Abbe och Emil kämpade på med gräsklipparna. Det var ganska skoj att titta på för gräsklipparna la av hela tiden :P Men de var duktiga som kämpade på i alla fall!


Denise och jag tog det ganska lugnt under tiden som de jobbade, vi ansvarade för grillen istället. Inte lika slitsamt arbete ;)



När man var yngre så tog man minsann en massa bilder på sig själv (och oftast var det på toaletten)
men nu blir det inte alls så ofta. Haha, jag antar att man har kommit ifrån det. Men här har ni i alla fall en "färsk" bild på mig, tagen idag! ;)





Bildregn!





Bilder från den sista examinationen i denna kursen ("Barns estetiska språk"). Här är lite bilder på vad en del av de andra i klassen valde att göra (detta är långt ifrån alla bilder). Alla hade verkligen varit kreativa och valde att på olika vis visa vad de har lärt sig under kursens gång, vad de tar med sig, vad de fastnade för och vad estetik är för dem. Det fanns alltifrån film till fotoalbum.


För ett par dagar sen var jag på loppis/marknad och det var riktigt fint väder.


Och det är egentligen det jag har gjort mest under de senaste dagarna... njutit av det fina vädret!


En dag när jag skulle köpa glass så såg jag de här två små kompisarna som gick runt på bryggan.


Jag har även ätit middag på ett väldigt mysigt ställe i Skåne när jag och familjen var där. Här hade jag kunnat äta fler gånger, maten var riktigt god och stämningen och atmosfären var perfekt!


Och så har jag ju träffat vänner! :) Här är en bild från Abbes altan.


Lite bilder från de senaste dagarna! Igår avslutades den här terminen och nu har jag sommarlov fram till v.28 då jag börjar sommarjobba på en förskola här i stan. Kanske blir att jag blir inringd lite innan dess också på andra förskolor här i närheten. Vi får se, jag ska i alla fall njuta av att vara ledig!

Igår tillbringades kvällen på Sweden Rock tillsammans med vänner, vilket inte alls var bestämt sen tidigare utan det blev ett spontanbesök. Mötte även upp min kusin och Elin - var ett tag sen jag träffade dem så det var roligt!
Dock var det lite tråkigt att bara gå runt där, det fanns inte alltför mycket att göra. Festivalen sätter igång mer på allvar idag. Tyvärr kom vi ju inte in på området där alla scener är pga att vi inte hade band/biljett men äsch..det gjorde inte så mycket. Det är inte riktigt min typ av festival :) Hoppas de som är där och campar har roligt i alla fall!

Nu ska jag fixa lite här hemma hade jag tänkt!

Kram.


Filmtips!



Den här filmen såg jag idag och jag rekommenderar den verkligen. Inte bara för att det var en annorlunda filmidé eller för att skådespelarna agerade på ett trovärdigt sätt utan för att den fick mig att tänka efter. Är statusprylar verkligen så viktigt? Påverkas vi så mycket av vår omgivning? Och är det viktigare och kanske enklare att leva i en låtsasvärld än att möta verkligheten som den person man egentligen är? Se den!


"Steve och Kate Jones är till det yttre det perfekta paret som tillsammans med sina välartade tonårsbarn flyttar till ett tjusigt villaområde. Snygga, framgångsrika och med de senaste prylarna av de rätta märkena drar de till sig grannarnas nyfikna och beundrande blickar. Plötsligt vill alla ha samma saker som familjen Jones.
Ingen anar vad som egentligen händer bakom kulisserna till den alldeles för perfekta familjen. Familjen Jones inte bara lever den amerikanska drömmen - de säljer den. Familjen är i själva verket inte en riktig familj utan anställda reklampelare, betalda för att få omgivningen att köpa allt de exponerar..."
Källa 


Imorgon är det förresten sista dagen i skolan. Vi ska ha en avslutning av den här kursen och jag måste säg att det här har varit en av de bästa terminerna. Jag är så glad att jag valde den här specialiseringen!
Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder som jag tagit de senaste dagarna, får se om det blir imorgon.


RSS 2.0