Happy birthday to ME!


Tänka sig, idag fyller en viss Emma år. 20år, och nu är det slut med att ha -ton på slutet. Hm, känns lite konstigt på ett sätt att ha blivit "stur".
Jag och syster var hemma själv idag, medans pappa och mamma jobbade. Syster hade höstlov. Och jag "skolkade" haha. Kändes lite onödigt att åka till skolan för bara en lektion. Jag kände dessutom att en ledig dag var behövlig. Så jag tog sovmorgon idag, och när jag vaknade så tog jag på mig en stor oversize tröja, leggins och ett par varma raggstrumpor. Mys! Sen tog jag det hyfsat lugnt, hade dock lite planer på att ta tag i mitt liv och skriva lite planeringsmål till praktiken nästa vecka men det skjuts på framtiden istället. Möjligtvis ska jag göra det imorgon. Eller i övermorgon..

Grattissms har trillat in idag också. Och en viss person med ett lika vackert namn som jag lurade mig totalt. Hon ringde mig tidigare ikväll och skulle fråga mig om min adress eftersom hon "skulle skriva om i kalendern". Pyttsan! Sen ringer det på dörren och samtalet med henne "bryts". Jag går och öppnar och får höra "ja må hon leva..!" och så presenter på det. Det är sådant som man kan leva på länge. Jag är så väldigt glad för mina vänner, att de finns!
TACK allihopa!

Sen har jag och familjen varit på Thairesturangen i stan och ätit. Jätte gott var det fast nu är jag verkligen mätt. Det var ju inte lite mat man fick.
Såm det blev en del firande idag, även fast jag redan har fått lite firande i och med att släkten var på kalas i söndags :)

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och sova. Med täcket uppdraget ända till näsan och fötterna invirade. På det viset gillar jag när det blir kallare. Det är mycket mysigare när man ska sova. Man ligger inte och svettas ihjäl med andra ord.

Kram!

En fullbokad vardag


Just så känns det. Som om det alltid är något inbokat. Idag så var jag på praktiken (dvs förskolan. Helt underbart att vara tillbaka!) och jag slutade tjugo över tre. Egentligen skulle jag har slutat en timme senare, men efter att vi i basgruppen bestämde att vi var tvungna att ta tag i ett arbete som ska in snart så fick jag smsa till min handledare och fråga om det var okej att jag kunde komma lite tidigare istället, så att jag kunde gå tidigare. Men det gick bra som tur var! :) Körde hur som helst direkt till Emma efter att jag slutat och där blev det fika och en del pluggande. Tyvärr hann jag inte vara med alltför mycket vilket inte kändes bra. Det kändes fel att behöva gå, men jag hade en tid inbokad hos frisören så det var bara att ge sig iväg dit. Nu är jag iallafall nyklippt och jag ser någorlunda vettig ut i håret. Förhoppningsvis håller det ett tag nu. Jag har ett hår som är väldigt "levande" och det växer fort också.

Dessutom verkar det som om jag har åkt på en förkylning, eller ja..något är det iallafall! Jag hade ont i halsen för någon dag sen, men nu har det gått över. Fast jag är väldigt "tjock" i halsen och trött och orkeslös. Hade mest velat krypa ner under täcket och stanna där ett tag men som det ser ut nu så går inte det. Det är bara att bita ihop och hoppas att det här viruset går över snart.
Haha, usch vad jag klagar! Men ibland behöver allt få komma ut för att det ska kännas lite bättre. Tror jag ska gå och lägga mig tidigt ikväll. Det känns som om jag behöver det.

Kram!

The Studio


Nu har jag varit på The Studio, och vilken dag! Helt klart värd resan, även fast det blev mycket väntetid där i och med att det var mycket folk som skulle sminkas och fotograferas.
Men för att ta det från början.. I torsdags kväll sov jag över hos Jenny eftersom det blev smidigare för både henne och mig. Hon bor närmare stationen än vad jag gör. Torsdagskvällen blev ganska lugn, med tvtittande, bl a Inlåst:) Vi gjorde lite toast som vi åt framför tvn så det blev riktigt mysigt. Dock kom vi inte i säng riktigt så tidigt som vi hade velat, så när mobilen ringde klockan sex så var jag ganska död. Jenny har dessutom en liten sköldpadda inne på sitt rum som väsnades, och pumpen var inte heller så värst trevlig.. Men vi hann till tåget halv åtta iaf, sen blev det en tågresa på två timmar som ändå gick hyfsat snabbt.
Väl framme vi halv tio så kollade vi först upp varifrån och när bussen som vi skulle ta till Turning Torso gick, sen blev det att shoppa och äta middag! :) Jag hittade en snygg svart kjol på H&M och ett par leopardfärgade strumpbyxor på Gina Tricot.

Vid halv två tog vi bussen till Turning Torso, åkte upp till 12e våningen där The Studio låg och sen satte vi oss ner för att vänta efter att ha anmält oss. Det tog ganska lång tid men Jenny och jag roade oss ändå. De hade musik på som dunkade ganska högt ur högtalarna så det var kul att lyssna på..till en början. Efter ett tag så var jag ganska trött på musiken.
Vi blev hur som helst sminkade. Vi fick föreslå hur och jag bad om en rockig sminkning och så tuperat hår. Det blev jätte fint:) Sen väntade vi ännu mer, och sen var det dags för fotografering. Och det var riktigt kul! :D Jag älskar att stå både framför och bakom kameran.
Därefter mer väntan, och sen fick vi komma in i ett rum och kolla igenom bilderna. Och det var verkligen jätte fina, det var väldigt svårt att välja. Hade ju inte råd att köpa alla bilderna, tyvärr. Det blev 10 bilder, plus en gratisbild som fick följa med mig hem :)
Efter att ha varit där i nästan sju timmar så tog vi tåget hem halv nio, och var hemma vid halv elva. Jag var riktigt trött så jag kröp ner i sängen så fort jag hade kommit hem (eller okej, efter att jag tvättat bort allt smink!). En riktigt lyckad dag! Får ni chansen att komma dit, ta den! :)


Nu ska jag skriva lite mer på min yrkesdeklaration, sen blir det raka vägen till sängen.

Kram!

Sovmorgon!


Idag blev rubriken sovmorgon (som ni ser haha) eftersom det var något jag verkligen såg fram emot idag, och behövde! Sov ända tills kl nio, sen gick jag upp även fast jag hade kunnat sova längre. Men jag bestämde mig för att vara lite duktig, och tog och dammsugade rummet^^ Därefter blev det en väldigt tidig middag, och sen körde jag och mötte Jonna eftersom vi skulle på studiebesök idag kl halv två, i en förskoleklass. Vi jobbar med internationalisering och mångkulturalitet i skolan nu och därför ska vi ut och kolla hur de i förskolorna jobbar med det. Det var givande måste jag säg, och jag fick flera idéer om hur jag vill jobba när jag är färdig förskollärare :)

Sen drog vi till bibblan för att kolla lite böcker till arbeten som måste in snart. Jag hittade en del, så det känns bra. Nu ska bara skiten bli skriven någon gång!

Imorgon blir det plugg, körlektion, packning och massa annat. Varje detalj är planerad känns det som!
Och på fredag är det The Studio! :D

Kram!

Pedagogiskt drama och en pluggdag


Idag så hade vi bara en lektion, dvs pedagogiskt drama vilket passade mig perfekt. Kanske lite onödigt att åka hela den vägen för en lektion men den är värd det! Vi gjorde en del värderingsövningar, rollspel och sen så använde vi oss av handdockor på slutet :)
Vet ni vad som mer hände? Brandlarmet gick, mitt under lektionen. Har aldrig varit med om det innan på högskolan, men jag antar att de också måste testa det ibland. Vi behövde inte stå ute så länge i alla fall, fast i och för sig hade det inte gjort något för vädret var riktigt fint!

Efter skolan så åkte jag hem till Emma. Vi tog tag i våra liv och pluggade. Ja, det är det som vårt liv innehåller just nu. Vi sjöng lite Singstar också :)

Kram!

Lördag


Lite brist på fantasi när det gällde rubriken så ni får nöja er med en vanlig veckodagsrubrik.
Hur som helst, igår var jag på körlektion! :) Kände mig ganska nervös innan, det var ju ett tag sen jag körde med pappa. Dessutom har jag varit lite dålig med att ta tag i det här med körkortet, jag kan inte påstå annat. Det har väl mest varit så att det har varit brist på motivation, och tid. Men nu ska jag banne mig ligga i så att jag har körkortet snart! Första lektionen gick iaf bra. Fick en jätte bra körlärare som förklarade allt på ett lugnt sätt, och dessutom så att jag förstod hur han menade. En del kan ju förklara saker så inkrånglat så att man inte förstår hälften av det de säger. Men nästa körlektion blir iaf på torsdag, nästa vecka. Ser fram emot det! :)

Just nu sitter jag och försöker skriva lite på min verksamhetsplan. Det går sådär. Jag har fått ner en del, men det är svårt att veta hur jag ska lägga upp den.. Dessutom är den där yrkesdeklarationen som ska bli färdig också och den vill jag inte ens tänka på just nu. Får väl fortsätta med plugget antar jag, så att jag kommer någonvart med det.  

Kram!

RSS 2.0