-


Den här borde få bo hos mig....



(baksida)

Jag är riktigt sugen på att beställa hem Veronica Mars säsong 3 (den allra sista tyvärr). Det är en av mina favoritserier, jag älskar humorn (eller ironin kanske jag ska säg) och upplägget i serien. Men jag vet inte riktigt om jag har råd med det den här månaden. I och för sig är den inte alltför dyr.. men jag får se. Hade hemskt gärna velat ha den i alla fall! :)

Någon annan som också har sett den serien?


Dag 3 - 10 sanningar om dig själv.

Dags för dag tre!

1. Jag pluggar till förskollärare och är färdig i början på nästa år.
2. Jag gillar att fotografera så en dröm hade varit att ha en systemkamera.
3. Jag är väldigt positiv!
4. Och jag älskar barn, hade varit konstigt om jag inte gjort det eftersom jag faktiskt ska jobba med barn.
5. Jag har fobi för sprutor och blodprov..
6. ..och jag går inte till sjukhus om jag inte absolut måste.
7. Jag har läst varenda Harry Potter bok runt fyra gånger. Fast nu var det ett tag sen haha.
8. Jag är en riktigt tidsoptimist, jag kastar mig alltid (med några få undantag) ur sängen ca en halvtimme innan jag måste cykla till stationen.
9. Jag tränade friidrott när jag var yngre och har ett par priser här hemma. Inte från några större tävlingar men det är ändå roligt att ha.
10. Jag tycker inte alls om mjölk så jag dricker inte det överhuvudtaget.

Så, där har ni lite info om mig! :)

Att kunna skratta åt det efteråt


Idag var det gruppredovisning i basgruppen. Givetvis så lyckades det bli helt knasigt, vi var alla ganska kritiska efteråt. Och jag gjorde bort mig, i vissa situationer bör man inte vara impulsiv! Men även fast man helst vill att golvet ska öppna sig när man har gjort bort sig så har jag lärt mig att skratta åt det efteråt. För egentligen är det oftast inte så farligt, det kan istället bli en rolig historia som man kan skratta åt under lång tid därefter :)

Vi var i alla fall totalt fyra grupper som redovisade och jag blev väldigt imponerad över hur en del hade lagt upp sin redovisning. Riktigt bra! :) Under den sista redovisningen så fick vi måla till musik och utifrån den känsla som vi kände när vi hörde den. Kanske ska nämna att det är en estetisk kurs som jag går ^^







Efter att vi hade slutat så blev det en sväng till Willys och en fika med Samira :)


Nu ska det bli härligt med fredag!

Dag 2 - Parfymer som jag använder.



Nu har jag äntligen tagit tag i den här listan och här har ni de två parfymer som jag för tillfället använder.
Det var inte så länge sen som jag rensade ut bland parfymerna så det här är de enda som jag har kvar.
Sen använder jag inte parfym så ofta. Men de här luktar väldigt gott, speciellt "Tiara Sunset Passion" till höger.

Till vänster: Tiara Party Princess - lite skarpare doft än Tiara Sunset Passion. Jag kan inte riktigt beskriva hur den doftar men lite åt vaniljhållet.
Till höger: Tiara Sunset Passion - en behaglig "mjuk" doft, luktar ungefär som godis. En typisk sommardoft.


Effektiv basgrupp - javisst!

Idag hade vi basgruppsträff då vi skulle göra klart power point och lägga upp redovisningen inför fredag. Och det här gick minsann super, effektivitet var ledordet för den här dagen! Dock var vi lite sega mot slutet men det var inte så konstigt eftersom klockan var runt tolv och då är man ganska hungrig. Eller man blir det när man äter frukost så tidigt.





Det blev middag direkt när jag kom hem, och nu är jag mätt och belåten! Satte mig framför tvn och tittade på det allra sista avsnittet av Medium under tiden jag åt.. Kändes mycket konstigt, jag och mamma har följt den här serien ända sen den började sändas på tv 2005 (eller inte riktigt, vi missade de första avsnitten men nästan) och nu är det slut. No more Medium.

Hur som helst, nu ska jag skriva färdigt arbetet som ska in idag.

Kram!

Dansglädje!


Idag har vi dansat hela dagen, eller ja från 12.30-15.00 rättare sagt. Och oj vad roligt det var! Vår ledare var utbildad danspedagog och även författare till en bok som vi hade för ett tag sen. Hon var riktigt bra och jag fick en hel del ideér som jag ska spara och ta fram och göra med barnen någon gång. Och sen fick jag en rejäl dos med motion också. Jag är fullt medveten om att jag inte har en elitidrottares kondition men lite bättre trodde jag nog att den var.. Haha, det blir tuffa puckar i sommar för då ska jag banne mig ut och börja springa igen. Jag är ganska noga med att ut och promenera och röra mig i dagsläget också men det får gärna bli lite mer!

Det blev en lunch och massa prat med Samira innan dansen också, trevligt! :)

Nu blir det plugg eftersom en skrivuppgift ska in imorgon!


Söndag


Det har varit en härlig söndag! Det började med en härlig, välbehövlig sovmorgon och därefter tog jag en dusch innan jag cyklade till denise. Vi fikade, tittade på film (haha, kommer inte ens ihåg vad den hette!) och umgicks med hennes lilla dotter som är helt underbart söt och hur go som helst! Det blev även en hel del prat om sommaren, och vi gick igenom i princip alla tjejkläder som fanns på H&M's hemsida. Det finns så mycket snyggt och somrigt som jag vill ha att det finns risk för ekonomisk kris för min del. Haha.

Kvällen har även avslutats med Solsidan, och sen ett inspelat avsnitt av Vampire Diaries. Jag tokälskar den serien, den är så sjukt bra! Någon annan här som också följer den serien?

Och på tal om något helt annat, troligen kommer dag 2-inlägget från den där listan upp imorgon eller på tisdag!

Nu blir det snart sängen, för imorgon är det skola igen. Men det blir nog en riktigt rolig dag, vi ska dansa! Dock börjar vi inte förrän halv ett men jag ska ta ett tidigare tåg och möta upp Samira för middag och prat :)

Godnatt!

And don't you feel good

Dagen tillbringades hemma hos farmor och farfar. Det blev middag och fika och även lite tittande på Ensam hemma 2 som jag inte sett på evigheter men som jag älskade när jag var yngre.

Härligt med solsken förresten, dock var det ganska kallt.


Längtar till värmen!







Värmen och våren får gärna komma nu! Jag vill kunna plocka fram lite tunnare kläder, mina converse och solglasögonen. Och kunna vara ute och fotografera!

Men som det ser ut nu så lär det dröja ett tag till. Tills dess så får jag helt enkelt kolla på bilder :)

"We are all born superstars"


Det här har jag ägnat mig åt idag, att förbereda mig inför litteraturseminariet på fredag. Fast det blev även lite firande för min syster som fyllde 15år idag! Tiden går verkligen snabbt. 

I det stora hela har dagen varit bra, trots ett tråkigt besked. Imorgon ska jag fortsätta läsa, har ett par böcker kvar och såklart är det de som verkar vara jobbigast haha. Men det ska nog gå bra! :)



Ett nytt liv

Tänkt vad fantastiskt det är egentligen att ge liv åt ett nytt litet liv. Att bära fram ett litet barn inom sig. Jag tycker det är så oerhört fint, det där med att vara gravid. Upptäckte precis idag att det är en gammal klasskompis som ska ha barn snart. Blir så glad för deras skull, och samtidigt kan man ju inte låta bli att tänka framåt. När jag själv ska ha barn. Dock inte nu haha, vill helst jobba ett par år först. Dock hade jag inte kunnat göra abort om det skulle ske tidigare än tänkt. Då hade jag behållt det. Jag har alltid velat ha barn och det ska bli så roligt när det sker! :) Givetvis är det ingen dans på rosor, men jag är övertygad om allt det fina som man får tillbaka och upplever överväger det där som kan vara lite jobbigt. Att ge och få kärlek är något väldigt fint!

Nog om det, nu ska jag gå bort till affären och köpa något gott som jag kan ha till middag. Får se vad det blir, antagligen kommer jag väl ut därifrån med mer än vad jag skulle ha. Haha.


Ön i fågelgatan - Uri Orlev

Boken utspelar sig under andra världskriget. Bokens huvudperson är den 11åriga judiska pojken Aleks. Han bor med sin pappa i stadens getto i Warszawa. Var hans mamma är vet de inte. Det enda de vet är att hon en dag skulle hälsa på goda vänner och aldrig mer kom hem. Troligen är hon tagen av tyskarna. Aleks pappa arbetar i ett repslageri och ibland brukar Aleks få följa med dit men i så fall får han hålla sig gömd. En dag är det ihopsamling av alla som arbetar där men med hjälp av pappans vän så lyckas Aleks fly in i en gammal husruin som ligger i gettot. Det är svårt att ta sig in där, med undantag för ett litet barn, och därför kommer inte tyskarna åt honom. Innan Aleks och hans pappa skiljs åt så lovar pappan att han ska komma tillbaka och hämta honom. Tyskarna för bort honom, och kvar är Aleks. Ensam. I en gammal husruin där han måste hålla sig gömd. Hans enda sällskap är hans lilla vita mus, Snö. Och pappans pistol som han fick innan de skiljdes åt. Under flera månader håller sig Aleks gömd. Det är viktigt att ingen från den tyska sidan får veta att han är där. Det enda tidsfördrivet han har, förutom att leka med Snö eller att läsa, är att titta ut genom en liten ventil. Genom den kan han se den polska stadsdelen, som inte ligger i gettot. Han lär sig att känna igen människorna som bor där och en del får han även kontakt med.
Under de månader som han håller sig gömd får man följa hans kamp för att överleva och ta sig igenom varje dag. Allt för att vänta på sin pappa som han är övertygad om kommer tillbaka. Någon gång ska han komma och hämta honom. Det är bara att vänta. Och överleva.

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken från första stund. Aleks är en person som är lätt att tycka om och man följer med spänning hans mod och överlevnadsförmåga. Och hans längtan efter pappan som någon gång ska komma och hämta honom som han lovat. Som jag förstår det så är boken delvis sann. Den är baserad på författarens upplevelser under kriget. Även han levde i gettot i Warszawa, och han satt också i koncentrationsläger. Boken är väldigt lätt att följa med i, den flyter på bra och den är inte "jobbig att läsa" som en del böcker kan vara. Ön i fågelgatan som boken heter har även filmatiserats.

Jag kan verkligen rekommendera boken! Kanske någon annan kommer tycka om boken lika mycket som jag gjorde.

                                                          
                                                        Pojken på framsidan är för övrigt
                                                        skådespelaren som spelar Aleks i filmen. 
                                                        Bilden är hämtad från google.se


Ny kategori!


Det händer lite saker hela tiden här på bloggen. Jag tycker det är så roligt att blogga nu när allt funkar och inget krånglar. En ny sak, en alldeles ny kategori rättare sagt, som kommer dyka upp här på bloggen är en kategori som bara innehåller böcker. Haha, oj vilken lång mening det blev där. Hur som helst, där kommer lite smått och gott om böcker dyka upp. Bokrecensioner för det mesta. Får se hur ofta den blir uppdaterad, men det första inlägget kommer ikväll. Sen är det ett par tidigare inlägg som ska flyttas över till den kategorin. Jag tycker själv mycket om att läsa och det är skönt att skriva av sig om de där härliga böckerna man läser. Kanske någon där ute får något bra boktips också, vem vet.


Kram! 




Plugg i mängder!


Idag ska dagen ägnas till att plugga. Egentligen hade jag tänkt skriva klart det där arbetet igår. Men såklart så sitter man (som vanligt) samma dag som det ska lämnas in. Jag ska bli bättre på det där, dock har jag sagt det många gånger nu och det blir aldrig bättre. Motivationen och inspirationen kommer först när jag inte har mycket tid kvar. Jag läste en väldigt sann sak för ett bra tag sen. En del personer börjar på arbeten långt i förväg och så skriver de lite då och då. Medan andra går runt och funderar på sitt arbete och "skriver det i huvudet". Sen lite innan det ska lämnas in så sätter de sig och skriver ner arbetet som de har i huvudet. Jag har insett att jag tillhör kategori två. Men arbetena blir alltid färdiga i tid så det är ju ett plus i varje fall!

Nu hade jag tänkt att jag skulle ta en paus och äta middag. Sen ska jag skriva färdigt arbetet och skicka in det. Men tro inte att det är slut för det. Därefter ska jag begrava näsan i ett antal böcker som ska vara färdiglästa på fredag då vi har ännu ett litteraturseminarium. Visst låter det som en trevlig tisdag? 



                        
Bild från google.se

Ulrik Munther - Born this way (cover)



Bjuder på den här härliga covern på Lady Gaga's låt Born this way. Killen heter Ulrik Munther, är svensk och den här låten har tydligen blivit en favorit hos kändisbloggaren Perez Hilton! Det är fullt förståeligt, enligt mig i varje fall, killen sjunger ju riktigt bra!

Två steg bakåt..


Äsch, nu har jag suttit och kämpat med att göra om lite här i bloggen, men sen så lyckades jag såklart göra något i kodmallen (troligen råkade jag radera något av misstag) så det där "välkommen" meddelandet hamnade helt tokigt. Så nu var det bara att återställa allt. Får ta och göra om allt (igen!) en annan gång.

Nu blir det middag, och därefter lite plugg. Imorgon ska nämligen arbetet till litteraturseminarium 1 lämnas in.

Ha en härlig måndag!


Det går framåt!

Efter att ha tittat runt på lite olika designbloggar för att få lite hjälp så har det blivit en förändring här på bloggen.
Nu finns det en bild på mig och även ett "välkommen-meddelande" eller vad man ska kalla det till vänster. Jag är inte helt nöjd men det får vara såhär så länge!


It was only just a dream

För er som inte har hört den här tjejen sjunga, gör det! Hon är riktigt duktig och bara 16år. Min favorit med henne är covern på Just a dream som hon sjunger med Sam Tsui (som också är riktigt duktig!). Det var för övrigt den första låten som jag hörde med dem. Både Sam och Christina har en youtube-channel där de lägger upp olika covers på låtar. Check them out! :)


 



Just a dream - Sam Tsui and Christina Grimmie.




Här är hennes senaste cover, där även hennes bror är med.

Bildredigering


Bjuder på en bild från en bildlektion på högskolan för ett par dagar sen. Jag hittade nämligen ett roligt (gratis) bildredigeringsprogram, picnik.com. En rolig och enkel sida, dock är just den här bilden inte så redigerad utan jag gjorde bara en ny ram :)

Nu är det dags för sängen för min del, illamåendet vill inte riktigt försvinna men jag hoppas verkligen att det är borta imorgon.


Dag 1 - En bild på dig själv, och 5 saker du gillar.



En nytagen bild på mig

1. Familj och vänner!
2. Hundar! Jag älskar dem och när jag har jobb och därmed pengar så ska jag definitivt ha en hund.
3. Vampire Diaries, jag är beroende av den serien.
4. Varma härliga strumpor på vintern.
5. Såna där dagar då allt verkar vara möjligt!

Då var den första dagen avklarad. Nu ska jag mysa ner mig i soffan framför tvn för att titta på Melodifestivalen. Dagen har varit ganska lugn, har umgåtts med en vän hela dagen. Blir dock en lugn kväll, mår inte alls särskilt bra. Mår illa, och har ont i huvudet. Hoppas att det inte är maginfluensa, jag hatar att få det!




Personligt

Jag satt precis och tittade runt på olika bloggar och då hittade jag den här listan på en väns blogg. Tänkte att jag snor den, tycker det är ganska roligt att göra såna! :) Dessutom blir det ett sätt att göra den här bloggen lite mer personlig utan att avslöja alltför privata saker, och även ett sätt för er att lära känna mig lite bättre!

Första inlägger dyker upp imorgon!



Dag 1 - En bild på dig själv, och 5 saker du gillar.
Dag 2 - Parfymer som jag använder.
Dag 3 - 10 sanningar om dig själv.
Dag 4 - En bild på vad du har för kläder just idag.
Dag 5 - Mina drömmar.
Dag 6 - Berätta lite om ditt liv.
Dag 7 - Några bilder på dig och dina vänner.
Dag 8 - Ditt favorit klädesplagg just nu.
Dag 9 - En bild på ett bra minne.
Dag 10 - Ett favoritminne från 2010.
Dag 11 - En förebild.
Dag 12 - Bilder på ditt rum.
Dag 13 - En favorit låt.
Dag 14 - I din handväska.
Dag 15 - Dina rädslor.
Dag 16 - En gammal bild av dig.
Dag 17 - En favorit film.
Dag 18 - Varför du startade din blogg.
Dag 19 - En bild som gör dig glad.
Dag 20 - Minst 2 bilder från förra året.
Dag 21 - Berätta vad du helst gör på helgerna.
Dag 22 - Något pinsamt du gjort.
Dag 23 - Tre plagg du ofta bär.
Dag 24 - Vad du har gjort idag, och hur dagen har varit.
Dag 25 - Vad ska du göra 2011?
Dag 26 - Det du önskar dig mest av allt.
Dag 27 - Din tro.
Dag 28 - Mål du har detta år.
Dag 29 - Ett ögonblick.
Dag 30 - En bild på en person du saknar.


The return of the computer


Nu är datorn hemma igen! Härligt, hoppas nu att den funkar bättre än innan. Men redan nu så måste jag säg att jag märker en förbättring. Det går mycket snabbare men det tråkiga nu är ju att återinstallera alla program osv. Och lägga över alla bilder från usb-minnen (även fast det såklart inte är så jobbigt men det ska göras).

Jag har även tänkt att vara lite duktigare med bloggen, göra den lite roligare med mer bilder och (förhoppningsvis) roligare uppdateringar. Tyvärr har det ju blivit ganska dåligt med bilder pga av att datorn har stängt ner hela internet varenda gång jag har försökt. Men nu ska det bli bättre! :)


Bild hämtad från google.se

Dagens citat


"Vi förlorar en stor del av oss själva när vi försöker bli som andra".



Nu är hela datorn rensad från bilder. Jag la över alla bilder på två olika usbminnen så skulle det vara att det ena kraschar eller krånglar av någon anledning så finns bilderna på ett annat usb. Det skulle vara så hemskt om bilderna försvann!

Jag har även varit duktig och övat på spela gitarr. Eller spela och spela, det lät ganska förjävligt om jag ska vara helt ärlig. Jag siktade på att börja lite lätt, det som jag behöver öva på är att byta mellan olika ackord utan att avbryta spelandet. Just nu så tar det en halvminut mellan de olika ackorden och då blir det ju inget flyt i spelandet överhuvudtaget. Därför blev det Lilla snigel som bara har två ackord, A och E7. Men det gick väl sådär, i slutet kunde jag byta någorlunda. Men stackars familjen här hemma, att höra Lilla snigel i en hackig, konstig version runt 50 gånger är nog inte så vidare kul, haha. Men det är bara att fortsätta öva och öva så lär det väl sitta till slut.

Nu ska jag rensa digitalkameran så att jag kan ta med den imorgon till skolan :)


In the club


Igår var det då dags för melodifestivalen igen. Jag kan aldrig låta bli att titta på det, trots att jag till viss del är ganska trött på det. Den enda låten som egentligen stack ut och som jag fortfarande går runt och nynnar på, det är Dannys In the club. Den vill jag dansa till en varm sommarnatt på någon klubb, eller stå och dansa till en varm sommarnatt med en fruktig drink i handen. Danny är egentligen riktigt bra, det är ganska ofta som han kommer med bra hitlåtar. Jag och syster såg han och de andra killarna i EMD live förrförra sommaren. De var riktigt bra live!

Haha, egentligen är min musiksmak ganska rolig, den är så blandad. Allt från Rasmus Seebach, Europe, Nordman, Hoffmaestro, Three Days Grace till Volbeat och Melissa Horn. Men det finns så mycket musik som är bra!

Nu ska jag ägna lite tid till att flytta över en hel del (!!) bilder till ett usb-minne. Vi ska formatera om datorn eftersom den är otroligt seg förtillfället, och antagligen har fått något virus. Och alla mina bilder vill jag inte mista, det finns så många minnen som är kopplade till en del bilder.

Kram!

Att uppleva med våra sinnen


Idag har det varit en rolig dag! Vi hade en "redovisning" av estetikbegreppet som vi har diskuterat i vår basgrupp. Men någon traditionell redovisning var det inte direkt, vilket var skönt. Vi fick istället diskutera och rita vårt glas fyllt med estetik. Kanske låter lite flummigt men det var annorlunda, roligt och även lärorikt.

Pedagogiskt drama stod även på schemat idag. Jag gillar det ämnet och vi har en väldigt bra lärare så det lektionerna brukar alltid bli roliga. Idag jobbade vi mycket med våra sinnen. Bland annat så fick vi sitta tre och tre. En av oss fick sitta i mitten, de andra vid sidan om. Den i mitten skulle därefter lyssna medan de andra två satt och berättade en varsin historia - samtidigt. Det blev ordentligt kaos i hjärnan när de satt vid ett varsitt öra och pratade som om det gällde livet. Hjärnan stängde av, det gick verkligen inte att lyssna, ta in och komma ihåg vad berättelserna handlade om. En tanke som uppkom i vår grupp är att om vi tycker det här är jobbigt - hur jobbigt är då inte för de som har olika diagnoser som exempelvis adhd och andra diagnoser där de tar in så många olika uttryck och röster på en och samma gång varje minut, varje dag. Hur svårt är det inte för dem att hänga med i förskolan och skolan? När man själv fick en glimt av hur det kan vara så förstår man på ett annat sätt hur det jobbigt det måste vara, att inte kunna sortera bland allt som man tar in.

Har även tillbringat tid på sjukhuset, på röntgen, med min syster idag. Hon skadade handleden på gympan i skolan idag. Vi trodde först att den var bruten, men som tur så var den bara stukad. Det är otur bara att det är den högra handen, då hon är högerhänt.

Imorgon är jag ledig från skolan men jag ska ägna dagen åt att plugga. Vi har det första litteraturseminariet nästa vecka vilket gör att en hel del böcker behöver läsas och skrivas om. 

To do list 
- Plugga och läst klart åtminstone två böcker imorgon. Det är stenhårda puckar som gäller nu!
- Lämna böcker till en tjej som ska låna ett par stycken.
- Förhoppningsvis har en skolbok kommit så att jag kan hämta den på biblioteket.
- Skicka bilder till de andra i basgruppen, om nu inte datorn tjabbar för mycket med mig.
- Plugga körkortsteori (om jag nu orkar efter allt det andra pluggandet)
- Popcorn och kanske en film på kvällen.

Oj, den här fredagen såg ju väldigt rolig ut nu när jag har radat upp allt. Men det är lika bra att ta tag i det så jag inte sitter dagen före med alla böcker och tokläser!


Trevlig helg!

The Childhood


Idag har jag haft bild hela dagen, dock inte någon längre lektion utan endast från 9-11.30. Vi testade olika sorters kritor, såsom oljepastellkritor. Målade även på ett stort papper med hjälp av olika sorters ovanliga redskap. Vi använde oss av bland annat diskborstar, svampar och även våra händer!

Jag läste nyss ett mejl på vår first class där vår dramalärare bad oss att ta med oss en leksak från vår barndom till nästnästa gång. Jag började genast fundera kring vad jag ska ta med mig, det finns ju en del liggandes här hemma. Men jag är ganska säker på vad jag ska ta med mig. Det är en liten krabat som har följt med mig under större delen av min (och även min systers) barndom. Om datorn tillåter så kan jag visa en bild någon dag! :)

När jag ändå var inne på att fundera på gamla leksaker så började en massa minnen att dyka upp. Som när jag och mina kusiner lekte hemma hos farmor och farfar. De har en massa granar på deras tomt och det var ett härligt ställe att leka kurragömma på när man var liten. Vi är nästan lika gamla, det skiljer inte många år emellan oss, så vi hade väldigt roligt tillsammans då jag var liten. Det var även många sommarlov som jag tillbringade hemma hos farmor och farfar pga av de små hundvalparna som de födde upp. Små söta taxvalpar. Att hålla reda på fem stycken små busiga valpar på en stor gräsmatta är inte så lätt ska jag säg!

Även fast det skiljer sex år emellan mig och min syster så har vi haft väldigt roligt tillsammans. När jag var ja..upp till 12årsåldern så brukade vi anordna uppträdanden hemma för mamma och pappa. Vi mimade och klädde ut oss och hade shower. Det var väldigt uppskattat och vi har det t om inspelat haha. Roligt att titta på nu i efterhand.

Och kojorna...dessa underbara, härliga kojor. Som jag och ett par andra tjejer här där jag bor byggde och lekte i dem. När jag var runt 9 år så fick jag och två andra tjejer överta en koja från ett par äldre killar och tjejer. Den var riktigt fin, en stor koja med tak, fönster och en liten damm utanför. Oj, vad stolta vi var och vilken ära att just vi blev utvalda att överta den! :P

I skolan har vi pratat en del om att det oftast syns i leken vad barnen har upplevt, hört eller sett på te x tv. Att barnen bearbetar det. DET kan jag säg att vi gjorde. Vi spelade upp scener ur sånger som Fantasi, Carola-låtar eller ur filmer som Pocahontas. Jag och en tjej skapade t om en lek som utgick ifrån filmen Askungen. Den var riktigt avancerad och den lekte vi under många år.

Det är riktigt roligt att se tillbaka och minnas sånt som hände för flera år sedan. Jag är glad för alla minnen, vilken fantasi man hade! :)

Livets allvar kräver humor och optimism


Idag var jag egentligen ledig hela dagen men jag tog ändå tåget till högskolan för att göra färdigt en bilduppgift. Nu är den färdig i alla fall och det känns skönt! :) Fick träffa en klasskompis söta lilla dotter också. Roligt att hon följde med.


Har lite att fixa med nu men inte mycket motivation till det. Hade tänkt plugga lite, och öva lite på gitarren. Blir ju galen på alla ackord men det ska gå, bara att öva och öva! Tur att min syster spelar gitarr och jag kan låna den om jag vill öva. Det är alltid lättare att lära sig något om man har tillgång till det hemma. En annan sak som även behöver fixas idag är att jag ska leta upp lite skolböcker som en tjej ska låna av mig.


Och en sak som jag alldeles har glömt bort,
jag skulle ju lägga upp bild + handling om två böcker som jag köpte för ett tag sen. Det har inget riktigt blivit av men det ska komma upp här snart. Jag har läst ut den ena boken så det blir även en liten recension på den. Den andra boken har jag börjat på men den är ganska tung att läsa eftersom det är en självbiografi och en ganska hemsk sådan. Därför fixar i alla fall bara jag att läsa lite i sänder, det blir lite för mycket annars. Det är inte ofta som jag läser självbiografier eftersom jag oftast tar väldigt illa vid mig och kan gå runt och tänka på det ganska länge. Men de här böckerna ville jag verkligen läsa! 

Nehe, kanske dags att få något gjort?


Over and out.  

RSS 2.0