After work


Det blev en trevlig fredagskväll igår, med After work (GOD MAT, jag fyllde min mage totalt kan jag säg) och trevligt sällskap. Vi satt där ett par timmar och framåt kvällen så började vi prata om att gå sin egen väg, hur viktigt det är och att man ska följa sina drömmar. Att det finns risk att man ångrar sig sen om man inte gör det. Och det är något jag håller med om. Att jobba med barn är en av mina drömmar, och den håller jag på att "genomföra/uppfylla" just nu. Men det finns många fler, jag vet bara inte hur jag ska lyckas med att uppfylla alla. Det är något jag tycker är viktigt, att drömma, och att våga tro på att de faktiskt kan gå i uppfyllelse. Att våga gå sin egen väg, oavsett vad andra tycker. Att våga stå för sina åsikter, och inte ta någon skit. Och framförallt, att våga vara den man är fullt ut och inte försöka vara som alla andra.
Som en klok person sa en gång (nu kommer jag givetvis inte på vem det var) "Alla föds som orginal, men de flesta dör som kopior".. Tyvärr stämmer det.

Hur som helst, efter after work så följde jag med Emma hem. Vi hyrde film och köpte godis:) Det blev en skräckis som fick följa med oss hem, men fy satan, man satt på helspänn hela filmen igenom. Ganska speciell film, men den var bra med tanke på att jag blev ordentligt rädd ett par gånger!!

Idag har jag pluggat större delen av dagen. Det behövs. Imorgon blir det mer plugg, fast tillsammans med Emma :)

Kram!

Tisdag


Idag tillbringade jag dagen på förskolan, eftersom vi hade fältdag idag. Jag fick två fältuppgifter gjorda, kanske till och med en tredje ifall jag väljer att använda den observationen jag gjorde till den uppgiften.
Efter att jag blev klar där så mötte jag upp Jenny och så gick vi tillsammans in till körskolan i stan. Jag har varit lite dålig med att boka lektioner osv, det har varit mycket med skolan och så, så det har varit ont om tid. Men nu tog jag tag i det, så den 2e oktober har jag min första lektion. Önska mig lycka till! :)

Nu ska jag äta, och sen senare ikväll så blir det Idol.

Kram!

Boktips


Tänkte att jag skulle tipsa om en författare som jag upptäckte för ett tag sen. Margaret Pemberton heter hon, och hon har skrivit en rad olika böcker. För det mesta utspelar de sig i en historisk miljö. En del utspelar sig under första världskriget och en annan under andra världskriget. Oftast innehåller böckerna fängslande karaktärer som man fastnar för och som oftast har en hel del humor. Hon har skrivit en serie på tre böcker och den är nog den som jag mest har fastnat för. Första boken heter Längtans dagar, den andra Frihetens vindar och avslutande boken, som jag för övrigt snart har läst slut, heter Glädjens sommar.
Så om ni har lite tråkigt någon dag så kan ni ta och låna dem på biblioteket och se vad ni tycker! :)

Kram!

Fest


Igår blev det fest hemma hos Emma. Mycket trevligt måste jag säg:D Det blev jag, Emma (såklart haha), Sandra och hennes syster Jessica. Börjades med en hel del Singstar, och det var ju inte precis så att vi sjöng tyst utan vi tog i så det stod härliga till. Därför så blev vi lite rädda när det helt plötsligt ringde på dörren och det var en kille som stod utanför. Vi var helt säkra på att det var grannarna som kommit för att klaga, men han ville bara låna telefonen tydligen xD Sen så slutade det med att han stannade kvar, och festade med oss.
Senare framåt kvällen drog vi till Cicci, och där stannade vi ett tag innan vi gick till en pub inne i stan där vi stannade resten av kvällen. Blev en hel del sång och även dans^^

Idag blir det en lugn hemma dag. Ska se om jag kan göra klart lite skolarbete och få lite ordning på allt så man har lite bättre koll på när allt ska lämnas in osv.

Kram!

Äntligen!


Nu är det bekräftat. H&M kommer till stan! Något som har varit väldigt efterlängtat, i alla fall av mig! :)

En fullbokad dag


Imorse var jag väldigt trött, eftersom jag hade ganska svårt att somna igårkväll. Det gick verkligen inte att somna. Låg och vred mig fram och tillbaka, funderade, blev hungrig och sen efter en stunds funderande om jag verkligen orkade gå upp och ta något att äta så somnade jag visst. Haha, så jag slapp på så sätt ifrån det där oerhört svåra beslutet.
Idag var det som sagt bara en lektion (se föregående inlägg) och jag trodde verkligen att den skulle vara nödvändig, intressant och viktig helt enkelt att gå på. Men det de gick igenom kunde vi lika gärna läst på det infobladet som de kommer skicka på first class. Hur som helst så tog jag tåget hem kvart i tolv, och var hemma runt halv ett då jag och Jonna följde med Emma hem till hennes nya lägenhet. Det blev fika, och en hel del spelande av gamla låtar som var och varannan unge lyssnade på under 90-talet. Haha, minnen!

Efter den fikastunden så gick jag direkt till stationen igen för att ta tåget till Sölvesborg där jag skulle möta upp Matilda och Elin för fika (dock blev det en god sallad för min del). Efter en snabb genomgång av stadens utbud så drog vi hem till Matilda där det blev tvtittande och dessutom tog vi en hel del kort. Och de var långt ifrån seriösa! Hahaha, jag får ha de där fotona i mina gömmor här hemma så kanske de plockas fram vid något tillfälle om ett par år :P
Vid kvällningen kom jag hem i alla fall, och då så blev det pannkakor framför Idol. Och nu är jag väldigt trött, så det blir nog att sova snart.

Kram!

Snart dags för Idol!


Idag har det inte hänt alltför mycket. Lektion i didaktik på morgonen, sen var det även en lektion i Lekpedagogik därefter. Men den kände jag att jag inte hade alltför stor lust att gå på. Kände att jag nog skulle göra mer nytta här hemma eftersom det är en del uppgifter/arbeten som behöver påbörjas för att det inte ska bli att man (som så många gånger förr) sitter med en stor del av jobbet kvar dagen innan det ska lämnas in. Haha, det brukar tyvärr bli så, i alla fall för mig!

Nu så väntar jag bara på att Idol ska börja om..ungefär fem minuter. Imorgon blir det en kort dag med endast en lektion, dvs uppstart och lite info kring vad vi ska göra här hemma under internationaliseringsveckan då en del ska åka iväg utomlands för att se hur de har det på förskolorna där. Sen på eftermiddagen så ska jag möta upp Matilda, och möjligtvis Elin också för fika, fotograferande, skratt och allmänt prat! :D


Kram!

Something new..

Tänkte dra en liten snabb update om vad som hände i helgen och idag.
Fredagskvällen spenderades hemma hos Christoffer tillsammans med en del folk från AU1 (första terminen på utbildningen). Blev en hel del prat, och skratt, men tyvärr var jag ganska trött och seg. Vid elvatiden så var jag så trött att det var ett under att jag inte somnade i hans soffa så då kände jag mig tvungen att åka hem. Åh, vad skönt det var att krypa ner i sängen när man kom hem!
Lördagen börjades med en sovmorgon och sen på eftermiddagen så mötte jag upp Denise. Blev en promenad med hund och kamera ut på flygfältet, och en hel del prat.
Och slutligen söndagen.. Då var det ganska lugnt faktiskt. Lite städning och Idoltittande blev det^^


Idag började dagen med en välbehövlig sovmorgon. En timme, alltså sov jag till klockan sju. Wohooo:P Hur som helst så skulle dagen ha börjat med en föreläsning, och därefter en del basgruppsarbete. Men föreläsningen blev det inget av, eftersom föreläsaren inte kom. Lite trist med tanke på att man hade åkt dit för att gå på den. Tur att det åtminstone var basgruppsarbete efteråt så att resan dit inte var totalt bortkastad. Efter att jag kom hem igen (tidigare än väntat) så blev det en sväng inom stan för att få en del fixat. Klockan blev inlämnad eftersom den hade stannat och jag behövde bara vänta i drygt fem minuter så var det klart. Dessutom fick ett par nya, varma och mysiga vantar från Accent följa med mig hem. De lär nog bli använda en del i vinter! Jag letade efter ett par nya leggins också, eftersom mina alltid lyckas gå sönder, men de hade inte min storlek inne.  

Och efter den rundan på stan så har det mest blivit plugg sen jag kom hem. Har en del litteratur som ska läsas till imorgon, så det är lika bra att jag fortsätter med det så att jag kommer i säng i någorlunda vettig tid.

Kram!



Fältdag


Idag var det äntligen dags för en fältdag igen, och därmed få träffa alla barnen igen. Jag har saknat dem, och alla deras kommentarer. Hur goa som helst är de!

Hur som helst, så har det inte hänt mycket mer idag förutom att jag har varit där. Eller jo, Jonna och jag drog en sväng till biblioteket inne i stan efteråt för att se om vi hittade några bra böcker till en uppgift vi ska göra.

Imorgon blir det dock skola igen, fast en kort sådan och det passar mig bra. Ska möta upp en tjej som ska köpa en bok av mig(som jag hade första terminen på högskolan men inte direkt behöver längre..) sen bär det av hemåt. Då står lek med Emma på schemat. Ska få se hennes lägenhet för första gången.
Nu blir det lite tvtittande, och därefter ska jag krypa ner i sängen för att sova. Är ordentligt trött så det lär jag behöva.

Kram!

Idol 2009


Snart ska jag(som säkert många andra) sätta mig och kolla på Idol, som börjar ikväll. Kan inte låta bli att älska alla auditions (haha, jag stavade rätt va?) nu i början. De är enligt mig bland det roligaste och då jag helst tittar.
På tal om annat så blir det fältdag imorgon, dvs ut på förskolan igen. Till alla barnen!^^ Jag kan inte säg annat än att jag ser fram emot det, det var ju ett tag sen jag träffade dem nu.

Kram!




En lugn lördag


Idag har det varit ganska dåligt väder, det har mest bara regnat så därför har större delen av dagen tillbringats inomhus. Dessutom har jag gått runt och haft ont i magen nästan hela dagen så har inte varit så sugen på att hitta på något. Det blir istället en myskväll framför en deckare, första delen av totalt två delar, ikväll. En påse Maltesers blir det till det! ^^

Imorgon ska jag ta och beställa de sista fyra böckerna till skolan hade jag tänkt. Lyckades hitta dem något billigare, egentligen bara runt 40-60kr men det är i alla fall lite billigare och det tackar man inte nej till haha. Blir nog att jag slår en signal till denise imorgon, och ser om hon har lust att hitta på något.

Men nu blir det deckare,den börjar om ett par minuter! 

Kram!


hum


Idag har det varit en allmänt seg skoldag, om jag ska vara helt ärlig. Började med en föreläsning från kl nio till halv elva och såklart så pratar människan så mycket att hon inte hinner med hälften av vad hon skulle ha gått igenom. Och jag höll på att missa "mötet" med en som skulle köpa lite böcker av mig. Som tur var gjorde jag inte det. Skönt var det att bli av med böckerna, och lite pengar tackar man ju aldrig nej till.
Efter föreläsningen så blev det lite basgruppsarbete, dvs diskussion kring en uppgift som vi fick. Därefter mat (jag hade lyckats få med mig kycklingen imorse, mums!). Sen hade jag lite funderingar på att dra hem och strunta i det sista seminariumet för dagen, men det blev så att jag stannade i alla fall. Känner att det är lika bra att försöka ta tillvara på lektionerna så mycket som möjligt. Alltid kan man lära sig något som kommer till nytta längre fram.
Vår lärare var lite snäll mot oss och vi fick sluta redan halv två, en timme tidigare!

Så var det helg igen. Ska försöka ta och vila upp mig och bara vara. Har känt mig lite ur balans på sistone. Lite allmänt deppig. Förhoppningsvis känns det bättre nästa vecka.

Kram!

RSS 2.0