Rasmus Seebach

Idag är jag ledig vilket känns väldigt skönt. Ska snart cykla bort till Denise men först jag ska plocka upp lite här hemma och skicka lite anteckningar från bilden igår till Cicci. Under tiden så lyssnar jag på musik, just nu är det Rasmus Seebach - Glad igen som spelas!


Föreläsning!



Idag var det dags för föreläsning där de gick igenom lite inför nästa termin då vi ska skriva examensarbete. Det kommer nog bli intressant, dock fick jag inte ut alltför mycket av föreläsningen. De här tjejerna satt jag i alla fall med! :)

Innan föreläsningen hade vi bild, den allra sista. Det blev en utställning för oss som inte hade ställt ut vår bild på leksaken förra gången. En kort genomgång kring hur man kan arbeta med 3D, och sen en liten uppgift där vi skulle utefter en mall rita och klippa ut så att det blev en liten godisask (typ som en liten godistablettask). Det gick sådär, det var faktiskt riktigt krångligt att få alla mått rätt!

Kram!


Dag 9 - En bild på ett bra minne.



22 oktober 2008. Vilken härlig dag, och vilket starkt minne! Vissa dagar kommer man ihåg tydligare än andra och det här är en sådan.

Det hela började med att jag sov över hos en kompis. Tidigt på morgonen så väcks jag av att min mobil ringer. Jag svarar, yrvaken och fortfarande kvar i sömnen. Den som ringer är Matilda och hon säger att hon har tre biljetter till en "komikerföreställning" med Björn Gustafsson, Özz Nujen, Soran och Måns Möller. Då vaknar jag till. Detta var i samma veva som Björn hade blivit populär i samband med Melodifestivalen och jag var helt såld på honom. Dog av skratt så fort han öppnade munnen. Såklart att jag ville följa med! Det jag kommer ihåg är att jag skriker "JAJAJA!" ett x antal gånger i luren, och väcker därmed min kompis som fortfarande sov. Matilda var därmed ganska säker på att jag ville följa med. Den andra tjejen som följer med är Elin, en av Matildas närmaste vänner och en tjej som jag endast hade pratat med via internet. Så det var första gången som jag träffade henne den här kvällen.

Kvällen kom, och de hämtade upp mig. När vi kom fram dit där det skulle vara så var det inte så myclet folk men sen kom det fler och fler. Efter ett tag blev vi insläppta, och vi hade galet bra platser. Andra raden, vilket innebär att vi nästan satt på scenen. Efter en del väntan så började det, de kom in och presenterade sig sen fick man fotografera en stund. Sen satte det igång. Varje komiker kom in (var för sig) och hade en "egen" del där de körde på med en hel hop med skämt i kanske tjugo minuter var. Det var riktigt roligt, alla som satt i salongen dog av skratt hela tiden. Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket på en och samma gång. Magen var vriden i skrattkramper hela tiden.

Det var en riktigt lyckad kväll! :)

Idag saknar jag...



....studenten! Tiden går verkligen fort! 2008 tog jag studenten en varm sommardag (jag glömde givetvis att smörja in mig på axlarna och brände mig därför ganska rejält). Vi började tidigt med en champagnefrukost hemma hos en klasskamrat, därefter blev det avsked i kyrkan och skolan, fotografering, skratt, studentfika inne i matsalen, väntan i aulan (där det sjöngs och hade sig. Lärarna hördes knappt haha). Därefter var det väntan i korridoren, där ljudvolymen var enormt hög. Det gick knappt att göra sig hörd, alla var glada och skrek och sjöng. Det var en mycket härlig känsla som man hade då som jag knappt kan jämföra med någon annan. Höga på livet var vi allihopa helt enkelt! En ren lyckokänsla! Sen var det då äntligen dags att springa ut (eller dansa som vi gör på vår skola). Vi har som tradition att dansa ut, typ som ringdans samtidigt som orkestern spelar och vi sjunger (okej, skriker) studentsången. Och sen åkte vi runt i stan i ett släp där vi sjöng så att vi inte hade några röster kvar :) En härlig dag helt enkelt!

Dag 8 - Ditt favorit klädesplagg just nu.




En skinnjacka var det som fick följa med mig hem idag, totalt oplanerat - det var ett riktigt spontanköp men oj vad nöjd jag är! Det var den sista skinnjackan som de hade kvar i affären, och som tur var så var det i min storlek. Jag har letat efter en skinnjacka väldigt länge. Antingen har jag hittat en som jag velat ha men då har jag inte haft råd eller så har det varit tvärtom, jag har haft råd men inte hittat någon som jag har gillat. Men nu gick det minsann ihop sig, dock får jag leva väldigt snålt denna månaden (tyvärr är ju inte en skinnjacka den enda utgiften som man har..) men det är verkligen värt det!

Tyckte därför att den passade in under denna dagen, för just nu så är den här mitt favoritplagg! Dock gör inte bilderna den alls någon rättvisa, den är mycket finare i verkligheten! :)

Fika och shopping i stan



Idag blev det en sväng in mot stan med mamma och syster för att besöka den nya gallerian som har öppnat inne i stan. Det var jättefint därinne, en del nya affärer och ett café med fin utsikt. Det var mysigt att sitta där i solen och fika! En del saker fick följa med mig hem, bland annat ett nytt rouge, lite sminkprodukter plus en annan sak som jag väljer att visa i nästa inlägg istället :) 

Imorgon blir det en tur till ett badhus för att bada.

Kram!

Såhär vill jag gifta mig!



Detta här klippet tycker jag är helt underbart, man blir så glad av det! Jill (bruden) är tydligen en före detta dansare och har alltid drömt om att få dansa in på sitt bröllop, och fick de andra att gå med på det. Videon har blivit oerhört populär och setts av ungefär 63 miljoner människor. Om jag ska gifta mig någon gång så vill jag att mitt bröllop ska vara såhär, fyllt av glädje!


En lång dag!


Idag blev det en lång dag! På morgonen (eller sen förmiddag rättare sagt) så möttes basgruppen upp på högskolan eftersom vi skulle förbereda inför måndagens examination. Det gick snabbt och smidigt, skönt! Därför var vi färdiga lite över tolv så jag, Lisa och hennes lilla dotter på drygt 10 månader tog bussen till stationen för att ta tåget som gick 12.36. Men så blev det inte, utan istället var tågen inställda och först visste vi inte ens om det överhuvudtaget skulle komma någon buss eftersom de inte gav något besked. Så vi väntade och väntade, sen skulle det komma en buss. Men den dröjde ganska länge. Och när den väl kom så var det väldigt många som skulle på. Jag höll lilla söta Tova så att Lisa kunde fälla ihop vagnen och lägga den i "maskin/bagageutrymmet" (eller vad kallar man det, haha). Men då när vi hade gjort det så fick vi och ett par stycken till inte plats. Så det var bara att packa ur vagnen igen och vänta ännu mer på nästa buss. Lisa och lilla Tova blev hämtade med bil och jag kom med en annan buss som körde till en närliggande stad där jag fick vänta lite till på ett försenat tåg.

Vid fyra var jag hemma, egentligen skulle jag varit hemma runt två. Trött och sliten, men nu är det skönt att vara hemma i alla fall. Och imorgon är jag ledig vilket känns väldigt skönt :)

Det stora pluset idag är trevligt sällskap av fina klasskamrater (och en söt Tova) och en bra planering inför examinationen! Och fint väder! :)

Kram!

Onsdag!


Idag blev det en hyfsat kort dag med endast ett rörelse & lek pass där vi fick en del användbara tips på olika aktiviteter. Och det var väldigt roligt också, jag dog av skratt ett par gånger. Och smällde en ballong, vilken inte var något trevligt ljud - hjärtat tog ett hopp på minst 12 cm! (bara för att vara lite sådär exakt..)

Lite grupparbete blev det också, och det känns som om det här kan bli riktigt bra. Ser faktiskt fram emot nästa vecka då vi ska examineras i det. Uppdaterar mer om det nästa vecka! Dock ska vi även spela upp (gitarr) då, vilket kan gå lite hur som helst. Antingen så spelar jag väldigt bra (dock lite halvfalskt emellanåt..) eller så går det inte alls och jag tappar bort mig efter två ackord. Tack och lov att vi inte blir examinerade i det!

Och på tal om något helt annat, nu längtar jag till våren, eller ja.. mer vår än vad det är nu! Idag blåste jag nästa bort när jag väntade på stationen för att åka hem. Jag längtar efter den första sommarvärmen, blommiga klänningar, jeansshorts, sandaler, solglasögon, marknader, fotografering och långa promenader!

I brist på annat så roar jag mig med att titta på härliga klipp på Rudolf på youtube. Kanske man skulle ta och leta fram Sunes sommar eller Sunes jul och se någon dag. Rudolf är ju bäst!



Love



Bjuder på trailern till en av mina favoritfilmer! Trots att det gått flera år sen jag såg den första gången, och trots att jag sett den många gånger sen dess, så älskar jag den här filmen. Den går att se om och om igen! Och trailern är väldigt fint gjord.

Har ni någon av er sett den? Vad tycker ni om den?




Oh sunny monday!

Idag blev det en heldag i skolan med både musik och bild. På musiken sjöng vi en hel del (lite olika stämmor osv) och så blev det lite gitarrspel. Jag måste verkligen öva mer på det för det låter inte alls så bra förtillfället. Tänkte jag skulle öva lite senare ikväll, efter Top model!
På bilden gjorde jag klart min bild på mitt lilla troll och sen skulle vi även göra en lerfigur av vårt alias/alterego.

Ganska lugn dag och sen blev det en ganska skojig hemresa på tåget med Cicci, Emma och Lisa. Haha, vi dog av skratt flera gånger om. Vi kom på ett sätt för en tågkonduktör att snabbare lyckas kolla av allas biljetter/tågkort och på så vis komma med i Guiness rekordbok. Haha, så kan det bli på en måndag då de flesta är trötta och sega. Då är humorn ibland ganska dålig.


Det blev en liten utställning för de som var klara med sin bild av leksaken. 
Den kommer såklart att fyllas på sen av oss andra som inte var helt klara med våra bilder.
Tycker alla var så duktiga!


Såhär såg det ut i fredags på pedagogiskt drama då vi fick pröva på olika sorters teaterformer, bl a skuggteater som ni ser här. Roligt! :)



-


Bloggtips!


Jag hittade en alldeles underbar blogg fylld med massa fina teckningar och tips på hur man kan bli bättre på att teckna. Den här bloggen kommer jag garanterat att titta in på då och då. Jag blir själv riktigt sugen på att börja teckna igen. Jag har målat och tecknat lite av och till under flera år men har inte haft så mycket motivation på ett bra tag. Men nu tror jag banne mig att jag ska sätta mig ner en dag och se vad det blir av det. Dock är jag långt (!!) ifrån lika bra som den här tjejen, som även har en riktigt fin ögonfärg. HÄR hittar ni bloggen!

Nu ska jag mysa ner mig i sängen och fortsätta att läsa i en bok som jag har fått låna av Samira. Än så länge är den riktigt bra! 




Dag 7 - Några bilder på dig och dina vänner.


En festkväll i somras med min bästa vän!


En ganska kass bild (men som jag ändå blir så glad av) på mig och min kusin. Hon är även en av mina närmaste vänner.

Det blir bara de här bilderna på två stycken av mina vänner som jag bjuder på här. Jag är lite osäker på vilka som är sugna på att synas här på bloggen. Dessutom är en del bilder som jag har inte riktigt seriösa utan såna där man larvar sig eller från fester :P Så ni får nöja er med de här!


Dag 6 - Berätta lite om ditt liv.


Jag föddes för snart 22 år sedan i en liten stad i Blekinge. Jag växte upp i ett gult hus med min pappa, mamma och lillasyster. Jag var inte så blyg när jag var liten utan jag pratade med de flesta som bodde här i området. Det var även en del kompisar som bodde i närheten som jag brukade leka med, ibland blev det dunkgömme på kvällarna. När jag var liten så hade jag och min syster två små hamstrar (Pia och Pelle, väldigt ovanliga namn haha). Ett par år senare så bestämde jag mig för att jag ville ha en kanin och sparade därför i flera månader ihop pengar. En söt svart-vit dvärgvädur som fick heta Fia (även det ett väldigt ovanligt namn!) flyttade hem till oss.

  
Skulle tro att jag är ungefär 3 år här. 


Fia på en av sina favoritplatser, dvs under vår kökssoffa. Hon älskade att ligga där och mysa!  

På gymnasiet valde jag att gå på Barn och fritidsprogrammet, något som jag aldrig har ångrat. Jag trivdes väldigt bra! År 2008 tog jag studenten (ett härligt minne!) och jag bestämde mig för att plugga vidare direkt efter gymnasiet. Jag visste redan att jag ville utbilda mig till förskollärare och för mig passade det bäst att göra det direkt. Just nu så pluggar jag fortfarande men i början på nästa år så är jag färdigutbildad!  

Så, det var lite ur mitt liv! :)

Ge mig!


Jag har länge gått runt och sneglat på de här Jeffrey Campbell skorna. Hans skor är dösnygga, och de hade gärna fått bo hemma hos mig. Tyvärr har de ju också ett pris som inte riktigt passar min plånbok..

Men drömma kan man ju!






En ny karriär kanske?


Om man söker en bäddfräsare (en erfaren sådan dessutom) i en jobbannons.. Vad menar man då? Vad fasen är en bäddfräsare för något? Haha!

Dag 5 - Mina drömmar

"The only thing that will stop you from fulfilling your dreams is you" - Tom Bradley.


Drömmar är något väldigt fint tycker jag. Under ett liv kan man ha så många olika sorters drömmar, stora som små. När jag var mindre var mina drömmar inte så stora, det var mer drömmar efter saker som jag önskade mig till min födelsedag eller julafton. Många drömmar försvinner, läggs till eller formas om. En del stannar kvar. Som den där drömmen om en hund, den har jag haft sen jag var liten. Och den ska uppfyllas för jag älskar hundar!

Drömmar kan få en att orka fortsätta, att klara av jobbiga stunder.

Just nu så uppfyller jag en av mina drömmar, att arbeta med barn. Att bli förskollärare. En annan dröm är en egen lägenhet. Sen finns det andra knasiga drömmar, som att äta cupcakes i USA! Haha. Det finns så många olika sorters drömmar!

Sen har jag ju även drömmar som sträcker sig längre fram, att köpa ett stort hus. Att få barn. Att resa. Eller att köpa en systemkamera!


Att glädjas åt det lilla


Idag har det varit en ganska lång dag, från 9-15. Hela dagen hade vi dessutom pedagogiskt drama, och då använder man hela kroppen och alla sinnen. Därmed så blir man ganska slut i huvudet, eller jag blir det i alla fall. Men roligt är det, fast jag kan inte påstå att det här var den dagen som jag var mest motiverad. Men ibland har man såna dagar!

Upptäckte dock en sak som gjorde mig väldigt glad idag. Troligen kommer allt fixa sig med Stockholmsresan som är planerad!

Dessutom har jag (och alla andra som ska läsa Au3 nästa termin) fått ett mejl om att det snart är dags att välja kurs plus ämne och den man skriva examensarbetet med! Det ska bli roligt att sätta igång med det, jag tyckte det var så roligt att skriva b-uppsatsen förrförra terminen. Jobbigt och krävande givetvis, men det blir även mycket skratt och härliga ögonblick då man känner att detta går kanonbra och allt bara flyter på. Och det känns som att jag har en bra skrivarkompis också, det här kommer gå bra! :)

Nu ska jag fortsätta att fixa lite här hemma, imorgon ska jag hjälpa en kompis att flytta.

Kram!


Söndagsmys!


Idag har jag umgåtts med en vän och hennes lilla dotter större delen av dagen. När jag kom hem till dem så gav vi oss ut på en lång promenad, stannade till vid en lekplats och sen raka vägen hem. Till fikat så gjorde vi skrabbelucker (eller skrabbelurer, den har många namn), riktigt gott var det! Och mumsig mat till middag blev det här hemma också, och sen avslutade vi med Solsidan. Perfekt!

Imorgon blir det skola. Givetvis så gick det inte att gå in på first class tidigare under dagen och nu såg jag att vi hade fått uppgifter som ska vara gjorda till imorgon. Men det får bli som det blir, hinner ju inte fixa det tills imorgon. Nu ska jag skriva ut texten till en barnsång som vi ska ta med oss imorgon, sen ska jag sova!

Kram!

Helg!



Igår blev det bild (och på eftermiddagen Rörelse och lek). Nu har jag minsann hunnit en bra bit med bilden. Jag är snart klar, ska bara måla klart hans kläder. Jag är riktigt nöjd, det är roligt att måla! :)

På kvällen så blev det en tjejkväll hemma hos Emma. Vi blev bara tre stycken, jag, Emma och Cicci men det blev väldigt roligt och lyckat. Vi spelade spel, sjöng Singstar och lite senare framåt kvällen så blev det utgång på två olika ställen i stan. Idag var jag inte lika pigg så det blev en lugn lördag men nu ska jag alldeles strax ut och gå en runda med mamma. Klockan åtta är det dags för Melodifestivalen. Jag hejar på Danny!

Filmtips!

Eftersom vädret har varit riktigt tråkigt idag (det där vår vädret verkar ha försvunnit) så blev det lite film-mys och även lite städning av rummet. Skrev ju igår om de där två filmerna som jag köpte och den ena filmen, Brothers, tittade jag på idag. Jag kan verkligen rekommendera den, riktigt bra var den! Skådespelarnas rolltolkningarna var kanon, det enda som jag inte riktigt gillade var slutet. Jag hade velat göra om det lite men utöver det så var filmen riktigt bra. Den ser jag gärna fler gånger! Och inte bara för att filmen var bra, Jake Gyllenhaal var ögongodis hela filmen igenom! 

Här är trailern till filmen


Torsdag

Det blev en ganska lång sovmorgon idag, ända till kvart i elva. Men jag behövde det, det blev lite sent igår. Jag hittade en blogg där en tjej skriver till sin mamma som hon miste i cancer för fyra år sedan. Den var så fin och full av känslor att jag inte kunde sluta läsa.

Idag är det inget speciellt bestämt mer än att jag ska röja upp lite här hemma. Tänkte jag skulle rensa lite inför sommaren så att jag får plats med lite nya sommarkläder, som det ser ut nu så är det ganska fullt i garderoben haha. Kanske blir att spela lite gitarr också, behöver ju träna på det inför uppspelningen som vi ska ha om ett tag. Nu börjar det går framåt så smått, jag kan byta ackord ganska bra nu. Men det gäller att träna så att jag inte tappar det.


-

När man är ledsen gråter man
När man är arg skriker man
När man är glad skrattar man
Men vad gör man åt saknaden?

-

Idag blev det en filmkväll tillsammans med ett par vänner. Trevligt, dock var det inte någon vidare bra film som vi såg. Men där vi hyrde filmen så sålde de ut en massa bra filmer för endast 19kr styck! Ett stort plus! :)

De här två filmerna fick följa med mig hem, jag kunde inte låta bli.


Valentine's day som jag har velat se ett bra tag men det har aldrig blivit av.



Brothers, en film som jag aldrig har hört talas om men som verkar väldigt bra
(och sen är det ju ett stort plus att snyggingen Jake Gyllenhaal är med, haha).
Handling: "Soldaten Sam lämnar sin fru Grace och deras barn för att åka till kriget i Afghanistan. 
När sedan Grace får besked om att Sam har omkommit i strid  så får Tommy, Sams strulige yngre bror, en större roll i familjens liv. Oväntat börjar känslor uppstå emellan Tommy och Grace, men en dag kommer Sam hem igen.." Filmen var nominerad till två Golden Globe.

Kanske det blir att jag ser en av filmerna imorgon, för jag är ledig hela dagen.

Kram!

Solskensväder!

Idag har det varit underbart fint väder hela dagen. Det verkar som att våren börjar komma, i alla fall lite grann.
Det blev en lugn dag, mötte upp Johanna för att gå på en utställning som var baserad på Elsa Beskows böcker. Den var väldigt fint gjord, dock hade jag önskat att den var lite större. Men jag kan garantera att jag hade tyckt om den när jag var liten :) Innan jag tog tåget hem så gick jag in en sväng på H&M och en fin sommarklänning följde minsann med mig hem. Jag kunde inte låta bli att köpa den, hade en del kvar på mitt presentkort så jag behövde bara lägga till ungefär 40 kr. Den kommer nog bli använd en del i sommar.


Det ser ut som att det är sent på eftermiddagen eller på kvällen men bilden är tagen på förmiddagen.












Fint mönster! :)


Dag 4 - En bild på vad du har för kläder just idag.



Tröja - Gina Tricot
Jeans - H&M

Inte så jättebra bilder, de är tagna med mobilen, men här ser ni i alla fall vad jag har för kläder på mig idag. Om det nu är någon som intresserad ^^

Ibland går det inte riktigt som man vill....

Nej, imorse blev det inte alls som jag ville. Jag hade som vanligt ställt alarmet på kvart i sex, och som vanligt tänkte jag ligga kvar och "halvsova" en stund och vakna till (som den morgontrötta och samtidigt tidsoptimistiska människa jag är..). Men såklart så somnade jag om och vaknade klockan sju (!!), det vill säga en kvart innan bussen till stationen skulle gå. Panik, stress och slänga på sig kläderna var vad som gällde. Frukost köpte jag på stationen. Det är ganska smidigt att kunna köpa med sig frukost som man kan äta på tåget. Det är inget jag föredrar men det är bra att kunna göra så i absoluta nödfall.
Men som de flesta säkert har märkt själva, efter att ha börjat morgonen på det sättet, är att hela dagen blir förstörd. Man kommer inte igång på samma vis utan är lite halvslö och omotiverad hela dagen. Eller jag var det i alla fall. Det blev en ganska lång dag också, 9-15, vilket innebar att jag var hemma med tåget halv fem.

Imorgon blir dock en ganska lugn dag, jag och ett par stycken från klassen ska gå på en utställning. Det kommer nog bli roligt :)

Nu tänkte jag titta på Familjen Annorlunda på tv4play, missade det när det gick för en stund sen.


Hello sunshine!



Idag blev det en långpromenad med familjen. Det var riktigt fint väder ute så det var perfekt för en härlig skogspromenad. Annars har dagen varit ganska lugn faktiskt. Dagen avslutades med Solsidan och därefter det senaste inspelade avsnittet av Vampire Diaries. Herregud, vad jag älskar den serien. Det går inte att tröttna på den. En del serier är ju tyvärr så att i början är de väldigt bra men sen blir det bara en massa konstiga intriger osv.

Nu blir det snart sängen för imorgon är det en heldag i skolan.

Godnatt!



Ett fint och tänkvärt citat!


Förberedning inför redovisning


Idag hade vi inga lektioner utan dagen ägnades enbart åt att förbereda inför redovisningen imorgon då vi ska visa upp vårt lekrum. Uppgiften går ut på att alla basgrupper ska inreda ett varsitt rum, ett så kallat lekrum. Detta rum kan se ut på olika sätt och skulle ute i verksamheterna kunna användas till bland annat en uppstart av ett tema. Vi har valt att göra vårt rum lite läskigt, en resa ner i underjorden. Detta kommer bli kanon, dessutom kommer alla vi i gruppen vara pedagoger i roll. Det kommer bli riktigt roligt!


Målad av duktiga Emma! :)  (inte jag då utan vi brukar vara ett par stycken Emmor i varje klass). 


Kom hem från skolan tidigare än vanligt idag. Vi var riktigt duktiga! Det blev en enkel tomatsoppa till middag som jag bara kunde värma till. Jag tittade på damernas lagsprint under tiden och de var riktigt duktiga! Normalt sätt är jag inte mycket för sport, är inte så förtjust i vare sig fotboll eller ishockey. Men längskidor och sprint gillar jag att titta på. Och idag blev det silver för damerna, bra kört! :)

På tal om något helt annat så har jag gått runt och haft så förbannat ont i armen hela dagen. Jag vaknade tidigt imorse eller om det var mitt i natten, kommer inte riktigt ihåg. I alla fall så var hela armen som helt förstenad och när jag skulle räta ut den så gjorde det riktigt ont. Det har blivit lite bättre under dagen men det gör fortfarande ont. Jag tror att jag har legat på den under natten eller haft den vriden på något konstigt vis, det är antagligen därför som den gör ont. 

Nu ska jag fortsätta att plocka lite här hemma! 

Kram!



Idag var det dags för bildlektion

Det enda lektionen som vi hade idag var bild, helt okej. Vi hade blivit tillsagda att ta med oss vår leksak som vi tidigare har haft med i skolan på dramat. Idag så var uppgiften att måla av sin leksak och därefter färglägga den. Det var lite svårt i början eftersom man verkligen var tvungen att titta efter hur saken såg ut. Vi arbetade utifrån ett centralperspektiv (det som är närmst är störst och det som är längre bort är mindre). Det gällde även att titta efter skuggor, var låg skuggorna, vilka olika färger blev det osv.


Vi skulle ha vår leksak minst en meter ifrån.


Här är Trollet som jag hade valt att ta med. Han var en ständig följeslagare när jag var liten.


Här är skissen som senare skulle färgläggas. Dock är inte skuggorna ordentligt utmålade här.


Blandning av färg..


Såhär långt har jag kommit hittills. Den är dock långt ifrån färdig. Vi ska fortsätta under nästa bildlektion.


Bjuder på en bild på mig i full fart med att måla!


Söta små saker..



Jag hittade precis en sån där härlig sida med massa små söta inredningsprylar och annat smått och gott. 
HÄR har ni sidan!

Föreläsning


Det blev verkligen en lång dag idag. Tog tåget halv åtta imorse, började klockan nio och sen slutade jag inte förrän klockan tre vilket innebar att jag var hemma lite i fem.

Vi hade bland annat en föreläsning idag som vi först trodde och hade blivit informerade om att den skulle fokusera på lek och leksaker. Men tji fick vi. Det blev istället om förskolans och skolans sekretess, lagar, anmälningsplikt och så vidare. Leken och leksaker skulle det handla om först på eftermiddagen då föreläsningen skulle fortsätta men då skulle vi inte vara med och lyssna.
Men det blev ändå ganska intressant, en viss skillnad dock. Föreläsaren var bra och han verkade kunna sina saker men det var väldigt mycket på en och samma gång. Det blir en hel del att ta in och förstå. Och det här vill (och ska jag framförallt) kunna, därför försökte jag lyssna så noga jag kunde. Funderar på att låna boken som han hade skrivit bara för att ytterligare försöka förstå och ha kunskap kring de olika lagarna. Det är oerhört viktigt, för vi både i förskolan och skolan har ett oerhört ansvar och därför är det viktigt att vi tar detta på allvar.


Nog om det, här kommer lite bilder från dagen!

 
Förberedd med block, och även päroncider och kaka. Vi blev bjudna på det innan föreläsningen.


Samira! :)







Helgen!





Lite bilder från helgens kalas som jag alldeles glömt att lägga upp.
Lägg märke till den goda maten. Potatisgratäng med smak av vitlök, fläskfilé och god sallad! Ett litet mattips, det är verkligen gott! :)

RSS 2.0