Fredagsmys!


Det har varit en dag då det har varit fullt upp. Har tillbringat större delen av dagen tillsammans med Emma. Det blev frukost på morgonen och därefter så bakade vi lussekatter eller lussebullar som man också kan säg. Det var riktigt mysigt då vi hade jullåtar på samtidigt! Och jag lyckades minsann riktigt bra med min deg! Nu är hela frysen här hemma full! Perfekt att plocka fram till en fika.

Jag har även varit på bio ikväll och sett den nya Harry Potter filmen tillsammans med mamma och syster. Som ett äkta Harry Potter fan så kan jag inte säg annat än att jag älskade den. Gillar hur de har byggt upp filmen, effekterna, hur man satt och undrade vad som skulle hända trots att man läst böckerna ett x antal gånger och så vidare. Dessutom gillar jag deras skådespeleri. Jag gillar alla filmerna, men den här är nog en av de bättre i serien.

Fastnade även för en film som de visade innan Harry Potter skulle börja. Red Riding Hood kommer att ha premiär i mars 2011. Filmen ska tydligen vara en modern tolkning av Rödluvan. Amanda Seyfried har huvudrollen. Dessutom har regissören Catherine Hardwicke även regisserat Twilight. Den kan nog vara värd att se. Får hoppas på att den kommer på bio här i Sverige men det skulle jag nog tro att den gör.

Nu blir det sängen, är ganska trött efter en lång dag.

Kram!

jaha

....då var högtalarna till datorn sönder. Det kommer bara en massa brus och hur jag än gör så kommer det inget annat ljud. Åh! =(

I alla fall, höjdpunkten på denna dagen blir ikväll då jag och mamma ska på Ladies Night! Det har blivit en liten tradition för mamma och mig. Dock hade vi inte tänkt gå i år men sen blev det så i alla fall. Efter allt som har hänt så behöver vi ha lite roligt och tänka på annat. Sen är det ju 5års jubileum i år så då kanske det blir något extra. 
Kläderna är redan bestämda, det blir den lilla svarta klänningen och svart kavaj. Får se om jag tar mina boots/kängor eller om det blir högklackat.


Wiee!


Fick precis ett litet glädjefnatt, det ska komma en tredje film av Narnia! Haha, det hade jag totalt missat men den 25e december har den i alla fall premiär och den lär nog bli riktigt bra. Trailern får i varje fall mig att längta till den kommer. Jag har sett de två första filmerna och därför ska det bli roligt att se denna också =)


 Kung Caspian och skeppet Gryningen.

 


Och när jag ändå är på gång så bjuder jag på trailern till Harry Potter och dödsrelikerna del 1.
Jag ska troligen se den nu på fredag, och trots att jag redan läst alla böckerna ett x antal gånger
så ser jag fram emot att se hur de har omvandlat boken till film. Boken (eller rättare sagt hela serien) är riktigt bra och jag har hört att filmen ska vara det också!

Åh!


Idag har jag gått runt och haft ont i huvudet hela dagen och nu börjar jag bara må sämre och sämre. Kroppen gör ont, jag mår lite illa och jag känner mig helt enkelt väldigt sliten. Suck, jag vill ju inte bli sjuk nu! Imorgon är det avslutning på temat, på fredag ska jag vara med på utvecklingssamtal. På måndag och tisdag är det plugg. Sen är det examination nästa vecka också.

Egentligen borde jag inte vara förvånad över det här. Jag blir oftast sjuk när jag har praktik, en förkylning ingår oftast då. Men jag trodde att jag skulle klara mig ifrån det här, men tydligen inte. Jag får hoppas på att det är en 24 timmars förkylning, eller i alla fall en väldigt lätt förkylning. Ingen dunderförkylning med feber.

Nu ska jag vila mig och hoppas på att det här går över snart!


Tema


Det är fullt upp med temat på praktiken för tillfället. Idag fick barnen ett brev från detektiverna Edith och Roland om att de var nyfikna på hur det gick på uppdraget som barnen fick av dem förra veckan. Det här fina paketet ska skickas till våra detektivvänner.






Vem kidnappade värmen?!


Första dagen på praktiken och jag frös så att jag hackade tänder. Hur blev det såhär kallt? Kunde det åtminstone inte vara någon grad varmare lite till?

Hur som helst, det var härligt att träffa barnen igen. Dock känns det lite ovant att vara tillbaka, det tar nog någon dag innan man är "inne i svängen" igen. Det ska bli kul att sätta igång med vårt tema också. Är lite nervös inför hur barnen kommer att tycka. Jag hoppas att det blir uppskattat! :)

En sak är i alla fall säker, imorgon satsar jag på det tunga attellriet (haha, hur stavar man det där?). Tjocka överdragsbyxor, halsduk, mössa, vantar och ett par varma strumpor!


True

Missing someone isn't about how long it has been
since you've seen them or the amount of time
since you've talked. It's about that very moment
when you find yourself doing something
and wishing they were right there by your side

(lånad från http://aeris.webblogg.se/)

                                                                            Mormor och jag.


Lost in time, I can´t count the words


Nu får det vara nog med pluggande. Jag har hunnit besvara en av frågorna, har bara något kvar att lägga till. Den andra frågan är påbörjad och uppgiften om utedagen är halvskriven. Jag har som vanligt is i magen och tar resten imorgon och kanske lite på fredag. Tidsoptimist, javisst!

Förresten, vilket tråkigt väder det har varit idag! Regnet har öst ner, och ibland har solen tittat fram. Sen har det börjat regna igen. Trist. Men jag såg något fint när jag var på väg till klippningen i alla fall. Jag hade precis hoppat av bussen och skulle gå mot frisörsalongen. Då tittade minsann en regnbåge fram och jag kunde inte låta bli att ta ett par kort. Det var så länge sen jag såg en regnbåge, sen är de ju så fina.




Dessutom fick den här följa med mig hem.


Det är ett sorts hårvax som ingår i en serie som är gjord enbart på naturliga produkter och innehåller inte en massa kemikalier. Ett stort plus tycker jag, dessutom doftar den underbart (äppledoft) och räcker länge.

Ingen motivation


Idag är det tänkt att jag ska plugga men jag har verkligen ingen motivation överhuvudtaget för tillfället. Jag skriver några meningar sen är det bara delete för hela slanten. Det blir inget vettigt utav det. Det är nog dags för en paus nu, att bara sitta här och skriva och trycka på delete är ju ganska meningslöst egentligen. Kanske jag skulle ta och vänta några timmar med att plugga? Av någon konstig anledning så har jag alltid som mest motivation på kvällen, helst runt sjutiden. Då skriver jag minsann så att tangenterna ramlar av!

Jag har i alla fall hunnit med något under dagen. Dammsugit här i rummet och även duschat. Och klockan fyra så ska jag klippa mig. Det behövs, jag håller på att bli galen på luggen!




Bild lånad av www.iiea.blogg.se

...


Jag blir så irriterad på högskolan ibland (eller okej, mer än ibland), särskilt denna terminen då informationen har varit väldigt dålig. När det är på det viset så tappar man sin motivation och engagemang och det är så synd när det blir så. Jag är ju här för att lära mig så mycket som möjligt så att jag har mycket i min ryggsäck när jag väl ska börja jobba. Men just nu så känns allt väldigt flummigt och en del saker är inte sånt som jag kommer att ha nytta av.



Och på tal om något helt annat, vet ni vad som trillade ner i brevlådan idag? Tidningen Förskolan som ges ut av Lärarförbundet. Den tidningen gillar jag. Har äntligen tagit tag i det där med att prenumerera på den.

Tror banne mig att jag ska ge mig själv en morot/belöning så att jag klarar av den här veckan. En bra idé det där, motivation på box. Veronica Mars säsong 2, here I come! Jag har blivit helt beroende av den serien, haha.

Veckan


En sak är då säker, den här veckan kommer bli väldigt stressig. Det känns som att högskolan ger oss massa uppgifter hela tiden och inte får vi någon vettig information. Men ja, det är väl bara att försöka göra det bästa utav det.

Att göra denna veckan:
- Examination (debatt om förskoleklass)
- Skriva en grovplanering inför vfun som börjar nästa vecka
- Skriva vfu-mål
- Hemtenta eller ja, egentligen två frågor som ska besvaras och ett arbete/uppgift där man ska planera en utedag
- Klippning
- Hinna andas och ladda upp med energi inför vfu

Tror det var allt. Suck. Jag blir redan trött i huvudet bara av att se det nedskrivet. Men det är bara att ta tag i det. Tänkte jag skulle sätta mig ner och försöka förbereda mig inför imorgon då vi ska ha examination (debatt). Hoppas det går bra och att vi har uppfattat det rätt.

Kram!

RSS 2.0