Hoppsan!


Idag har det varit en ganska lugn dag. Började dagen med att möta upp Nina och Christoffer på Montessori för att hänga upp allt som vi gjort med barnen på projektet. Det blev riktigt fint!! Därefter blev det en fika inne i stan där även Cicci mötte upp oss. Efter en god kycklingbaguette och prat så gick vi till bibblan för att kolla lite böcker.

Så ja, dagen har varit ganska lugn. Pluggade sen när jag kom hem. Eller okej, först gjorde jag mat och lyckades såklart ha maten i mikrovågsugnen inne liiite för länge (så går det när man har radion igång haha) så nu luktar hela nedervåningen brandrök. Virriga jag. Haha. Sånt som händer, tur att det finns fönster så att det går att lufta ut åtminstone. Och tur att jag har mitt rum på övervåningen..
Nu ska jag kolla lite på tv, därefter tänkte jag fortsätta att kolla igenom en bok som handlar om sociokulturellt lärande. Tänkte jag skulle börja skriva på delprov 4 på allvar nu för det är inte länge tills den ska lämnas in.

Puss och kram skumbanan.

Onsdag


Idag började dagen med en körlektion klockan nio, därefter cyklade jag hem till Christoffer för att förbereda inför redovisningen som vi ska ha på fredag. Det ska bli roligt att få visa de andra vad vi har jobbat med och berätta om hur projektet gick =) Kort sagt har det varit en pluggdag idag. Nu har jag i alla fall kommit en bit på vägen med yrkesrollsutvecklingsarbetet vilket känns skönt.

Men nu ska jag banne mig ta en paus och kolla lite på tv tillsammans med familjen. Och imorgon hoppas jag att mitt paket från Ellos trillar ner i brevlådan. Det skulle ju kommit för ett par dagar sen..


Våfflor


Idag var det sista dagen på praktiken. Tiden har gått så fort! Det känns som om vi hade behövt någon vecka till på oss. Då hade man kunnat uitveckla projektet mer, hunnit med mer och sen har man ju börjat bli "hemma" där nu så det känns lite trist att åka tillbaka till skolan nu. Men barnen har i alla fall varit underbara. Vi hade en liten utvärdering, och avslutning idag. Det var uppskattat! Känns som om hela projektet har varit otroligt uppskattat. Det är alltid det första de har frågat om på morgonen och de sa själva idag att de tyckte att det var tråkigt att vi inte skulle vara kvar mer.

Nu ska jag äta våfflor, sen fortsätta skriva på arbetet och förhandla lite med Matilda om när vi ska se Remember me på bio. Den verkar vara jätte bra så det skulle vara kul att se den :)

Kram!

Pedagogisk grundsyn - yrkesutveckling


Idag hade jag tänkt ta tag i lite skolsaker. Bl a tänkte jag börja skriva på skrivuppgiften "min yrkesutveckling" eller pedagogisk grundsyn som de har kallat den innan. Får se hur långt jag hinner på den idag. Har en förhoppning om att jag i alla fall ska få ungefär hälften skrivet. Men vi får se hur det går med det haha.

Såg ni att ettan började visa hela Milleniumserien igår? Första delen var det och jag nästan skäms över att jag inte har sett den innan för den verkar vara jätte bra. Hemsk men bra. Dock orkade jag inte se sista halvtimmen för jag var så trött att ögonen gick i kors. Men vi spelade in det så jag ska ta och se det sista senare idag hade jag tänkt. Jag har även beställt hem ett jättefint linne ifrån Ellos som jag har varit sugen på länge. Det lär komma på tisdag. Får hoppas att det sitter bra för jag hade tänkt ha det på festen hos Emma på lördag. Temat blir Glitter och Glamour. Jag känner på mig att det kommer bli en riktigt lyckad fest! :)

Nej, nu ska jag börja skriva på arbetet annars lär jag nog aldrig komma igång haha.

Puss och kram, skumbanan.

Besök från högskolan


Hej hopp!
Idag hade vi besök av vår lärare från högskolan, och det gick riktigt bra! Vi började dagen med att ge en liten rundtur och visa lite material som är typiska för montessoripedagogiken. Vid klockan nio satte vi igång, och på det stora hela tycker jag att det gick över förväntan. Givetvis finns det (nästan) alltid saker som man kan fundera över och göra annorlunda till nästa gång. Vi hade delat upp hela förmiddagen så att vi alla höll i en varsin del. Jag höll i själva avslutningen där vi läste en bok och samtidigt diskuterade innehållet under tiden. Det är väldigt intressant att se hur rösten kan påverka barnen och locka fram deras intresse och nyfikenhet för vad som kommer att hända härnäst. En del av barnen var inte jätte pigga i början på att lyssna på en berättelse men det slutade med att de istället blev väldigt engagerade och var noga med att påpeka om jag glömde visa någon bild. Underbara ungar!

Nu ska jag snart bänka mig framför tvn för att kolla på Vampire Diaries. Det blir bara bättre och bättre och förra gången slutade det väldigt spännande.

Kram!

Fullt upp


Jag är så trött just nu så att ögonen går i kors. Det känns som om det har varit fullt upp hela dagen. Dagen började med att jag försov mig och stressade mig iväg till praktiken. Jag måste bli bättre på att lägga mig i tid på kvällarna så att jag orkar upp. Tyvärr så är det precis framåt nio som jag börjar komma igång igen och sen är det ju oftast tusen grejer som man kommer på. Och de "måste" man göra. Fast det egentligen är saker som kan vänta till någon annan dag. Någon som känner igen sig?
Börjar känna av magkatarren igen, suck. Allt lyckas ju komma på en gång.

Annars en bra dag. Tillbringade eftermiddagen, efter praktiken, på körskolan. Har letat efter sommarjobb också men de kräver ju alltid en massa som jag inte uppfyller. Bara att leta vidare antar jag..

Kram!

Glader!


Nu börjar äntligen våren komma, och jag sitter här med ett stort leende och känner mig ungefär som en läsk som något skakat. Haha, konstig liknelse men ungefär så känns det :D

Idag körde jag och pappa till Maxi för att handla lite. Jag behövde ett par inneskor, och jag hade verkligen tur för det fanns bara ett par 39or kvar. Billiga var de också, bara 99kr. Sen brummade vi hem, och det var riktigt härligt att köra i det här fina vädret. Alltid bra att få lite chans att övningsköra också:P Sen jag kom hem har jag inte gjort alltför mycket. Har haft radion på här hemma och när Roger Pontares härliga melodifestivallåt kom så var jag ju tvungen att klämma i. Det gillades inte av min syster som muttrade "måste du sjunga?" Ja, när det är den låten så måste man haha!

Nu ska jag kolla om maten snart är klar. Det blir Tortillas, mums!


Indianer


Jag håller på för fullt att förbereda mig inför imorgon då jag ska hålla i jaktgruppen. Vi kommer att prata om hur indianerna jagade, vad de använde för vapen (pilbågar, spjut osv). Vi ska även tillverka pilbågar osv. Barnen är väldigt duktiga, och kan ganska mycket för sin ålder så jag ska fokusera på lite annat kring jakt som de inte visste så mycket om. Roligt med barn som kan mycket, blir ju en utmaning för mig som ledare.

Och på tal om något helt annat så är det så typiskt att de ringer från min gamla praktikplats och frågar om jag vill jobba nu när jag inte kan. Det är totalt uteslutet nu när jag är på praktik. Synd att de alltid lyckas ringa när jag verkligen inte kan. Hoppas de ringer igen, när jag kan. För jag saknar barnen något enormt!

Kram!


Öppet hus för sjukdomar


Hej hopp!
Som vanligt så var det praktik idag, och jag, Nina och Christoffer ägnade dagen till att planera inför en del av projektet som kommer ske på onsdag/torsdag. Kommer bli roligt att sätta igång med det. Dessutom har vi ett väldigt roligt tema/projekt, och det är ju alltid ett plus i kanten om man tycker det är intressant. Det leder till att man blir mer motiverad och därmed presterar bättre.

Sen kan jag ju tillägga att jag har blivit förkyld. Igen. Det var ju inte alltför länge sen som jag var förkyld. Jag började känna att det var något på gång igår kväll och idag var näsan som en vattenkvarn. Fullt ös hela tiden. På eftermiddagen började febern smyga sig på. Jag hade ju dessutom en körlektion direkt efter praktiken och när jag började känna mig sämre så var det försent att avboka. Så det blev en vända inom apoteket där det inhandlades alvedon. Konstigt nog gick körlektionen väldigt bra!

Nu ska jag ta och vila upp mig, och hoppas att jag är lite bättre imorgon. Att stanna hemma är, tyvärr, inget alternativ. Dessutom är mamma också sjuk. Så just nu är det en sjukstuga här hemma. Suck.

Kram!

Fredagsmys!


Praktiken hela dagen, och därefter stan med mamma. Så har min dag sett ut. En tröja från Lindex fick följa med mig hem, och det var egentligen inte något planerat. Men jag hade inget val, den tröjan praktiskt taget skrek åt mig; "köp mig, köp MIG!!" Så det var vad jag gjorde, och än har jag inte ångrat mig haha.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan tillsammans med mamma och syster. Det blir vi tre ikväll för pappa är inte hemma. Han är på jobbresa i Italien den jäkeln. Men ha en härlig fredagskväll, det ska i alla fall jag ha :D

Träningsvärk

Idag var det ännu en dag på praktiken, en rolig dag! Ibland förvånar barnen mig med sina härliga kommentarer som jag ibland inte vet vad de får ifrån. Men jag blir hela tiden påmind om varför jag har valt det här yrket. Att jobba med barn måste vara det bästa som finns. Att gå till ett jobb där man för det mesta går runt med ett stort leende på läpparna och där man trivs fullt ut. 

Igår var det en friluftsdag hela dagen, och vi tillbringade hela dagen i gympasalen som förövrigt var väldigt stor. Och den var inte precis ljudisolerad så jag var ganska trött i huvudet när jag kom hem. I slutet av dagen så utmanade vi vuxna barnen på innebandyturnering. Det gick bra förutom att jag går runt med träningsvärk. I rumpan av alla ställen haha. Men den där värken resulterade i ett mål i alla fall så det är inte helt i onödan som jag går runt med den. Men det kändes att det var länge sen jag spelade innebandy. Kanske början på gymnasiet? Flera år sen var det i alla fall. Påminn mig om att vänta ett par år till nästa gång haha.

Nu skulle det var en liten snygg avslutning här istället men eftersom jag inte har några snygga avslutningar på laget för tillfället så tar jag och traskar nerför trappan till kylskåpet för att leta upp någon god maträtt till imorgon. Sen blir det sängen för mig. Förhoppningsvis kommer jag upp i tid imorgon så att jag inte behöver stressa ihjäl mig. En god idé kanske vore att investera i en hemskt obekväm höstack? Och slänga min oerhört sköna säng på tippen? 

Kram!


Huvudvärk


Fy satan vad ont i huvudet jag har. Känns som om det är en hel bunt med små gubbar som ilsket bankar av all kraft inuti huvudet. Kanske en alvedon kan ta död på hela bunten? Värt att prova i alla fall.

Kan dra lite snabbt om hur dagen har varit. Fältdag på praktikplatsen och dagen ägnades åt att observera och lära känna barnen. Eftersom vi är på en skola där de har en hel annan pedagogik än vad vi tidigare är vana vid så behöver vi ju självklart vänja oss vid det också. Jag har försökt läsa på lite så att man har lite hum kring hur de jobbar. Än så länge är det bara första dagen så jag ska väl egentligen inte dra några slutsatser kring detta ännu men en sak är säker. Inom skolan vill jag inte jobba. Förskolan passar mig alldeles utmärkt. Dock är barnen jätte härliga!!

Och visst ja, Nordman i lördags var väldigt bra. Jag har inte haft något emot deras musik innan men jag måste säga att jag uppskattar deras musik på ett helt annat vis nu. En del artister/grupper måste upplevas live eftersom musiken då kommer mer till sin rätt än vad den gör på en skiva. Sen finns det ju de som är mycket bättre på en skiva än när man hör dem live.

Hursomhelst, imorgon blir det en dag på praktiken och därefter ska jag direkt till körskolan för körlektion.

WOHOOO, måste tillägga att huvudvärken håller på att försvinna! :D Kanske den där alvedonen inte är så nödvändig i alla fall? (och bara för att jag skriver såhär så kommer säkerligen huvudvärken tillbaka..)

Kram!

RSS 2.0